Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Duszone pomidory z pieczarkami, sos do zapiekanego makaronu, Kruche ciasto ze śliwkami, Kotlety kowbojskie, Jajka na pomidorach i papryce, tuńczyk w puszce, filet łososia, Dipy, Zupa z dyni, Brokuły, łosoś knorr, Sałatka z marchewki i porzeczek , Zupa krem z kurek z szynką - VIDEO, OSCYPEK, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Żeberka, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Jajka, schab gotowany w sosie, zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, Karp w galarecie, Włoskie gnocchi, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kurczak z avocado , Gołąbki z rybą, Karp, Befsztyk z krabem, Konfitura z dzikiej róży, Sos włoski do spaghetti, Udka, zapiekanki warzywna, Przepis z szklanka ryżu, Mięso drobiowe w naleśniku, Przepis z ryba panga, Przepis z pieczony kurczak w warzywach, Kanapka z twarożkiem i salami , Zupa grzybowa, Zapiekanka makaronowa, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Sałatki z makaronem, przyprawa do grzanek, Placki ziemniaczane, puree z brokułów, Pasztet, makarony kurczakiem, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, rolada bo, Gulasz, Ostre babki z nadzieniem szynkowym., Szybki obiad, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Przepis z pieczone ziemniaki z boczkiem cebulką, zapiekanki z ziemniaków, Smażone warzywa w tempurze , Placuszki z cukinii, Przepis z sos pieczeniowy ciemny, Pierś z kurczaka na szybko, Placek drożdżowy z rabarbarem, BIGOSIK a'la Dijon czyli bigos z kiszonej kapusty, Smażone warzywa, Przepis z obiad z ryzem i warzywami