Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą gryczaną - składniki:

  • ciasto:
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • kasza gryczana - 150 gramów
  • ser tłusty - 300 gramów
  • nadzienie:
  • masło - 1 łyżka
  • woda - 0.5 szklanki
  • mleko - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Pierogi z kaszą gryczaną - Sposób przygotowania:

  1. Rozgotuj kaszę.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  3. Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
  5. Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
  6. Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
  7. Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgotuj kaszę.

2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, Karp, Śledzie, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, sos różowy, Zapiekanka meksykańska, Skrzydełka inaczej , Sos Robert, Przepis z Kurczak z pieca, Apetyczna sałatka z młodych buraczków, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z szparagi w jajku, Szpinak, salatka do Kurczak, Przepis z sałatki kuchnia wloska, Tagliatelle z bakłażanem , boczek pi, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z jajko moz, Krem brokułowy, obiad z sznycla z indyka, Szybka i prosta sałatka z krewetkami, Zupa z dyni, Meksykański melon, makaron z pomidorem, kurczak curry z pędami bambusa, Przepis z kotlet mielony smażony, spaghetti w tako, Warzywa, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Zapiekanka z cukinii z wędliną, knorr z pieczarkami, Puszyste leniwe z cynamonem , Tort naleśnikowy z żółtym serem, Kutia, Przepis z pomidory mąka, Aromatyczne krewetki, Wołowina Michoacan, Łosoś, kuchnia dla dzieci, Warzywna zielona zupa z pieczoną kanapką, Pizza Bolognese a la Samosa, Włoski powiew lata, Kaczka, Musaka, Cukinia w cebuli, kaszanka z kapustą, Surówka z selera i marchewki , Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies, Sałatka Gyros, Pieczeń, Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, sos z mięsa mielonego, Majowe szaszłyki, Zupa ogórkowa, Lekkie Gazpacho, pulpety mielone, Jajka, Carbonara, kurczak pieczony w calosci w piekarniku, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sos czosnkowy na wódce, Przepis z leczo z wołowiną, Zupa jarzynowa