Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Pierogi z mięsem - składniki:

  • mąka pszenna - 50 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • ciepła woda - 1 szklanka
  • mięso mielone z szynki - 50 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.
  2. Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.
  3. Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.
  4. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

2

Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.

3

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

4

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kuchnia tv, sosy do makaronów, Pstrąg, Makaron z serem, Przepis z obiad z ziemniaka, Golonka, Zupa pomidorowa, Chilli Con Carne - VIDEO, Paprykowe żaglówki, Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem, Zupa pieczarkowa, Sos winegret po rosyjsku, Przepis z czernina z kaczki, kurczak w marynacie, Placki, Fasola po bułgarsku, Wyśmienita Obatdza, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Karp, obiad pierś z kurczaka, Lasagne, Risotto z kurczakiem i warzywami, Zupa pomidorowa z Indii, Risotto z kurczakiem i warzywami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zupa ogórkowa, Przepis z makaron kurczak, Wrappy orientalne, Ziemniaki, zupy na żeberkach wędzonych, Sałatka Cezar - VIDEO, Sos włoski do spaghetti, Sosy, Przepis z sałatka z tuńczykiem i fetą, Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem, szklanki oliwy, Kapusta Reńska, leczo z mięsem mielonym, Przepis z zupa z warzyw na patelnie, Rosół polski, Naleśniki faszerowane, Serowe kąski, Babka, Makaron z serem, Polędwiczki wieprzowe, pierogi-z-kapusta, smazone pieczarki z cebula, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Kluski z grysiku, Przepis z marynata kurczak, Zupa grochowa, Zupa kalafiorowa, Sos majonezowy z żółtkiem, Udka, Przepis z żeberka po amerykańsku, Sos śmietanowo – jajeczny z kolendrą, Sałatka z pora, sałatka z lososiem wedzonym, Kalafior, Tartinki z camembertem, Przepis z lekkie zupy, Przepis z kurczak z warzywami, makaron z mięsem mielonym