Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą gryczaną - składniki:

  • ciasto:
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • kasza gryczana - 150 gramów
  • ser tłusty - 300 gramów
  • nadzienie:
  • masło - 1 łyżka
  • woda - 0.5 szklanki
  • mleko - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Pierogi z kaszą gryczaną - Sposób przygotowania:

  1. Rozgotuj kaszę.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  3. Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
  5. Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
  6. Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
  7. Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgotuj kaszę.

2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanki, Risotto z pomidorami i cukinią, Gorące rynki ., Przepis z kuchnia uk, Penne ze szpinakiem i pomidorami , Dressing , Jogurt naturalny, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Sałatka Cezar - VIDEO, makarony kurczakiem, Przepis z filety z ryby na obiad, Lekka sałatka z wędzonką, Przepis z warzywa na pateln, Przepis z krewetki z warzywami, Elegancki sos z wędzonego sera, Szpinak, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Krem brokułowy, Przepis z placki z maki, Tortilla, Kremowy szpinak na ciepło, Wstążki z kurczakiem i papryką , Dania z ryżem, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Kawa z wiśniami i lodami Czekoladowa Wiśnia Carte d'Or, Przepis z łosoś knorr, cebula duża, Quesadillas - VIDEO, mielone wolowe, Brukselka w sosie, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Kalafior, Zupy, Placuszki z cukinii, Sałatki z kurczakiem, Przepis z schab pieczony w piekarniku, Papryka, Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą , Przepis z grubo, Kaczka, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Przepis z pizza pieróg, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z krewetki koktajlowe smazone, Spaghetti , polędwiczki wieprzowe smazone, Zupa selerowa, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zupa ogórkowa, Przepis z kurczak ugotowany, Pyzy ziemniaczane z sosem z podgrzybkami, Przepis z przyprawa do grzanek, Zupa z soczewicy, Warzywa, Zupa cebulowa, Przepis z ciasto na deser, Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj, Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych, Zapiekanka Gyros , Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z ryż do obiadu, Delikatny schab, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami