Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony udziec z indyka

Pieczony udziec z indyka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pieczony udziec z indyka - składniki:

  • udziec z indyka - 1.5 kilogramów
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • musztarda - 2 łyżeczki
  • miód - 2 łyżeczki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • papryka - 0.5 łyżeczki
  • sok z połowy cytryny
  • sól do smaku
  • olej - 0.5 szklanki

Pieczony udziec z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.
  2. Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY UDZIEC Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.

2

Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

3

Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: