Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z grzybami i kapustą

Pierogi z grzybami i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami i kapustą - składniki:

  • kminek - 0.25 łyżki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ciepła woda - 100 mililitrów
  • mąka - 1 kilogram
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki

Pierogi z grzybami i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.
  2. Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę kapusta stanie się miękka.
  3. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.
  4. Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.
  5. Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski i dodawaj ją powoli zarabiając ciasto olej i wodę. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.
  6. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.
  7. Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 mm), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z GRZYBAMI I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotuj farsz: namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około godzinę. Następnie odsącz je, zachowując wodę i drobno posiekaj.

2

Przełóż kapustę do garnka, dodaj wodę z płukania grzybów, posiekane grzyby, łyżkę oleju i przyprawy, kminek posiekaj dokładnie nożem. Gotuj wszystko powoli przez 1 godzinę kapusta stanie się miękka.

3

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni, na oleju. Dodaj ją do gotowej kapusty i całość dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr oraz odrobiną pieprzu.

4

Ostudź kapustę i posiekaj ją, wraz z grzybami, tak, aby farsz nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny możesz dodać trochę bułki tartej.

5

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski i dodawaj ją powoli zarabiając ciasto olej i wodę. Gdy powstanie spoista masa wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj je do momentu, gdy stanie się gładkie i elastyczne.

6

Następnie rozwałkuj ciasto na cienki placek, podsypując odrobiną mąki, by nie przywierało do stolnicy. Za pomocą szklanki lub innej formy wykrój okrągłe placuszki.

7

Nałóż na nie farsz, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 mm), po czym zwilż je wodą i sklej ze sobą, dociskając widelcem. Gotuj pierogi w osolonej wodzie przez kilka minut i serwuj gorące, z podsmażoną cebulą. Rada: Jeśli chcesz przygotować uszka, sklej dodatkowo ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zapiekanka z pieczarkami i serem z bagietka, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Pyzy z ziemniakami i twarogiem , Grillowane żeberka BBQ, Paluszki krabowe w cieście, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Ryż smażony z warzywami, makaron po prowansalsku, farsz do kurczaka pieczonego, karczek pieczony w piekarniku -, Przekąski, Makaron, Przepis z cukier, Babka z miętą, Sałatka z bobu , Kulki drobiowe z kaszą gryczaną, Żeberka, Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika, Potrawy wigilijne, Zapiekanka Monte Carlo, marynata do schabu, Golonka, Zupa pomidorowa, gotowany kurczak w sosie, Przepis z gotowe, Pierś z kurczaka, Pierś z kurczaka pieczona, Tłusty czwartek, sosy do miesa wieprzowego, Kebab z grilla , Bigos domowy, salatki z kurczaka -, Przepis z sos do naleśników na słodko, Risotto, Tradycyjna polędwica Wellington, Przepis z pieczenie mięsa wieprzowego, Przepis z ciasto francuskie z warzywami, Przepis z sałatka z kuskusem, Zupa z dyni, Kremowa zupa z dyni, Przepis z sałatkę owocową, Przepis z udziec wołowy, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sałatki, Polędwiczki wieprzowe, miesa gotowane mielone, Lasagne Toscana, Wyborne penne z mięsnymi pulpecikami, Spaghetti z tuńczykiem, Zupa pieczarkowa z serową wkładką, Kanapka hawajska , Przepis z do jajek, Szafranowe risotto z kurczakiem, Dipy, Przepis z salatki z kapusty, Naleśniki z kurczakiem i brokułami , Piersi z kurczaka zapiekane z ziemniakami, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z marynowany imbir, Zupa neapolitańska , Adżapsandali, Mielone, Wątróbki w sosie winnym, Zapiekanka ziemniaczano – serowa