Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryż, zielonego ogórka, Sałatka Cezar - VIDEO, Szpinak, ryba czarne oliwki, Dorsz w sosie mirabelkowym, Penne z kurczakiem w serowym sosie, Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Farsz z serem i ziołami, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Sos czosnkowy na wódce, Zupa kalafiorowa, Kurczak z ryżem i rodzynkami , Sos beszamelowy , Zupa grochowa, Śledzie, Sos czosnkowy , Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Makaron z sosem śmietanowym, Przepis z barszcz zielony, Sznycelki drobiowe duszone, Zupa pomidorowa, Przekąski, Sałata z parmezanem i orzechami, Przepis z makaron nadziewany, Sałatka ryżowa, obiad boże narodzenie, Przepis z ryz cytrynowy, Przepis z śliwki ciasto, Przepis z płat łososia wędzonego, Zupa krem z dyni - VIDEO, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Tofu Ma Po, Zapiekanka jarzynowa z makaronem, Sałatka kebab - VIDEO, gołąbki zawijane w liscie kapusty, Przepis z pieczony kurczak w piekarniku z pieczarkami, krokiety z ziemniaków, Bakłażany z cebulą, Jaja w sosie szczypiorkowym, Przepis z zupy rybne przepisy, Przepis z skrzydełka w pomidorach, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, chińskie dania z ryżem, Przepis z sos pomidor, Banany marynowane w rumie, Sałatka gyros z kurczaka, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Żeberka - VIDEO, Spaghetti a la carbonara, sałatki ze świeżych warzyw z mięsem z piersi kurczaka, Przystawki, Łopatka duszona w plastrach, Naleśniki, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z sałatka ze sledzia marynowanego, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z seler korzeń, Salsa, ryż z warzywami, kurczak orzechowym