Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą gryczaną - składniki:

  • ciasto:
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • kasza gryczana - 150 gramów
  • ser tłusty - 300 gramów
  • nadzienie:
  • masło - 1 łyżka
  • woda - 0.5 szklanki
  • mleko - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Pierogi z kaszą gryczaną - Sposób przygotowania:

  1. Rozgotuj kaszę.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  3. Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
  5. Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
  6. Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
  7. Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgotuj kaszę.

2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sosy, Warzywa, Potrawy wielkanocne, Karp oblany masłem, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Jajka, Sałatka Gyros, Bitki wieprzowe z chrzanem, Makaron z krewetkami, Kawowa wieża z lodami Carte d'Or, Kurcazk w cieście, Czosnek, Przepis z tatar z mięsa wołowego, Polędwiczki, Zupa brokułowa, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, SAŁATKA li, Sałatki z makaronem, przystawki na grilla, Przepis z zupa z świeżych ogórków, Zupa ryżowa z jajkiem, Przepis z przystawka na zimno, Grecka na szybko, Przepis z marynata do kurczaka, Barszcz biały, schab bez kości, Spaghetti a la carbonara, Przepis z obiad z spagetti, Spaghetti z tuńczykiem, Sos beszamelowy , Sałatka gyros warstwowa, Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry, Wigilijna kapusta z groszkiem, salatki z szynka -, Ciasto na pierogi, mięso ze szpinakiem, Pieczone udka z boczkiem, Stollen- cudowny bakaliowy przysmak, Makaron z sosem śmietanowym, Risotto z kurczakiem, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z chleb pi, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Sałatka z soczewicą i ryżem, Kurczak w sosie winogronowym, Przepis z kurczak ryżem, Łosoś w sosie cytrynowym, Przepis z gotowana papryka, sosy do jajek, Sałatka z porów, Spaghetti a la carbonara, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Sałatka z tuńczykiem, Pierogi, Zupa pieczarkowa, do makaronu, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Zupa krem, Ryba po grecku, po prostu gotuj, masy do ciast, Souvlakia czyli mięsne szaszłyki z jagnięciny