Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: laleczka20

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:

  • mąka pszenna - 1 kilogram
  • olej - 1 łyżka
  • kapusta kiszona - 700 gramów
  • grzyby suszone - 100 gramów
  • bułka tarta - 3 łyżki

Pierogi z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr
  2. Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.
  3. Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.
  4. Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.
  5. Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.
  6. Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.
  7. W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr

2

Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.

3

Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.

4

Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.

5

Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.

6

Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.

7

W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leczo z cukinii, knorr przypraw, Zapiekanka meksykańska, Przepis z sałatka z marchewki, Sałatka z tuńczykiem, spaghetti z piersi z kurczaka, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z marynata do piersi kurczaka, Wołowina z kokosowym curry, Mafijna zapiekanka , Cytrusowa zupa meksykańska, Rosół, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków, Pieczeń, sos cebulowy do ziemniaków, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Gangsterskie spaghetti po sycylijsku, Tagliatelle z mięsnym sosem, ziola, TAPAS: Tortilla z bakłażanami, cukinia zapiekana z miesem mielonym, Galaretkowe witrażyki, Galaretkowe witrażyki, kotlet włoski, Ziemniaki, Delikatna kalafiorowa, Leczo z cukinii, Przepis z sałatka z jogurtem naturalnym, na rosole, Przepis z duża marchewka, Przepis z sałata rzymska, Przepis z zupy warzywna, Gulasz z winem, Kaczka, Zupa krem, Kebab, żołądki, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Sałatki z makaronem, Spaghetti al pomodoro, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Dipy, obiad kurczak w sosie i ziemniakami, zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, Dania z makaronem, Sałatka Cezar - VIDEO, Lasagne, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Omlet po meksykańsku , Filet w „płaszczyku”, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Zupa ogórkowa ze świeżego ogórka, Przepis z filet z kurczaka z grilla, Zupa z dyni, Barszcz, Kotlet de volaille - VIDEO, Karkówka w sosie cebulowym, kapusta pe, Przepis z kuchnia przepisy knorr, Przepis z Pieprz czarny Knorr, Masło anchois