Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę, aż kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, stopniowo dodawaj olej i wodę zarabiając ciasto. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczka z grzybami, Włoska kawa cappuccino z wkładką, Pasta z kurczakiem i cukinią, Neapolitańskie spaghetti z krewetkami, krewetki w sosie curry, Makaron torttelini grzybowy, Ryba po grecku, szpinak feta, udka kurczaka w piekarniku -, Przepis z sos pomidorowy do klopsików, Sos czosnkowy , Jajka z serem i szczypiorkiem, Zapiekanki, Baba ziemniaczana z kiełbasą, Papryka, Pasta ze słonecznika, Gyros z kurczakiem, Przepis z lekka sałatka, Przepis z krewetki smażone, Przepis z zapiekanka dla dzieci, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem, Przepis z przystawki tortilla, Deser lodowy dla dzieci "Rakieta", Placki ziemniaczane, Kurczak w winnej galarecie, Gulasz po polsku - VIDEO, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z knorr spagetti, Kurczak w sosie miodowym z chilli i ananasem, Przystawki, Zupa ogórkowa, Polędwiczka z grzybami, przepis na obiad bez mięsa, Przepis z mieso duszone z kurczaka, Naleśniki serowe, Gyros, Sałatka kartoflana z matiasami, ryz z krewetkami i warzywami, Ciasto na pizze, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Zupa pomidorowa, Karp, Bigos domowy, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pizza z grzybami i parmezanem, Pierś z kurczaka, Pierś z kurczaka pieczona, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, Przepis z zupa z soi, Śledzie, Sałatka z rukolą i tuńczykiem, Wiosenny krupniczek, łopatka wieprzowa, mąka tortowa, Tapas z ciecierzycy, sól, pieprz, Przepis z nototenia smażona, Kolorowe babeczki , Przepis z schab pieczony na zimno, Przepis z oliwa z oliwek do smażenia, Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy, Sorbet z lychee i kokosa, tortilla farsz przepis