Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Pierogi z mięsem - składniki:

  • mąka pszenna - 50 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • ciepła woda - 1 szklanka
  • mięso mielone z szynki - 50 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.
  2. Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.
  3. Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.
  4. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

2

Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.

3

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

4

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kremowa zupa z dyni, Łosoś, Przepis z sos meksykanski knorr przepis, Przepis z sos z szalotek, Łosoś po japońsku z wasabi , Przepis z mięso z indyka, Gulasz a'la mexicana, Mole poblano, skrzydełka na patelni, Jesienna zupa z kasztanów, Zapiekanka z ziemniakow, Zapiekanka Gyros , Tagliatelle z tuńczykiem , Placki, Przepis z schab pieczony soczysty, Kopytka z serem, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Jabłkowy deser - Apple-Crumble, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Wiosna na talerzu, posiekany szczypiorek, Pierogi z jagodami, Przepis z roztarty czosnek, Ratatui a’la Gousto, Schab, Zupa z soczewicy, Przepis z łopatka, Ryba po grecku, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Świderki w sosie z dyni, Papryka, Kurczak w cieście naleśnikowym , Dipy, Zupa pomidorowa, Przepis z sosy do wątróbki, Barszcz biały, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z Kurczak marynata, Penne bolognese, Przepis z marynata do baraniny, Barszcz, Szaszłyki z krewetek z chili i tamaryndowcem, Srebrna zupa chińska , Przepis z obiad gotowany, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Szaszłyk z kurczaka z owocami, Udka, Ryba w majeranku i jabłkach, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Placuszki z cukinii, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z jajka na miekko, Polędwiczki Wieprzowe z warzywami, kwaśne jabłka, PO GRECKU, Świderki w sosie z dyni, Sos remoulade, Przepis z sos carbonare, Przepis z ligawa wołowa, z fileta, Gołąbki, Szafranowe risotto z kurczakiem, Ananasowe oponki