Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: laleczka20

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:

  • mąka pszenna - 1 kilogram
  • olej - 1 łyżka
  • kapusta kiszona - 700 gramów
  • grzyby suszone - 100 gramów
  • bułka tarta - 3 łyżki

Pierogi z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr
  2. Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.
  3. Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.
  4. Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.
  5. Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.
  6. Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.
  7. W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr

2

Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.

3

Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.

4

Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.

5

Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.

6

Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.

7

W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczeń, Rosół, Sos migdałowy, zapiekanka z brokułami i makaronem, obrany, Potrawy wigilijne, Gyros, Kalafior, Chłopski kociołek, Przepis z sos do marchewki z groszkiem, Ciasto na pierogi, Bigos domowy, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Dip ziołowy i pomidorowy, Zupa z soczewicy, Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną, Spaghetti z owocami morza, Pieczony mus czekoladowy z lodami , Sałatka z tuńczykiem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z przepisy wloskie, Porcja wieprzowa, Barszcz biały, Ryba, Meksykańskie kąski, sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Przepis z ryz z piersią z kurczaka, łosoś smażony z przyprawami, Kluski lane, Miłosny naleśnik, ugotowani - desery - -, Mielone, Gruszki z gorgonzolą, Przepis z kotlet mielony z, potrawy z woka, Szybki obiad, ubite jajko, Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem, Kokosanki, Bigos, Polędwiczka z grzybami, Słoneczne kanapki z warzywami do szkoły, Placuszki z cukinii, Placki ziemniaczane, ryba smażona w cieście, Raita bananowa, Zapiekanka rodzinna, poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Zapiekanka Gyros , Naleśniki z jeżynami i lodami czekoladowymi, Przepis z desery z cz, Zapiekane warzywa, Przepis z przepis na pite do kebaba, Udka kurczaka z czosnkiem, Przepis z ry ba i ciasto francuskie, Racuchy dyniowe z serem i syropem klonowym , Tajska zupa krewetkowa, Potrawka z kurczaka, bulka tarta, Bezglutenowa kanapka z pastą jajeczną z ogórkiem i rzodkiewką, Jajka w sosie słodko-kwaśnym, sałatka z wedzonym kurczakiem, tarta ze, Zupa szczawiowa