Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zwiebelkuchen, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, liśc laurowy, Pierogi leniwe z bakaliami, łatwe gołąbki, Sos czosnkowy , Tłusty czwartek, lekkie go, Bolońska lasagne , Zielona sałatka z cukinii, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Brownie z orzechami laskowymi, ryby grill, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Ziemniaki, Tortilla - VIDEO, Złociste pałeczki z kurczaka, Placki po węgiersku, Przepis z kurczak w salatce, Marchwianka, Ciasto na pizze, Żurek, Chińskie desery, Kremowa zupa z dyni, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Surówka z kapusty pekińskiej, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), makaron muszle, Sałatka Gyros, Ryż, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z sałatka z pora i jajek, składniki do spaghetti, Rosół z kury, Indyjski ryż z soczewicą, Indyk z ryżem w wersji chińskiej, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Ryba, Przepis z golonka w kiszonej kapuście, owoce morza, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z przepis na marchewke do obiadu, Gotowana kukurydza , mielone z jajek, Gyros, Zupa grzybowa, marchewka w sosie, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Golonka, Przepis z kuchnia niemiecka, Sałatka kebab - VIDEO, Salsa, ciasta z owocami, deser ciasta, Kawior z bakłażanów, Wiejska tarta z kozim serem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Eleganckie selerowe paluchy, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przepis z deser z owocow, Przepis z spaghetti z sosem knorr, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Sałatka mielonkowa, sałatka z tunczykiem i makaronem