Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą gryczaną - składniki:

  • ciasto:
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • kasza gryczana - 150 gramów
  • ser tłusty - 300 gramów
  • nadzienie:
  • masło - 1 łyżka
  • woda - 0.5 szklanki
  • mleko - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Pierogi z kaszą gryczaną - Sposób przygotowania:

  1. Rozgotuj kaszę.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  3. Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
  5. Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
  6. Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
  7. Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgotuj kaszę.

2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa z pora, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa pomidorowa, Soczysta kaczka w miodzie, Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami, Sos czosnkowy na wódce, Udka, Sałatki, Przepis z boze n, przyprawy do cielęciny, Zupa pomidorowa, Rosół, Przepis z przepisy fix knorr, Zupa z soczewicy, Zupa cebulowa, Przepis z schab środkowy pieczony, pieczone skrzydełka w miodzie -, Nudle knorr, Krewetki po kantońsku, Spaghetti a la carbonara, Zajebiste pizza, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Ryba po grecku, salatka y brokula, Królewski tort, gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Lekki bigos z warzywami i mięsem, sałatka z mozzarella, Pierogi z kapustą i grzybami, Kluski twarogowe, Bigos - VIDEO, Barszcz, Pyzy ziemniaczane z sosem z podgrzybkami, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Przepis z sosy z kurczaka, Zupa pieczarkowa, Zupa pomidorowa z majonezem, wołowina duszona, Ryż, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu, Ratatouille, czyli lato na talerzu, papryki czerwone, Frytki domowe z dipem, Żurek Wielkanocny, włoska, Zapiekanka Gyros , Kluski z białego sera z sosem jeżynowym, Zupa cebulowa, Śledzie faszerowane kiełbasą, Sałatka z ogórków gruntowych, Ciasto na pizzę oryginalne, obiad ryby, cebula czerwona smażona, Comber warzywno- mięsny, Przepis z marchewka tarta, sosy do ziemniakow z warzywami, piersi z, Brokuły, Tłusty czwartek, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Ciasto na pizze, Świąteczna kaczka nadziewana jabłkami, pieczona ryba w marynacie