Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

roztrzepane jajka, Delikatny mus z pstrąga, Schab, Zupa brokułowa, Zupa ogórkowa z grzankami, Gulasz mięsno - kiełbasiany, kuchnia w, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, makarony z ziolami, Placuszki z cukinii, Przepis z Pieprz w kulkach, sosy winegret, Pieczeone parówki ze śliwką, Przepis z ze schabu, na miodzie, Sos ziołowy, Warzywa, Pikantne sakiewki, Kurczę z kiszoną kapustą, Przepis z zapiekanka bezmięsna, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Mleczko waniliowe, Sosy, Rosół, Przepis z wykwintny obiad, Golonka, pieczone mięso wieprzowe, Przepis z dodatki do obiadu, Spaghetti , soczewica zielona, Zupa krem, Spaghetti Bolognese, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka warstwowa, Szpinak z boczkiem, pomidorkami i serem blue, Bigos, po prostu gotuj, Przepis z pieczen ze schabu, Krupnik grzybowy, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Ryż z kurczakiem i soczewicą, ryż arborio do risotto, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Ryba po grecku, Przepis z przepisy zu, Sos aglio e basilico, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, Pomidorowy sos do pizzy, Dipy, Pikantne sakiewki, Zupa grzybowa, Bigos domowy, Polędwiczka z grzybami, Zupa z dyni, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Pieczony pasztet sojowy, Proste kotleciki z jajka, Ryż kreola, zapiekanka z tartych ziemniaków, Sos słodko-kwaśny, Placek po węgiersku, Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem