Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony pstrąg z migdałami

Pieczony pstrąg z migdałami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Agata Chmielewska

Pieczony pstrąg z migdałami - składniki:

  • filet z pstrąga - 2 sztuki
  • szpinak mrożony w liściach - 1 opakowanie
  • sok z cyrtyny - 1 łyżeczka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Pieczony pstrąg z migdałami - Sposób przygotowania:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.
  2. Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.
  3. Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.
  4. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.
  5. Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY PSTRĄG Z MIGDAŁAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron marynatą do ryb Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Mazurek, Ziołowe ziemniaki pieczone, Przepis z obiad kurczaka, Śledzie po węgiersku, Przepis z krem z k, Przepis z mix sałat, Zupa kalafiorowa, schab bez kości, Rosół, Ryba po grecku, Tuńczyk w liściach herbaty, Sojowe kopytka, Kaczka, salatka KURCZAKIEM, Sos grzybowy, Włoski serowy placek, szaszlyki-grill, Czerwona fasolka na sposób meksykański, Zupa cebulowa, Kurczak faszerowany z sosem brie , Przepis z pierś ze szpinakiem i serem, Przepis z polędwiczki wieprzowe duszone, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Gulasz po polsku - VIDEO, Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, pieczone żeberka, Zupa cebulowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zapiekanki, Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka, Karkówka, Makaron z pieczoną kaczką, Quesadillas - VIDEO, Zupy, Szpinak, Przepis z ryż z kurczakiem, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Leczo z cukinii, risotto z kurczakiem, Przepis z salatka z pora, przepisy ugotowani, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Ratatui a’la Gousto, Pstrąg, pierś z kurczaka ze szpinakiem, Bigos - VIDEO, Kurczak z imbirem i limonką, kurczak w oliwie, Dania z ryżem, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Kurczak w cieście z sałatką, Lasagne, Kutia, Żeberka, Babka mateczki, Przepis z kuchni chinska, Kosmiczne ślimaki, kapusta do golonki, Przepis z rosoly, Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym, Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami , Przepis z sos do gulaszu, Zupa owocowa, Pasta alla norma