Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: laleczka20

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:

  • mąka pszenna - 1 kilogram
  • olej - 1 łyżka
  • kapusta kiszona - 700 gramów
  • grzyby suszone - 100 gramów
  • bułka tarta - 3 łyżki

Pierogi z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr
  2. Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.
  3. Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.
  4. Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.
  5. Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.
  6. Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.
  7. W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy 2szklanki wody, kładziemy grzyby i 1 łyżkę masła . Gotujemy powoli przez 1 godz. Gdy kapusta stanie się miękka dodajemy bulion cielęcy Knorr

2

Następnie przesmażamy , ugotowaną kapustę i grzyby. Dodajemy nieco pieprzu.

3

Ostudzoną kapustę wraz z grzybami mielimy. Jak zwykle próbujemy, czy nic jej nie brakuje. Dodajemy tartą bułkę i w ten sposób mamy gotowy farsz.

4

Teraz robimy ciasto:) Przesianą mąkę formujemy w stożek z wgłębieniem pośrodku. Wlewamy do niego olej i wodę po trochu zarabiając. Kiedy powstanie spoista masa wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy tak długo, aż będzie gładkie i elastyczne.

5

Za pomocą szklanki wykrawamy w placku okrągłe placuszki.

6

Do takiego placuszka nakładamy farsz zostawiając wolne brzegi - ok. 3-4 mm. Ręką oprószoną mąką zlepiamy szczelnie pieróg. Za pomocą widelca ugniatamy końce Tak postępujemy aż do skończenia ciasta i farszu.

7

W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy kilkanaście pierogów, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką, aby nie przywarły do dna.Po wypłynięciu odcedzamy a następnie podsmażamy na patelni

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION CIELĘCY KNORR

    Bulion cielęcy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Szarlotka pyszota, Sałatka konfetti, Cukinie z serem mozzarella, Korki z jajek na pomidorach, Leczo, Sałatka z pomidorów po indyjsku, mięso mielone obiad, Ognista karkówka z grilla , Sałatka gyros z kurczaka, Tortilla - VIDEO, Naleśniki, Pierogi z kapustą i grzybami, ciasto z placków, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Udka, filet z curry, Przepis z ciasta na biszkopcie, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Placki ziemniaczane, Przepis z z czym jeść rybę, Rosół, Zupa z soczewicy, Gulasz po polsku - VIDEO, schab z żurawinami, Barszcz czerwony z kulebiakiem, Pomidorówka z makaronem po włosku, Gorące rynki ., Korki z jajek na pomidorach, Przepis z ciasto z ma, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Grochówka majerankowa , sosy ze smietana i maka, Zapiekanka po rzymsku, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Ryż z grzybami, karczochami i mątwą, Przepis z kurczak z warzywami w sosie sojowym, PANGA Z ANANASEM, kotlet de V, ryba pieczona w piekarniku filet, Tortille ze szpinakiem, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Ziemniaki, Tortilla - VIDEO, Zapiekanka z ziemniakow, Prażuchy, Zapiekanka po rzymsku, Gulasz, Przepis z skrzydełka grillowane, Sałatki, obiad z piersia z kurczaka, Filety z halibuta I, Placki po węgiersku, Bankietowe kanapki z past ą z makreli, żeberka marynata, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Indyk, Ogórek, Ciasto na pizze, Kapuśniak, Przekąski, sosy do łososia, Przepis z delikatna, Przepis z roladki z mięsa wieprzowego