Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz po węgiersku - VIDEO, cukinie, Egzotyczny omlet z cebulką, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z krewetki w zalewie, Tortilla 5 smaków, makarony smazone, Żeberka, Ryba w warzywach, Sos beszamelowy , Krupnik, kurczak pierś, Sos beszamelowy , Mielone, Przepis z sałatki z feta, Przepis z przepis na wędzenie szynek, Zupa krem z dyni - VIDEO, o jajku na twardo, Jabłka w cieście, Placki, Brokuły, Świateczny żurek, Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych, Przepis z sosy z marchewki, Golonka, Papryka, Przepis z grecku, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Polędwiczka z grzybami, Sałatka grecka z fetą, zapiekanka z kukurydza, Karp w galarecie, obiad z fileta z kurczaka, Sos Harissa, Sos Harissa, Dania z ryżem, Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami, Sałatka z tortellini i mozzarellą, Przepis z knorr fix do kotletów mielonych, Kosmiczne ślimaki, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z obiad na zimno, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Naleśniki doskonałe, Wołowe steki z grilla, Tortilla 5 smaków, Sos tatarski, Sałatka grecka z fetą, Przepis z mieso mielone fasola czerwona, Omlet z miesem mielonym, Cytrynowa potrawka z kurczaka, Przepis z pasztet z ryby, Delikatny morski przysmak, Przepis z kurczak w sosie beszamelowym, Przepis z łątwe obiady, Mięsko na różowo, Przepis z kotlety mielona, Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj, Tortilla 5 smaków, Bigos, Kremowe wstążki z warzywami, Przepis z przepis na surowego łososia, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO