Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • kminek - 0.25 łyżki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • mąka - 1 kilogram
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski i dodawaj ją powoli zarabiając ciasto olej i wodę. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 mm), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski i dodawaj ją powoli zarabiając ciasto olej i wodę. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 mm), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Rolada ziemniaczana, Szarlotka tradycyjna, Przystawki, Dipy, Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym, Koktajl z lodami owocowymi, piersi z kurczaka z mozarellą i suszonymi pomidorami, francuska zupa krem z dyni, Panga duszona w cebulce, Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem, Kotlet de volaille - VIDEO, zapiekanka z makaronem serem, Zupa jarzynowa, Łosoś, babeczki z pieczarkami i serem, Sos kaszubski, Przepis z cebula kurczak papryka, Zapiekanka z mięsem, Sałatka gyros warstwowa, Barszcz biały kremowy , zapiekanka ziemniaki pieczarki, Sałatki z makaronem, Spaghetti a la carbonara, Żurek, Koktajl lodowy z miętą i truskawkami , Smażone krewetki z sosem pomidorowym i fetą, Aromatyczne wstążki z pieczarkami, sałatka z żurawiną, Naleśniki z pieczarkami i mięsem mielonym, salatka z br, farsz mięsny do krokietów, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Koktajl z lodami owocowymi, mieso wieprzowe duszone, Zupa cebulowa, Szybki obiad, Kebab w kajzerce, Przepis z dipy do kurczaka, Grillowe party, ryż do, Zupa z cykorii , Grecka zapiekanka z ciastem filo, sałatka z kaparami przepis, Przepis z mięso wołowe przepisy, Brownie z orzechami laskowymi, Medaliony z indyka w sosie pomidorowym, Kabaczki nadziewane mięsem, Zupa ogórkowa, Duszone ziemniaki z marchewką, Tortilla, krewetki po hiszpańsku, Przepis z desery i ciasta, Brokuły, Udka, Kocia lasagne , W ZALEWIE, sum w śmietanie, Dynia zapiekana w śmietanie, Gołąbki, desery czekolada, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Kapusta z grochem