Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: laleczka20

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:

  • mąka pszenna - 1 kilogram
  • olej - 1 łyżka
  • kapusta kiszona - 700 gramów
  • grzyby suszone - 100 gramów
  • bułka tarta - 3 łyżki

Pierogi z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr
  2. Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.
  3. Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.
  4. Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.
  5. Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.
  6. Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.
  7. W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr

2

Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.

3

Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.

4

Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.

5

Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.

6

Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.

7

W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kasza, Zupa krem, Meksykańska mieszanka owocowa z lodami waniliowymi i tequilą, Wołowina po burgundzku, Farfalle z warzywami, knorr sos gulaszowy, Zupa cebulowa, Przepis z zapiekanka ze ziemniakow, Curry z ziemniaków, Makaron rigatoni z pieczarkami i chorizo, Apetyczny łosoś zapiekany z żółtym serem, Pieczeń, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sos jabłkowo jogurtowy do potraw z grilla, sos-do-makaronu, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z kurczak z r, Lazanie z indykiem i warzywami, Kebab, Gulasz cygański, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Łosoś w glazurze miodowo sojowej - VIDEO, zupa białe kwaśne, Przepis z obiad bezmiesne, pesto sos, Naleśniki, Jesienna zupa z kasztanów, zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Zapiekanka z ziemniakow, knorr sos do go, Przepis z makaron n, Ciasto na pierogi, Kluski półfrancuskie z majerankiem, Przepis z ryby pieczone w folii, Łosoś, Sałatka Nicejska, Letni jogurt, Zapiekanka rodzinna, Przepisy świąteczne, kurczak z rosolu, sałatka bez jaj, Gołąbki, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , KOLOROWE PLACUSZKI, Przepis z przepisy ogorki, ciasto z warzywami, Enchiladas z chilli con carne, Sos beszamelowy , Spaghetti a la carbonara, Smalec babci Heleny, Kanapka dla dzieci "Niespodzianka!", Sałatka z brokułami i jajkiem, warzywa na pateln, Ognista karkówka z grilla , szczypta pieprzu, Spaghetti Bolognese z oliwkami , Przepis z obiad z sznycla z indyka, kurczak pieczony z ryżem, Udka, Sałatka grecka, Polędwiczki, Deser miodowo-jogurtowy, Pieczone udka z porami, kotlety z jajek gotowanych