Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Pierogi z mięsem - składniki:

  • mąka pszenna - 50 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • ciepła woda - 1 szklanka
  • mięso mielone z szynki - 50 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.
  2. Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.
  3. Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.
  4. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

2

Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.

3

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

4

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z porów, Ryba po grecku, Kanapka "Miodzio" , Buraczkowe kopytka , Piersi z kurczaka w cieście francuskim, biala kielbasa pieczona, sos słodko kwaśny do kurczaka, Zupa krem, Carbonara, Przepis z zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Przepis z makaron z kurczak, Lasagne, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Golonka, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Sałatka żydowska - VIDEO, kuchnia polska śledzie, Klopsiki z kurczaka z sosem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku, dania niskokaloryczne, Przepis z co zrobic na obiad -, Pstrąg, Przepis z kuchnia zimna przepisy, co zrobic z piersi kurczaka na obiad, Krem malinowo - twarogowy, pierś ze szpinakiem i serem, Kawowa wieża z lodami Carte d'Or, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z masa do w-z, Spaghetti z wędzoną rybą, Przepis z deser z mas, Makaron z sosem śmietanowym, Placki ziemniaczane, roztrzepane jajka, mięso mielone w piekarniku, Wigilijna czarna kapusta ., Sosy, Ciasto na pierogi, Majonez, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, masy do ciast, cytryny, Jajka w pomidorach, Przepis z naleśniki bez mleka -, Sałatki, Sałatka z brokułami i jajkiem, Kotlety, roladki schabowe, dania z ziemniaków gotowanych, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, FLACZKI !!!, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Przepis z sałatka z zupek chińskich z kukurydzą, Lasagne drobiowa, Zapiekana ryba z puree ziemniaczanym, Faszerowane pieczarki z parmezanem, Gulasz po polsku , Makaron, Schab w pięciu smakach, Pierogi ruskie, Zupa cebulowa, Hiszpańska zupa z kukurydzą