Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chleb mojej mamy, Tuńczyk w orientalnym sosie, obiad bezmiesne, Ciasto brzoskwiniowo-pomarańczowe, Orzeźwiające lody owocowe w pucharkach, Udka, Sos musztardowy, Przepis z puszka knorr, Krem z dyni z mlekiem kokosowym, Zapiekanki, Przepis z ryż na słodko, Sos beszamelowy , Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą , Sałatka z pieczonym łososiem, Barszcz, Sałatka gyros z kurczaka, Carbonara, Pierś z kurczaka pieczona, Salsa, Przepis z sałatka z papryką i kukurydzą - -, Włoska sałatka z ziemniakami i zieloną fasolką, Przepis z kuchnia ryby, czerwona soczewica, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Spaghetti z wołowiną duszoną, Karp Wigilijny, Przepis z SER TY, kurczak piersi z kurczaka, Przepis z schab smażony, Zapiekanka z ziemniakow, Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini, Dania z makaronem, Zupa z soczewicy, Sałatka à la kebab , Gulasz po węgiersku - VIDEO, Szybkie filety z mintaja , Przepis z delikat uniwersalny knorr, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , sałatki z łososiem, Sałatka grecka z fetą, Żeberka - VIDEO, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Brazylijskie krokiety z kurczaka, Przepis z mieso z jajkiem, Makaron ze szpinakiem i bazylią , Spaghetti z sosem carbonara, Kanapka wrap z warzywami, Przepis z zupa zalewajka, Zupa pomidorowa, Zupa ziemniaczana z soją, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Pieczone pierożki z serowym nadzieniem, Przepis z smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka, Pierogi, Przepis z kurczak Co, gotowe sosy, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , pstrag smazony na patelni, Lasagne, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Bigos domowy, Letnia sałatka z arbuzem i fetą, ryż curry