Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:

  • majeranek - 10 gramów
  • pieprz
  • masło - 2 łyżki
  • ciasto:
  • mąka - 1 kilogram
  • olej - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda

Pierogi z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około 20 minut, po czym posiekaj je. Przełóż kapustę do garnka i dodaj wodę z płukania grzybów oraz posiekane grzyby. Kminek posiekaj z masłem. Dodaj do kapusty razem z przyprawami i kostką Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość gotuj powoli przez 1 godzinę, aby kapusta stała się miękka.
  2. Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj do niej ugotowaną kapustę i wszystko razem przesmaż. Dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Dopraw także pieprzem, jeśli zachodzi taka potrzeba.
  3. Przesiekaj nożem ostudzoną kapustę z grzybami w taki sposób, aby farsz do pierogów nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny, dodaj trochę bułki tartej.
  4. Ciasto do pierogów: Przesiej mąkę i dodawaj olej oraz wodę, powoli zarabiając ciasto. Kiedy powstanie spoista masa, wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj do momentu, gdy będzie gładkie i elastyczne.
  5. Rozwałkuj ciasto na cienki placek, za pomocą szklanki lub innej formy, wykrój okrągłe placuszki. Nakładaj do każdego placuszka pełną łyżeczkę farszu, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry).
  6. Zwilż wodą brzegi ciasta i zlep szczelnie pieróg za pomocą oprószonej mąką ręki. Koniuszkami palców zrób falbankę lub ściśnij krawędzie za pomocą widelca. Jeśli chcesz przygotować uszka – sklej ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga, a następnie połącz rogi.
  7. Gotuj pierogi w osolonej wodzie około 5 minut. Podawaj z podsmażoną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około 20 minut, po czym posiekaj je. Przełóż kapustę do garnka i dodaj wodę z płukania grzybów oraz posiekane grzyby. Kminek posiekaj z masłem. Dodaj do kapusty razem z przyprawami i kostką Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość gotuj powoli przez 1 godzinę, aby kapusta stała się miękka.

2

Cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj do niej ugotowaną kapustę i wszystko razem przesmaż. Dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Dopraw także pieprzem, jeśli zachodzi taka potrzeba.

3

Przesiekaj nożem ostudzoną kapustę z grzybami w taki sposób, aby farsz do pierogów nie zawierał dużych kawałków. Jeśli farsz jest bardzo wilgotny, dodaj trochę bułki tartej.

4

Ciasto do pierogów: Przesiej mąkę i dodawaj olej oraz wodę, powoli zarabiając ciasto. Kiedy powstanie spoista masa, wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj do momentu, gdy będzie gładkie i elastyczne.

5

Rozwałkuj ciasto na cienki placek, za pomocą szklanki lub innej formy, wykrój okrągłe placuszki. Nakładaj do każdego placuszka pełną łyżeczkę farszu, zostawiając wolne brzegi (około 3-4 milimetry).

6

Zwilż wodą brzegi ciasta i zlep szczelnie pieróg za pomocą oprószonej mąką ręki. Koniuszkami palców zrób falbankę lub ściśnij krawędzie za pomocą widelca. Jeśli chcesz przygotować uszka – sklej ze sobą dwie skrajne krawędzie pieroga, a następnie połącz rogi.

7

Gotuj pierogi w osolonej wodzie około 5 minut. Podawaj z podsmażoną cebulą.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gołąbki, przepisy z ryba, Przepis z zapiekanka z ziemniakiem, Przepis z risotto ze, Kebab, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Gulasz, Przepis z salatka-z-oliwkami, Kotlet de volaille - VIDEO, Bogracz , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, kurczak w sosie pomidorach, Wielkanocne ciasteczka ., Faszerowany boczek , Barszcz biały z kotlecikami z jajek, przepisy z mięsa wieprzowego, Zupa ogórkowa, makaron muszle ze szpinakiem, Naleśniki, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Zupa z tortilli, Sałatki z kurczakiem, Udka kurczaka w winie, Chłodnik marzenie, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupa buraczana z czerwona cebulą, szynka wieprzowa pieczona, Schab w sosie piwnym po bawarsku, grill f, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Pikantne piersi z pomidorami i mozzarellą, Koktajlowe rożki, Zupa pieczarkowa, Gulasz po polsku - VIDEO, Sałatka z pomarańczami i kozim serem, Zupa pomidorowa, Przepis z rolada wieprzowa, Przepis z ryz pilaw, Szybki obiad, sos z mięsem, Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym, sos z mięsa mielonego, cienki, Zapiekanka z ziemniakow, Zapiekanka Gyros , pierś z kurczaka zawijana, Przepis z makarony włoskie, Zapiekanka meksykańska, Zupa cebulowa, Makaron, kuchnia angielska, Zupa Tajska , jajka w sosie szczypiorkowym, Kasza, kapuśniak z białej kapusty -, kapary sałatka, Dania z ryżem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Przepis z sałatka do mięsa pieczonego, Grillowana kukurydza, Sałatka meksykańska z kurczakiem