Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:

  • majeranek - 10 gramów
  • pieprz
  • masło - 2 łyżki
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • olej - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda

Pierogi z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około 20 minut, po czym posiekaj je. Przełóż kapustę do garnka i dodaj wodę z płukania grzybów oraz posiekane grzyby. Kminek posiekaj z masłem. Dodaj do kapusty razem z przyprawami i kostką Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość gotuj powoli przez 1 godzinę, aby kapusta stała się miękka.
  2. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj do niej ugotowaną kapustę i wszystko razem przesmaż. Dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Dopraw także pieprzem, jeśli zachodzi taka potrzeba.
  3. Przesiekaj nożem ostudzoną kapustę z grzybami w taki sposób, aby farsz do pierogów nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny, dodaj trochę bułki tartej.
  4. Ciasto do pierogów: Przesiej mąkę i dodawaj olej oraz wodę, powoli zarabiając ciasto. Kiedy powstanie spoista masa, wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj do momentu, gdy będzie gładkie i elastyczne.
  5. Rozwałkuj ciasto na cienki placek, za pomocą szklanki lub innej formy, wykrój okrągłe placuszki. Nakładaj do każdego placuszka pełną łyżeczkę farszu, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry).
  6. Zwilż wodą brzegi ciasta i zlep szczelnie pieróg za pomocą oprószonej mąką ręki. Koniuszkami palców zrób falbankę lub ściśnij krawędzie za pomocą widelca. Jeśli chcesz przygotować uszka – sklej ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga, a następnie połącz rogi.
  7. Gotuj pierogi w osolonej wodzie około 5 minut. Podawaj z podsmażoną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około 20 minut, po czym posiekaj je. Przełóż kapustę do garnka i dodaj wodę z płukania grzybów oraz posiekane grzyby. Kminek posiekaj z masłem. Dodaj do kapusty razem z przyprawami i kostką Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość gotuj powoli przez 1 godzinę, aby kapusta stała się miękka.

2

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj do niej ugotowaną kapustę i wszystko razem przesmaż. Dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Dopraw także pieprzem, jeśli zachodzi taka potrzeba.

3

Przesiekaj nożem ostudzoną kapustę z grzybami w taki sposób, aby farsz do pierogów nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny, dodaj trochę bułki tartej.

4

Ciasto do pierogów: Przesiej mąkę i dodawaj olej oraz wodę, powoli zarabiając ciasto. Kiedy powstanie spoista masa, wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj do momentu, gdy będzie gładkie i elastyczne.

5

Rozwałkuj ciasto na cienki placek, za pomocą szklanki lub innej formy, wykrój okrągłe placuszki. Nakładaj do każdego placuszka pełną łyżeczkę farszu, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry).

6

Zwilż wodą brzegi ciasta i zlep szczelnie pieróg za pomocą oprószonej mąką ręki. Koniuszkami palców zrób falbankę lub ściśnij krawędzie za pomocą widelca. Jeśli chcesz przygotować uszka – sklej ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga, a następnie połącz rogi.

7

Gotuj pierogi w osolonej wodzie około 5 minut. Podawaj z podsmażoną cebulą.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z inne przepisy na obiad z mi, Kurczęta panierowane, Pieprz czarny Knorr, Gulasz, kuchnia wp pl, Ucha rybacka z ziemniakami, oliwa truflowa, Musaka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Babeczki z cukinii, Karp w galarecie, Rolada ziemniaczana, kurczak w kostce knorr, Placki, Złocista zapiekanka z łososiem, Deser Pieczona Alaska , Grzybowe pierożki w mięsnym sosie, Chińskie sajgonki, Szybki obiad, Ziemniaki z farszem z kurczaka, kurczak pieczony z ryżem, Sałatka z brokułami - VIDEO , klopsy mielone gotowane, Przepis z salatka z ryba, Krewetki w sosie pieprzowym, Przepis z PAPRYKA CUKINIA POMIDORY, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Zupa z ciecierzycą, Lasagne, Dip z rodzynkami, co zrobic na obiad -, Przepis z faszerowana papryka serem, kurczak w chili, Przepis z desery z arbuza, Sznycle z pistacjami, Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej , Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przekąski, Przepis z zapiekanka z serem feta, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Lasagne drobiowa, Sałatka Gyros, Sosy, Pancakes z bananami i syropem klonowym , Zupa pieczarkowa, Przepis z karkówka w sosie słodko kwaśnym, Zajebiste pizza, Fantazyjne fileciki rybne, hummus, Parówki w cieście serowym, Chleb z rodzynkami, Zapiekanki, zapiekanka z makaronem serem i pomidorami, Gulasz, Przepis z Przyprawa pikantna do kurczaka Knorr, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z obiad s, Przepis z sałatka rukola, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, kotlet de va, Jajka, Dwukolorowy kisiel, Pikantne sakiewki, Kalafior