Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Pierogi z mięsem - składniki:

  • mąka pszenna - 50 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • ciepła woda - 1 szklanka
  • mięso mielone z szynki - 50 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.
  2. Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.
  3. Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.
  4. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

2

Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.

3

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

4

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Jajka, Sałatki z makaronem, Krupnik, Żurek, Pierogi, Filet z indyka z groszkiem, Zupa ziemniaczana, Sałatka kebab - VIDEO, Kulki ryżowe z tuńczykiem , skrzydełka w kapuście, Sos beszamelowy , Przepis z kurczak w brytfannie, przepis na kurczaka na ostro slodko, KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z schab pieczony z serem, Zapiekana cukinia z mięsem mielonym, Przepis z makarony z sosem c, Naleśniki faszerowane, Przepis z sałatka z makaronu tortelini, Surówka z modrej kapusty i jabłka, Spaghetti , Zupa cebulowa, Leczo - VIDEO , Przepis z przepis na wz, Tarta z truskawkami, Pierś z kurczaka pieczona, Zupa pomidorowa, Zupa meksykańska z pomidorami , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z pstrąg smażony na oleju, zupa z białej kiełbasy, Przepis z sałatki z białą fasolą, Przepis z wiosenne sałatki przepisy, Zupa makaronowa z kurczakiem i porem, mięso w panierce, Naleśnik nadziewany mięsem z warzywami, Filety z halibuta I, Zupa gulaszowa, Pizzerinki , Sos paryski, Polędwiczki z octem balsamicznym i miodem - VIDEO, Ryba po tajsku, kwaśna śmietana - do sosu, Dipy, gulasz z miesem, gołąbki z mięsa mielonego, Sałatka kebab - VIDEO, Likier piernikowy, sos do spaghetti przepis, Tosty z serem, gruszką i orzechami, kapusta włoska, Kurczak z agrestem z Jarosławia, Szaszłyki z karkówki, sałatka z kurczakiem wędzonym i orzechami włoskimi, Dip owocowy, Carbonara, Zupa jarzynowa, Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe, Kebab, Przepis z obiad w pół godziny, Karkówka, Przepis z pierogi ze szpinakiem i serem -