Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka grecka z fetą, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przepis z marynata do pieczenia schabu, Naleśniki, zupa brokułowa -, Pasztet, Mini kanapki koktajlowe "Wyspa ufoludków", Zielona fasolka z grillowanymi pomidorami, Tortilla, Przepis z knorr przepisy pl, Pieczone udka z boczkiem, Przepis z sos gnocchi, Chlebek mięsny, na sypko, Sałatka z marchwi i chrzanu, Przepis na bardzo prostą surówkę, Ziołowe risotto z grzybami, Przepis z pierś z kurczaka z pomarańczami, Wiosenna sałatka, Przepis z sałatki z krewetek, Leczo, Szybki obiad, knorr fix, Kolorowa sałatka zamiast obiadu , Kebab, Serowy omlet ze szparagami, Golonka, Zupa pomidorowa, Gulasz wołowy a la strogonow, sałatki ryżowe, Korki z jajek na pomidorach, zupa z zielonej soczewicy, Smażony makaron chiński z kapustą, Przepis z ryż z patelni, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Pomarańczowe piersi z kaczki na grzance z kiełkami, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , sos do klusek, Lody truskawkowe z wafelkami "Motyl", Gyros, pomidory z jajkami, Przepis z zapiekanki z makaronem przepisy, Zupa pomidorowa, Potrawka z kurczaka, Spaghetti Bolognese, Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną, Sałatka Gyros, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z kurczak gotowany w warzywach, Przepis z mieso boczek, Zupa grochowa, Żeberka, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Placki, Przepis z PO GRECKU, Przepis z smażony makaron na patelni, Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu , Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Przepis z makaron sojowy smażony, Quesadillas - VIDEO, Zupa cebulowa, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Smaczne jajka faszerowane tuńczykiem