Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony udziec jagnięcy

Pieczony udziec jagnięcy

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pieczony udziec jagnięcy - składniki:

  • udziec jagnięcy bez kości - 1.8 kilogramów
  • Przyprawa w mini kostkach Smażona Cebula Knorr - 1 sztuka
  • musztarda gruboziarnista - 3 łyżki
  • Przyprawa w mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • rozmaryn

Pieczony udziec jagnięcy - Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz Przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.
  2. Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.
  3. Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.
  4. Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY UDZIEC JAGNIĘCY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz Przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.

2

Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.

3

Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.

4

Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Risotto, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, ciasto z ma, Makaron z kiełbasą i kiełkami, Przepis z makaron sery, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, dania z łopatki wieprzowej, Kolorowa sałatka makaronowa z salami i papryką, ciasto jo-jo, Zupa ogórkowa, Zapiekanka z ziemniakow, ryba z piekarnika, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Zupa gulaszowa, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Przepis z mielone na ostro, Zupa pieczarkowa, Przepis z sałatka z makaronem wstążki, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa z twarogu i bułki, Sałatka z mango, kiełkami i ricottą, pieczenie w folii aluminiowej, Ryba po grecku, Przepis z do ziemniakow, Przepis z szpinak gotowany, Przepis z filet z mintaja, Przepis z obiad z kapusty, Przepis z pieczarki smażone w całości, Ryba po grecku, Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami, Jesienna zupa z kasztanów, Pomidory pieczone po kalifornijsku, Placki, Przepis z krem se, Krem z zielonych szparagów, piers z kurczaka ze szpinakiem, Bigos, Lwowskie śliwki faszerowane, Przepis z farsz, gotowane kotlety mielone, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , Mariacka, ryba musztarda, Żołądki z indyka po chińsku, ryba w soli, Zupa fasolowo – kukurydziana, kuchnia polska mi, Kurczak, Nóżki z brokułami, Pierogi, Gyros z kurczakiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym, Pierogi z jagodami, Musaka, Węgorz duszony, Sałatka z porów, Sos „Aida”, Sosy, Kebab z grilla , Polędwiczki, Sos czosnkowy , Sałatki