Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sosy z udkami z kurczaka, Przepis z ryżowa zapiekanka, Przepis z mase do deseru, Przepis z zupa z kapusty białej -, leniwe pierogi, leczo na obiad, Smażone pierogi z makiem, Smaczne kluski kładzione, miski knorr, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Smażony ryż z warzywami i kurczakiem, marynata do skrzydełek, Sałatki z makaronem, Żurek, Roladki wołowe zwijane po myśliwsku, Grzanki czosnkowo-serowe , Kotlleciki drobiowo warzywne , Przepis z pikantny sos do miesa, schab z grilla, Zupa jarzynowa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Włoska sałatka z cieciorką, Szaszłyki po turecku, Kluski kładzione z puree ziemniaczanego z ziołami prowansalskimi , Leczo z cukinii, co można zrobić z mięsa mielonego, salatki z ananasem, Grillowane kotleciki cielęce, leniwe pierogi, Przystawki, Przepis z chłodnik z pomidorami, Ostre chili z czipsami tacos, Sałatka curry z kurczakiem, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z z piersi indyka, Kawowe banany, Potrawy wigilijne, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Leczo, Rolada ziemniaczana, Tortilla - VIDEO, Barszcz biały, Młode warzywa na parze po francusku, Zapiekanka z ziemniakow, zupa z marchewek, Przepis z kuchnia hiszpanska, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Lasagne, Krewetki saganaki, Spaghetti , Brokuły, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Klopsiki rybne z miruny w sosie pieczarkowo-śmietankowym, Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem, Przepis z pierś z kurczaka w ananasie, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Warzywa, pierś z kurczaka z serkiem wiejskim, Przepis z kurczak dy, Przepis z kurczak w salatce, konserwowy kalafior z papryka, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO