Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gofry, Przepis z wiosenne sałatki, Kurczak patelnia, Pomarańczowe krewetki, Przepis z zupy bez mięsa, Pieczona karkówka wieprzowa, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Przepis z makaron n, Pulpeciki z warzywami, Sos czosnkowy na wódce, spagetti b, Zupa grzybowa, Przepis z sałatka z sałaty lodowej i kurczaka, Przystawki, Włoska sałatka z cieciorką, obiad z sznycla z indyka, kurczak pieczony z ryżem, Ryba, Lasagne, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z przystawki pierś z kurczaka, Przepis z puszka knorr, Meksykańskie kąski, Gulasz, Kanapki z pastą czosnkową i ziołami , Kocia lasagne , Jajka nadziewane grzybami II, Sałatka Gyros, Przepis z sałatka meksykańska, Zapiekane faszerowane jajka, Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, zapiekanki z piersią kurczaka, Karkówka, Tortilla - VIDEO, Marynowana wołowina z grzybami , Ryba po grecku, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Puszyste placuszki z gruszkami, Żeberka - VIDEO, obiad bezmiesne, Przepis z ryz z piersią z kurczaka, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zupa jarzynowa, zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Wołowina w galarecie, sos-do-makaronu, ciasto z warzywami, Przepis z warzywa na pateln, Kotlety, Gyros po polsku, Zupa pieczarkowa, Ostre chili z czipsami tacos, Dania z makaronem, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, kotlety z jajek gotowanych, Przepis z kurczak curry z ryzem, Pierogi z kapustą i grzybami, Bajeczny torcik dla księżniczki lub księcia , Polędwica faszerowana, placek z truskawkami, Kuskus z wołowiną