Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Lasagne, Gyros, Przepis z ryba pieczona sola, zupa grochowa na boczku, Paluszki z mielonego, Pierniki świąteczne, brukselka zapiekana, Sos madera, Barszcz biały, Sos beszamelowy , Pieczeń, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z obiad ser, Obiad, Zapiekanki, Amerykańskie żeberka BBQ, dania z ananasem, mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem, Przepis z ryba smażona w sosie, Sos czosnkowy na wódce, Kotlety z łososia w sosie beszamelowym, Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem, Lody podawane na biszkoptach "Ślimak", Placki ziemniaczane, Przepis z sałatka z kurczaka z ryżem, Sos czosnkowy , Gołąbki, kotlety z jajkami, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Przepis z mielony z warzywami, Zupa ziemniaczana, Przepis z makaron z kurczakiem curry, Tarta tatin z cykorii, Sałatka Gyros, Kutia, Przepis z drobiowa, bułki, makaron ser śmietana cebula szynka, Gulasz, Placki ziemniaczane, Risotto, Spaghetti a la carbonara, Przepis z karkowka w zupie cebulowej, kurczak nadziewany miesem mielonym, Papryka, Bigos, Owocowa sałatka z krewetkami, Przystawki, Zupa kalafiorowa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Zupa z owoców mieszanych, Sałatka z dorsza, Karp w szarym sosie, sól, Sałatka z grillowanych warzyw z makaronem, KEKS, Przepis z boże narodzenie przepisy, Przepis z z kurczakiem, Zupa pomidorowa, Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem, dania z miesa gotowanego, Zupa wielkanocna z chrzanem , Obfity gulasz wołowy, sos do spaghetti z kurczakiem