Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony schab z jabłkami

Pieczony schab z jabłkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pieczony schab z jabłkami - składniki:

  • schab środkowy w całości ze skórką - 1 kilogram
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • twarde jabłka - 3 sztuki
  • masło - 50 gramów
  • cukier brązowy - 30 gramów
  • curry - 20 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • świeży imbir - 20 gramów
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • gałązka świeżego rozmarynu - 4 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek

Pieczony schab z jabłkami - Sposób przygotowania:

  1. Natnij skórę na mięsie w formie krzyżyków w odstępach 1,5 centymetra. Posiekaj czosnek, czarny pieprz oraz rozmaryn. Mięso polej niewielką ilością oliwy i natrzyj czosnkiem, czarnym pieprzem, rozmarynem oraz przyprawą Knorr. Odstaw do zamarynowania na co najmniej godzinę.
  2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni. Umieść w nim mięso skórą do góry i piecz przez około 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz ponownie przez 25 minut.
  3. Obierz jabłka ze skórki, pokrój w ćwiartki.
  4. Rozpuść masło w rondlu, dodaj jabłka. Imbir zetrzyj na tarce. Do rondla dodaj cukier, curry i świeżo starty imbir. Praż całość przez kilka minut. Posiekaj natkę pietruszki. Pod koniec prażenia, dopraw całość sokiem z cytryny oraz natką. Dodaj do pieczonego schabu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY SCHAB Z JABŁKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony schab z jabłkami
    1.Natnij skórę na mięsie w formie krzyżyków w odstępach 1,5 centymetra. Posiekaj czosnek, czarny pieprz oraz rozmaryn. Mięso polej niewielką ilością oliwy i natrzyj czosnkiem, czarnym pieprzem, rozmarynem oraz przyprawą Knorr. Odstaw do zamarynowania na co najmniej godzinę.
  • 2
    Pieczony schab z jabłkami
    2.Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni. Umieść w nim mięso skórą do góry i piecz przez około 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz ponownie przez 25 minut.
  • 3
    Pieczony schab z jabłkami
    3.Obierz jabłka ze skórki, pokrój w ćwiartki.
  • 4
    Pieczony schab z jabłkami
    4.Rozpuść masło w rondlu, dodaj jabłka. Imbir zetrzyj na tarce. Do rondla dodaj cukier, curry i świeżo starty imbir. Praż całość przez kilka minut. Posiekaj natkę pietruszki. Pod koniec prażenia, dopraw całość sokiem z cytryny oraz natką. Dodaj do pieczonego schabu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ziemniaki, Przepis z makaron obiad, Azjatycki ryż , Zupa ogórkowa, kurczak sos be, Krupnik na kurczaku, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Lasagne, Naleśnik z serem i śmietaną, Kutia, Kanapki na imprezę z salami, Żurek, Pasztet z żurawiną i rozmarynem, Dania z makaronem, ciasto r, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Gyros, Przepis z roladki z kurczaka ze szpinakiem, Przepis z mieso smażone, Przepis z na obiad z kurczaka, Przepis z biała kapusta zasmażana, Słodko-kwaśne pieczone kurczaki, Pasztet, Polędwiczka z grzybami, do smaku, bezy, Sos musztardowy, kuchnia angielska, Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z kurczak z czosnkiem, mieso na sos, Pierś z indyka faszerowana szpinakiem, przystawki z jajek, klopsy mielone gotowane, sałatka wloska, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Kalafior, Sałatka Nicejska, Przepis z zupa warzywna z ziemniakami, Meksykańskie naleśniki z warzywami, Ciasto na tortille, Zupa ogórkowa - VIDEO, Zapiekany oscypek, Naleśniki, kuchnia wp pl, Śledzie, Cukiniowe frykadelki , Zupa gulaszowa, Zapiekanka z tuńczyka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Pieczona papryka, Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami, Obiad, Przepis z obiad s, Indyjski omlet z cebulką, Faszerowane pomidory zapiekane z beszamelem, Przepis z kapusta włoska, Amerykańskie żeberka BBQ, Żeberka - VIDEO, Spaghetti , Rybne racuchy, Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem