Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Pierogi z mięsem - składniki:

  • mąka pszenna - 50 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • ciepła woda - 1 szklanka
  • mięso mielone z szynki - 50 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.
  2. Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.
  3. Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.
  4. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

2

Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.

3

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

4

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, kuchnia polskie, Extra ziołowa zapiekanka z pomidorowym sosem, Pomidory faszerowane , Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kapitańskie cygara z sosem koktajlowym , sałatka z zielonego ogórka, krewetki na ciepło, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Przepis z kuchnia polska placki, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Ryż, Karkówka, Grillowany pstrąg z kaparami, zapiekanka z miesem, zapiekanka ziemniak, Zupa z faszerowanymi ogórkami, Zupa ogórkowa - VIDEO, Naleśniki chińskie - VIDEO, mielony z cebula, Ryż meksykański, Indyk, Pieczony pstrąg w cieście, Polska zupa pomidorowa, Przepis z pieczarek, Sałatka orientalna, Tortilla - VIDEO, Kluski , Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, fasola w sosie, sum smazony, Czosnkowa golonka, Mielone, Duszone żebra z cebulą , Minestrone - włoska zupa jarzynowa, Kaczka pieczona z jabłkami, Carbonara, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Zupa krem, Schab w pięciu smakach, Sałatki z makaronem, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Kotlety, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sos krakowski I, Kalafior, Prawdziwe plemienie syberyjskie, Schab, wołowina po chińsku z warzywami -, Krem z sera twarogowego, Przepis z gulasz do kopytek, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Kanapka z pastą z tuńczyka, Proste kotleciki z jajka, Makaron, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, Roladki z polędwicy wieprzowej, Przepis z mielone z papryk, ser żółty faszerowany pieczarkami, Żurek Wielkanocny, jajka bez jajek, Zapiekane risotto z kiełbasą