Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: laleczka20

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:

  • mąka pszenna - 1 kilogram
  • olej - 1 łyżka
  • kapusta kiszona - 700 gramów
  • grzyby suszone - 100 gramów
  • bułka tarta - 3 łyżki

Pierogi z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr
  2. Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.
  3. Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.
  4. Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.
  5. Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.
  6. Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.
  7. W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr

2

Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.

3

Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.

4

Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.

5

Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.

6

Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.

7

W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chlebek na zakwasie, Przepis z pierogi-z-kapusta, sera camembert, Karp w galarecie, poledwiczki drobiowe, ryby smazone, cannelloni z serem, Kapusta włoska na ostro, Pizzerinki , knorr kurczak oliwa, Przepis z Smażone jajko, Spaghetti z drobiowymi pulpetami, kotlety do hamburgerów przepis, Naleśniki faszerowane, Przystawki, Surówka z papryki, cukinia zawijana, TAPAS: Papryka w cieście, Placki ziemniaczane, Naleśniki, Pierogi z jagodami, Gicze jagnięce pieczone w białym winie z czosnkiem i rozmarynem, Przepis z gołąbki bez mięsa, fasolka z bu, Sosy, Wigilijna zupa grzybowa, Ogórek, Zapiekanka z ziemniakow, Rosół, Zupa ogórkowa - VIDEO, makaron z ry, Kurczak, Masa orzechowa, Placki, BEZOWE CAŁUSKI, Sałatka z pora, filety z dorsza, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z knorr z pieczarkami, Ziemniaczane kwiatki z leczo, Gulasz, Zupa ogórkowa - VIDEO, Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą, Placuszki z cukinii, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, ciasto cy, Delikatne marynowane małże, Mięsne pulpeciki po meksykańsku, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z salatki na grill, Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym, Zapiekanka makaronowa, Żur z ziemniakami i kiełbasą jałowcową , Przekąski, Golonka, Likier piernikowy, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, kurczak por smietana, łatwa zupa pomidorowa, kurczak latwy, Przepis z ser w ziolach, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Caprese z ogórkiem i suszonymi pomidorami