Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • kminek - 0.25 łyżki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • mąka - 1 kilogram
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski i dodawaj ją powoli zarabiając ciasto olej i wodę. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 mm), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski i dodawaj ją powoli zarabiając ciasto olej i wodę. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 mm), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ryby w zalewie, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kutia, Przepis z orzechami, zapiekanka owoce morza, Zupa pieczarkowa, Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette, Sałatka ziemniaczana z majonezem, Knedle serowe z morelkami, Sernik wielkanocny, Naleśniki a la kebab, sos tzatziki knorr, Sos beszamelowy , Pasztet, Pierogi z jagodami, Przepis z zapiekana kapusta, Potrawy wigilijne, szynka - plastry, Ciasto na pierogi, Przepisy świąteczne, Zapiekanka z kalafiorem i mięsem mielonym, Makaron z anchovis i cytryną, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z sałatki do mięsa, Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach, Zupa rybacka, Przepis z makaronu, Barszcz biały kremowy , Faszerowane pomidory z kurczakiem, Pierogi z jagodami, Szybki obiad, Gulasz węgierski na ostro , Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Naleśniki, Przepis z ryż curry, Przepis z kurczak brokuły pieczarki, Przepis z mielone w cebuli, zapiekanka na kolację, Gulasz, Grillowane szaszłyki z kurczaka z krewetkami, Zupa kalafiorowa, Zapiekanka z mięsem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Udka, Camembert na przekąskę, Przepis z kurczak n, Przepis z przystawki ze śledziem, Przepis z sałatka po chińsku, Pstrąg, Krokiety z jajek na twardo, krewetki w s, Przepis z Przystawki zapiekanka, Szaszłyki z chorizo i wędzonym kurczakiem, Przepis z migdałów, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Szaszłyki z boczkiem na grilla , Jajka, Przepis z przystawki z cukinii, Dania z makaronem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Soczysty kurczak w majonezie , Przepis z wędzony filet z łososia, Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem, Kurczak po seczuańsku