Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z kaszą jaglaną

Pierogi z kaszą jaglaną

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pierogi z kaszą jaglaną - składniki:

  • kasza jaglana - 1 szklanka
  • twaróg - 0.5 kilograma
  • mąka - 2 szklanki
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 3 łyżki
  • posiekana mięta - 0.5 pęczka
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka

Pierogi z kaszą jaglaną - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.
  2. Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.
  3. Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.
  4. Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.
  5. Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.
  6. Pierogi gotuj przez 4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z KASZĄ JAGLANĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.

2

Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.

3

Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.

4

Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.

5

Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.

6

Pierogi gotuj przez 4 minuty.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla, Zapiekaneczki z porem, Chrupiące zapiekane pieczarki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, kurczak w sosie jogurtowym, Kugel, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Kanapka z zielony serem pesto „Renifer”, Sałatka Gyros, PYSZNA PRZEKĄSKA, Sałatka z tuńczykiem, Ryż, Napój pomidorowy na lato, Spaghetti Bolognese, Jajka, Przepis z mięso mielone ryż, Spaghetti , Przepis z świeży szpinak, Tortilla, Przepis z kurczak ze śmietaną, Pieczony indyk, Przekąski, Warzywa, sos do pieczeni, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z Makarony z sosem z serkow topionych, zioLa prowansalskie, KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, zapiekanki NIEMIECKIE, zapiekanka z makaronem i kiełbasą, przyprawa knorr delikat, Sałatka Gyros, obiad z kapusty, Bigos domowy, Roladki na przystawkę, Przepis z gotowana kapusta, Kebab, Zupa grzybowa, Bulion z lanymi kluseczkami, Pizzerinki , Orzeźwiająca rabarbarowa zupa, Przepis z sałatka z szynką i serem żółtym, Ciasto marchewkowe z bakaliami, soku z owoców, Aromatyczne pesto, Nadziewane makaronowe muszelki, Shoarma z wieprzowiny , Tortilla - VIDEO, Przepis z szynka w galarecie, Diabelska zapiekanka, golabki w słoiku, Przepis z sałatka z brokulami, Przepis z schab z jajkiem, Kalafior, Gulasz po polsku - VIDEO, Kapusta biała na gęsto, co gotuje na obiad, Kurczak, Przepis z filet z ryby na obiad, Salsa, Zupa szczawiowa, KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, Klasyczna zupa meksykańska z mięsem , Schab w pięciu smakach