Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg z migdałami

Pieczony pstrąg z migdałami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Pieczony pstrąg z migdałami - składniki:

  • filet z pstrąga - 2 sztuki
  • szpinak mrożony w liściach - 1 opakowanie
  • sok z cyrtyny - 1 łyżeczka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Pieczony pstrąg z migdałami - Sposób przygotowania:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.
  2. Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.
  3. Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.
  4. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.
  5. Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG Z MIGDAŁAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron na szybko, Zapiekanka po rzymsku, amerykańskie żeberka z grilla, Przepis z ciasto z jablkami, Gulasz, Dania z ryżem, sałatka z kukurydzą i jajkiem, Krem brokułowy, Przepis z mięso pieczarki cebula śmietana, Kasza, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Sałatka Gyros, z mąki, Pasta polska, Tłusty czwartek, Farfalle z grillowanymi warzywami , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Zupa pomidorowa, Przepis z jogurt na ostro, Przepis z obiad z piersia kurczaka, Przepis z sos gyros przepis, Bakłażany po katańsku, Przepis z kurczak w chrupiącej panierce, sos karkówka, Przepis z sos do mies pieczonych, losos pieczony z serem, Shoarma czosnkowa , Sos brzoskwiniowy, Przepis z salatka z rucola, Desery truskawkowe, Przepisy świąteczne, Przepis z puszka kukurydzy konserwowej, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, sałatka z selerem naciowym i czosnkiem, Glazurowane polędwiczki z kurczaka w aksamitnym sosie szampańskim z ziemniaczanymi ptysiami, makaron rurki z pieczarkami, Żeberka z whisky, Lekka zupa pomidorowa, Jajka w pomidorach, Soczysty kurczak po seczuańsku , Barszcz biały, Ciasto na pierogi, Zapiekane ziemniaki serowe, Zupa kalafiorowa, Bigos, Makaron z sosem śmietanowym, Przepis z mieso z rosolu, Naleśniki, Przepis z sałatka na ostro, filety smazone, Krem brokułowy, Węgierski gulasz z zieloną papryczką , Kurczak zapiekany z ryżem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Schab, Zapiekanka z ziemniaków i pora, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przystawki, Sałatka gyros warstwowa, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Sos frankfurcki, Gyros