Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: anemone_

Pierogi z mięsem - składniki:

  • woda - 125 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • mięso mielone - 40 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.
  3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.
  4. Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.
  5. Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.

2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.

3

Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.

4

Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.

5

Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z brokułami i jajkiem, SPAGETTI, soczysta szynka, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, pierś z kurczaka w bulce, Wkręcajace świdry makaronowe , Wołowa rolada, Golonka w kapuście, łosoś knorr, Ryba, Chińskie sajgonki, Sałatka ziemniaczana z Bawarii, Ryba po grecku, Indyk pieczony po hiszpańsku, Papryka, Mięso schab w warzywach, Kurczak, Zupa jarzynowa, Barszcz biały, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Naleśniki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Zupa gulaszowa, Zupa grochowa, Przepis z pieczony kurczak w warzywach, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z przyprawa do grzanek, Przepis z dip do jajek, Ziemniaki, Pasztet, obiad z ryzem i warzywami, Leczo, zapiekanki z ziemniaków, Sałatka grecka, Curry z wołowiną po tajsku, Zupa niewolników, Naleśniki z parówką, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Przepis z makaron ze szpinakiem i mięsem, Bananowe Placuszki, Przepis z ryba w śmietanie, Przepis z ryba panga, Spaghetti , rolada bo, Zupa cebulowa, Przepis z makarony kurczakiem, Sos austriacki I, PYSZNA PRZEKĄSKA, Przepis z pasztet z dzikiej kaczki, Placki po węgiersku, schab w sosie paprykowym, Przepis z ugotowani pl żeberka, Zrazy podhalańskie po makowsku , Cietrzewie, Drożdżowe roladki z cukinią i serem feta, sałatka z czosnkiem, Przepis z filet łososia, Gulasz po polsku - VIDEO, zapiekanki warzywna, Sałatka z tuńczykiem, PYSZNA PRZEKĄSKA, Musaka, Zupy, Placki pomorskie z nadzieniem rybnym