Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie - składniki:

  • woda - 0.5 szklanki
  • cebula - 50 gramów
  • tłuszcz - 30 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pierogi ruskie - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  2. Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  3. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  4. Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI RUSKIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi ruskie
    1.Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
  • 2
    Pierogi ruskie
    2.Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
  • 3
    Pierogi ruskie
    3.Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
  • 4
    Pierogi ruskie
    4.Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Słodkie naleśniki z maślanką, Halibut z zielonym sosem, Pstrąg, Gulasz, Kurczak po Adwokacku, mięso mielone obiad, ryba pieczona w piekarniku filet, Ryba po grecku, kotlet de V, Przepis z ciasto z ma, PANGA Z ANANASEM, Spaghetti z salami, Przepis z naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Przepis z skrzydełka grillowane, Zupa cebulowa, Kosmiczne ślimaki, sosy do łososia, obiad z piersia z kurczaka, Naleśniki, kurczak z warzywami w sosie sojowym, Papryka, Przepis z schab z żurawinami, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Gazpacho z jogurtem i bazylią, Bigos, Pieczeń z dzika z migdałami, Fricassee z kurczaka, jajka w sosie szczypiorkowym, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Kutia, Pieczeń rzymska, z czym jeść rybę, Schabowe z ziołami, Sos czosnkowy , Zapiekanka śląska, jajka faszerowane rybą wędzoną, Kosmiczne ślimaki, Risotto, filet z curry, Przepis z sosy ze smietana i maka, Sos pomarańczowy, Pieczone udka z boczkiem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Ryżowy pudding z lodami, Pierogi, Przepis z roladki z mięsa wieprzowego, Ptysie z chorizo, Przepis z żeberka marynata, Placki po węgiersku, Pomidory z bryndzą, Sałatka z dynią w curry, Sałatka Gyros, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Gyros, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Risotto z kurczakiem i warzywami, Tortilla - VIDEO, Sałatka z makrelą i makaronem, delikatna, ciasto z placków, ciasta na biszkopcie, Dynia, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Karp w galarecie