Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg z migdałami

Pieczony pstrąg z migdałami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Pieczony pstrąg z migdałami - składniki:

  • filet z pstrąga - 2 sztuki
  • szpinak mrożony w liściach - 1 opakowanie
  • sok z cyrtyny - 1 łyżeczka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Pieczony pstrąg z migdałami - Sposób przygotowania:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.
  2. Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.
  3. Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.
  4. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.
  5. Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG Z MIGDAŁAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Ziemniaki zapiekane w ziołach, na ostro, ser mozzarella, Zupa cebulowa, Sałatka paprykowa z parówkami, zupa z kiszonej kapusty, Przepis z makaron fasola czerwona, obiad miesa, Karp w galarecie, Sałatka z porów, sałatka z owocami, Chłodnik litewski tradycyjny z botwiną, baklazan faszerowany, Gyros, Babeczki czekoladowe z lodami w trzech smakach, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z ziemniaki pi, Przepis z szklanka oliwy, Barszcz, Zupa jarzynowa, Tradycyjny żurek domowy, Sałatka kebab - VIDEO, Letnia pieczeń, Zupa ogórkowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatki z kurczakiem, Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą, Sałatka Cezar - VIDEO, Placki z sosem tzatziki i wędzonym łososiem, ryba po g, sos śmietanowo brokułowy, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, poledwica w, Kapusta z grochem, Przepis z bigos na kiełbasie, Wigilijna czarna kapusta ., Tymbaliki z łososia, Przepis z bazylii, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Bigos - VIDEO, Tagliatelle z sosem serowo-brokułowym , Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, kurczak ostry, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Ryż, Mięsko na różowo, Brokuły, Udka, Złocista zapiekanka z łososiem, Włoska zapiekanka po neapolitańsku, Zupa cebulowa, rak gotowany, Przepis z filety z kurczaka, Karp, Ziemniaki z bakłażanami i śliwkami, Przepis z mielone gotowane, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sałatka owocowa z lodami waniliowymi, masa do andruta z mlekiem w proszku, Przepis z z czosnkowymi, Zupa szczawiowa