Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schab, Obiad, Przepis z smażony makaron na patelni, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z zapiekanka z ma, Polędwiczki, Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą, Przepis z zielona papryka, Przepis z pieczony filet z kurczaka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Świąteczna rolada ze szczupaka, Sałatka z groszku strączkowego , Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Biszkoptowa rolada z kremem, Przepis z przepis dnia, Sos serowy na ciepło, Filety w sosie śmietanowo - musztardowym, Zapiekany makaron penne z szynką i kukurydzą, Kalafior na gorąco w sosie ziołowym, Zupa grzybowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Żeberka, Zupa cebulowa, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Żółto-zielone nadzienie do pomidorów, Przepis z ziemniak zapiekany, Przepis z sałatki z feta, Bigos domowy, Przepis z kurczak al, Polędwiczka z grzybami, Przepis z czosnkowy sos, kotlet pl -, Naleśniki, Mielone, Masło czosnkowe, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Ostre chilli con carne , kotlet z ja, Kebab z grilla , Przepis z obiad gotowany, Zapiekanka meksykańska, Gorące rynki ., Przepis z lekki obiad kurczak, makarony i mieso, Zapiekanka makaronowa, Przepisy świąteczne, Pierś w paski z warzywami , Odświętny rosół po staropolsku, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Gyros z kurczakiem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Krupnik, Przepis z jablko, Delikatny schab, Zupy, Przepis z kurczak z czosnkiem, Sos beszamelowy , Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, sos curry KURCZAK, ciasto ba, Żurek, przygotowanie golonki, Sałatka owocowa z sosem migdałowym