Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • natka pietruszki - 1/2 pęczka - 200 gramów
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną Mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną Mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Zapiekanka z parówkami, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, pierś z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym, Przepis z kaszanka z piekarnika, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatka obiadowa , Szybki obiad, Barszcz biały chrzanowy , Potrawy wielkanocne, Bigos, łosoś zapiekany w smietanie, obiady z ryb na patelni, Ciasto na pierogi, Indyk, Makaron z kurczakiem, Zapiekanka z boczku i jajek, Płocie zapiekane, Sałatki, Karp, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Spaghetti a la carbonara, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Tarta Toscana, sos do kurczaka na patelni, Przepis z kuchnia polska co na obiad, Sałatka Gyros, Grillowa wątróbka, Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami, TAPAS: Papryka nadziewana z oliwkami, czosnek z pomidorami, drob z ananasem, Pierś z kurczaka, Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, Przepis z sałatka ze smażoną rybą, ciasto francuskie mrożone, Sos beszamelowy , Pomidorowe babeczki, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Szafranowy makaron z krewetkami, kwaśna śmietana, filet z ryby smażony, Gulasz, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Krupnik z pieczarkami, Przepis z sałatka z kurczakiem z owocami, Zupa z soczewicy, ziemniaki z pieczarkami, Bułeczki śniadaniowe, Śledź w śmietanie, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Warzywa, Bigos - VIDEO, Makaron w sosie pomidorowym z ziołami , pasty z kurczakiem, Przepis z zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym, Pierścienie kalmarów marynowane w sosie z oliwy, świeżych ziół i octu winnego, Leczo z cukinii, Ciasto na pizze, Sos czosnkowy , Przepis z sałata pomidor, Przepis z obiad bezmiesny, Przepis z szpinak na obiad, sałatka z ja