Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Wyśmienite lody waniliowe z espresso, piers z kurczaka suszone pomidory, Pasta arabska, co gotuje na obiad, Przepis z pierś z kurczaka w jajku i mące, Dania z makaronem, Gyros, sałatka z sałatą rzymską, Tofu z sosem sojowym, Przepis z ryż z sosem curry, Lasagne, Przepis z sałatki warzywne marynowane, Śledzie, Sos czosnkowy , Sos orzechowo-serowy, Przepis z sok z truskawek, pierś z kurczaka duszona w marchwi, Kasza, Skrzydełka cola, Przepis z obiad bezmiesne, Dania z ryżem, Salsa, Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu , Potrwaka w szwjcarkim stylu, pieczeń z karkówki, Szybki obiad, Klasyczna zupa jarzynowa, Pulchne faworki, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z nie ca, Sos włoski do spaghetti, Przepis z sos z rydzów, Chrupiące trójkąty, Pieczona baranina z ziemniakami, Przepis z ryba z maslem, marchew ugotowana, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Sałatka z buraczkami i malinami , Polędwiczki wieprzowe, Chilli Con Carne - VIDEO, Sałatka z buraczkami, Tagiatelle z wędzonym boczkiem i groszkiem, wołowina z kością, Gulasz po węgiersku - VIDEO, ziemniaki ugotowane, Zupa pieczarkowa, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Przepis z ryż curry, Sałatka gyros warstwowa, Kurczak, Spaghetti a la carbonara, Sałatki z kurczakiem, Przepis z Wino z kurczaka, Zapiekanka Gyros , Sos beszamelowy , Ciastka maślane, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, makaron zapiekany z serem i jajkiem, Sałatki, Pieczony klops, Żółty mung dal z Radżastanu, Kasza gryczana z żółtym serem, Przepis z mieso z jajkiem