Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg z migdałami

Pieczony pstrąg z migdałami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Pieczony pstrąg z migdałami - składniki:

  • filet z pstrąga - 2 sztuki
  • szpinak mrożony w liściach - 1 opakowanie
  • sok z cyrtyny - 1 łyżeczka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Pieczony pstrąg z migdałami - Sposób przygotowania:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.
  2. Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.
  3. Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.
  4. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.
  5. Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG Z MIGDAŁAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gorące rynki ., Orecchiette boscaiola, Przepis z zupa na szybko, Przepis z filet z dorsza, Kogutki – kluski z makiem, Salsa, Przepis z kasza kus-kus, Przepis z ryba w piekarniku, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Lasagne, Rolada ziemniaczana, Przepis z mięso wieprzowe, WARZYWA NA PATELNIĘ, sałatki ryżowe, Sałatka śledziowa z burakami, makaron z warzywami po włosku, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kotlety, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Zupa z dyni, Pyszne czekoladowe Brownie, Kluski , Przepis z farsz do naleśników, knorr przepisy, Placki, Sos słodko-ostry, przepis na sos serowy do makaronu, Zupa z soczewicy, Gofry z sosem truskawkowym, Knedle serowe, Przepis z sałatki z mięsem, Kanapki z salami “Miś uszatek”, Krem brokułowy, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Tłusty czwartek, Ryba po grecku, Pierś z kurczaka z papryką czerwoną , Amerykańskie śniadanie, Zupa pomidorowa, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, Makaron z sosem śmietanowym, Cesarski placek z sosem waniliowym, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Tradycyjna zupa grochowa, Bigos, WARZYWA NA PATELNIĘ, mięsa faszerowane, Mielone, Przepis z przystawki na grilla, Dorsz we włoszczyźnie, naleśniki z farszem -, Przepis z nadzienia do nalesnikow, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym, Naleśniki z serem i rodzynkami, Gyros, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Wigilijna czarna kapusta ., Zupa pieczarkowa, Przepis z sos sojowy, SŁODKA BOMBKA :), Przepis z obiad ryż