Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą jaglaną

Pierogi z kaszą jaglaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą jaglaną - składniki:

  • kasza jaglana - 1 szklanka
  • twaróg - 0.5 kilograma
  • mąka - 2 szklanki
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 3 łyżki
  • posiekana mięta - 0.5 pęczka
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka

Pierogi z kaszą jaglaną - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.
  2. Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.
  3. Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.
  4. Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.
  5. Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.
  6. Pierogi gotuj przez 4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ JAGLANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.

2

Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.

3

Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.

4

Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.

5

Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.

6

Pierogi gotuj przez 4 minuty.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kasza z suszonymi grzybami, Zaprawa do mięsa z grilla, Spaghetti z tuńczykiem, Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, skrzydelka kurczaka, Naleśniki, Placki po węgiersku, Pierś kurczaka z pieczarkami, Polędwiczka z grzybami, Ryż, Makaron z sosem śmietanowym, Lasagne drobiowa, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Dipy, Przepis z masa do ciasta, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z Sezamowy, Łopatka duszona w kapuście, Sałata strzępiasta z brzoskwinią , Przepis z mieso na gulasz, Kofta w pomidorach , zupa w chlebie, Zapiekanka z ziemniakow, Wykwintny pasztet alzacki, Przepis z pasta z tunczyka, Przepis z dorsz zapiekany z warzywami, obiad piersi kurczaka, ogórki marchew do słoików, Sałatki z makaronem, Warzywa z pieczarkami i parówkami, Pieprz i sól, sos do tacos, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałata z pieczarkami i bekonem , świeże ogórki, Krem migdałowy, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Soczyste żeberka w coli na ostro , Sałatki, Przepis z podgrzybki duszone, Szpinak, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Sałatka grecka z fetą, Makaron z sosem śmietanowym, Chleb mojej mamy, Łosoś, Pierś z kurczaka pieczona, Warzywa, Przepis z kostka rosołowa wołowa, Zupa grzybowa, przepisy na ciepło, Bigos domowy, Galaretkowe witrażyki, makaron z serami, Zupa cebulowa, hiszpańska kawa, Pomidory faszerowane mięsem mielonym, Kapusta z grochem, Duszone warzywa, Pierś z kurczaka, grill wołowina, PO GRECKU, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami