Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą gryczaną - składniki:

  • ciasto:
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • kasza gryczana - 150 gramów
  • ser tłusty - 300 gramów
  • nadzienie:
  • masło - 1 łyżka
  • woda - 0.5 szklanki
  • mleko - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Pierogi z kaszą gryczaną - Sposób przygotowania:

  1. Rozgotuj kaszę.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  3. Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
  5. Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
  6. Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
  7. Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgotuj kaszę.

2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z WEGIERSKA ZUPA GULASZOWA, Kurczak z grilla po indyjsku, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Indyk z ryżem w wersji chińskiej, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, schab pieczony soczysty, Przepis z papryka na grill, Ogórek, Sałatki, Sałatka Gyros, Karp, Zupa pomidorowa, Spaghetti bolognese po sycylijsku , Sałatka grecka z fetą, Wątróbka z kaszą jęczmienną, Indyk z mlekiem kokosowym, Przepis z przepisy na ćwiartki z kurczaka, Sałatka z porów, Przepis z cukinia z patelni, udko z kurczaka gotowane w sosie, Zapiekanka Gyros , Przepis z krokiety z pieczarkami i jajkiem, Leczo, kurczak curry z ryżem, Zupa gulaszowa, Wołowina z kokosowym curry, Sałatka z kapusty pekińskiej , Potrawy wigilijne, Przepis z pierś z kurczaka pokrojona, Ostre nachosy , dania na obiad, Sałatka Gyros, Przepis z sałatka z brokuł, Gołąbki, Racuchy drożdżowe, Beuof a’la mode – klasyczna pieczeń wołowa, Placek po zbójnicku wersja 1, Gulasz, mieso z jajkiem, Sałatka warzywna z ryżem i kurczakiem, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Przepis z obiad z ryżem -, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z nowe przepisy na ciasta, Sałatka coleslaw z kapusty pekińskiej, Risotto, Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym, Barszcz, Makaron ze śmietaną i cukrem, Zupa grochowa, Przepis z kuchnia francuska przystawki, Soczysty kurczak z grilla z cebulką , Ziemniaki faszerowane po chłopsku, Naleśniki, Śledzie w zalewie, ryba smażona w sosie, Jajka po chińsku, Wiosenna sałatka śledziowa, Przepis z kotlety mielone ze szczypiorkiem, obiad z wo, Naleśniki z serem i bananami, Przepis z grillowane piersi z kurczaka, Przepis z szaszłyki marynata