Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą gryczaną - składniki:

  • ciasto:
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • kasza gryczana - 150 gramów
  • ser tłusty - 300 gramów
  • nadzienie:
  • masło - 1 łyżka
  • woda - 0.5 szklanki
  • mleko - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 500 gramów
  • pieprz - 1 szczypta

Pierogi z kaszą gryczaną - Sposób przygotowania:

  1. Rozgotuj kaszę.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  3. Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
  5. Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
  6. Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
  7. Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgotuj kaszę.

2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bagietka caprese, Pieczone gruszki, Zupa z ciecierzycy, nalesniki z miesem i warzywami -, Zupa kalafiorowa, Pierogi, Pstrąg w śmietanie, Udka, Masło koperkowo-melisowe, Pasztet, Przekąski, Przepis z Roladki z kurczaka z piekarnika, Zapiekanka rodzinna, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Kalafior, Przepis z smażona pierś z kurczaka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Risotto z wołowiną i pieczarkami, cebula kurczak papryka, Jesienna zupa z kaszą, Zupa pomidorowa pachnąca bazylią , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Spaghetti z tuńczykiem, Kofta z włoskim sosem pomidorowym, Przepis z ryż na patelni, Przepis z zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Przepis z Kurczak po h, Zapiekanka rodzinna, Ziemniaki mieso, Babka z kaszy gryczanej, Aromatyczne pesto, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Leczo z cukinii, Przepis z Olej lniany, Szybka jesienna zupa z klopsikami, Pieczeń schabowa w orzechach, Przepis z dipy do kurczaka, Piankowe szaszłyki w galaretce, Dynia, Placki, Zapiekanki z serem, Gołąbki, Przepis z sałatki z sałat, Przepis z łatwa zupa pomidorowa, Przepis z krewetki smazone, Makaron z sosem pieczarkowym, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Żurek, żółta przyprawa, Przepis z smazona kapusta, Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie, Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym, Pierogi z jagodami, Kebab, Przepis z ryż curry, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z zupy krem przepisy -, Ryba, Kurczak z sosem pomarańczowo-rozmarynowym, domowe, Zupa szczawiowa, ryba z warzywami na patelnie