Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • natka pietruszki - 1/2 pęczka - 200 gramów
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną Mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną Mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, Frittata z pieczarkami i karczochami, marynata do papryki, Jajka z pieczarką i szynką, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Koperkowa pasta z makreli , Przepis z mieso na sos, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z ciasto na pizze drożdże, Wołowina po burgundzku, Ratatui a’la Gousto, Zupa ogórkowa, Przyprawa pikantna do kurczaka Knorr, przepisy na rybe do słoika, Śmietanowo – grzybowe klopsiki, Raita z ogórka, Potrawy wigilijne, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, przepisy włoskiej kuchni, Ryba po grecku, Sałatka kebab - VIDEO, Kotleciki serowe, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Farfalle z warzywami, masa truskawkowa, Przepis z zapiekanki makaronowe z serem, Zupa cebulowa w kubku, Makaron z cieciorką, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Przepis z klopsy mielone gotowane, Przepis z szpadki z kurczaka, Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej , Leczo - VIDEO , Przepis z kuskus z curry z warzywami i kurczakiem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, sos z trufli, sosy z bulionu, soczewica obiad, Kurczak, Rosół, Dania z makaronem, Sałatka z jaj i szynki, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Żeberka, Salsa, Tortilla, Orzeźwiający deser na upalne dni, Sałatka z młodych ziół z fenelem i oliwą , Carbonara, gruszki w sosie, Przepis z Gotowane szparagi zielone, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Szaszłyki w marynacie z oregano, zapiekanka z mięsęm mielonym, przepis na makaron do zupy, Kluski , Krupnik, Ogórek, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Karp po kasztelańsku, Zapiekane nachos z serem, ciasta placki, sosy mleko i majonez, Tortilla - VIDEO