Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą jaglaną

Pierogi z kaszą jaglaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą jaglaną - składniki:

  • kasza jaglana - 1 szklanka
  • twaróg - 0.5 kilograma
  • mąka - 2 szklanki
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 3 łyżki
  • posiekana mięta - 0.5 pęczka
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka

Pierogi z kaszą jaglaną - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.
  2. Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.
  3. Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.
  4. Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.
  5. Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.
  6. Pierogi gotuj przez 4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ JAGLANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.

2

Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.

3

Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.

4

Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.

5

Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.

6

Pierogi gotuj przez 4 minuty.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sosy do łososia, Szparagi z sosem i grzankami, Szaszłyki z piersi indyka, Warzywa, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z skrzydełka grillowane, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Pieczeń, Nudle z patelni : po chińsku, Przepis z mięso mielone obiad, Zupa kalafiorowa, jajka faszerowane rybą wędzoną, Ogórek, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, roladki z mięsa wieprzowego, sosy ze smietana i maka, Potrawy wielkanocne, Udka na ostro z Bombaju, Marynowane żeberka, Carbonara, Sos beszamelowy , Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Cynamonowy ryż z jabłkami, Ziołowa sałatka kalafiorowa, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sos czosnkowy na wódce, naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Zupa z selera naciowego, Przepis z PANGA Z ANANASEM, schab z żurawinami, Sałatka z grzankami i wędzonym tofu, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Barszcz biały, Przepis z filet z curry, Przepis z kotlet de V, Ziemniaki, Ciasto na pierogi, Masło paprykowe, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Zapiekanka z brukselki z boczkiem, ciasta na biszkopcie, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zupa kremowa – zuppa cema di pollo, Pierś z kurczaka pieczona, delikatna, Kremowa zupa z dyni, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Przepis z ciasto z ma, Banany z mleczkiem kokosowym, Tsureki czyli wielkanocne, drożdżowe ciasto, Sałatki, Gulasz, Przepis z z czym jeść rybę, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z kurczak z warzywami w sosie sojowym, Herbata z mlekiem, ciasto z placków, Delikatny schab, Żurek, Kurczak, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z żeberka marynata