Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z karkówka po, sałatka z groszkiem konserwowym, Ryż smażony z warzywami, Krem brokułowy, Przekąski, Przysmak Sułtana, kurczak z kostki, Surówka z kapusty włoskiej, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Wraps z kurczakiem, Gulasz z karkówki z papryką, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , zapiekanka makaron z serem, Soczyste pałki kurczaka po cygańsku, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Sałatka z ryżu i krewetek, Lody malaga podawane na talarkach z sernika, Przepis z obiad wieprzowina, Czekoladowe dinozaury, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Grochówka majerankowa , Polędwiczka z grzybami, Sos czosnkowy , Leczo z cukinii, Sałatka gyros warstwowa, Zupa z soczewicy, Mielone, Zupa ogórkowa, Ryba w occie, Przepis z kurczak w oliwkach, Salsa, Azjatycka zupa , Lekka zupa pomidorowa, Przepis z ziemniaki z tymiankiem, Przepis z mielone pieczarki, Przepis z zapiekanka z brokułami i kurczakiem, Duszone warzywa, Leczo z cukinii, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Przepis z DESERY Z JABLKAMI, Tarta z brukselką, Zupa z dyni, Pasztet, Przystawki, sos z zeberek wieprzowych, Przepis z surówka z sosami knorr, Przepis z sos na śmietanie, sałatka z groszkiem i kukurydzą, Przepis z sałatka z rzodkiewek, marynata do ka, Krupnik, Sandacz w sosie jabłkowym, Pstrąg, tort dla dzieci, Przepis z piers kurczaka w bulionie, Przepis z krem z marchwi, Zupa pieczarkowa, Przepis z makarony z czosnkiem, Przegrzebki z limonką i chili, Karp w galarecie, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Barszcz z pierożkami z soczewicą