Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: anemone_

Pierogi z mięsem - składniki:

  • woda - 125 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • mięso mielone - 40 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.
  3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.
  4. Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.
  5. Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.

2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.

3

Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.

4

Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.

5

Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karkówka, Surówka z selera naciowego i orzechów, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Tortilla, Ryba, Zapiekanki, krem b, makarony czosnek, zalewa do ryby w occie, Indyk w porach, Przepis z roladki z kurczaka ze szpinakiem, Włoska grzybowa Lasagne, Sos czosnkowy , Przepis z farsz do kurczaka, Zupa wiosenna z pokrzywy, Szpinak, Przepis z makarony sery, Grillowane koreczki warzywne, Jagnię w cebulkach szalotkach, zapiekanki z piersi z kurczaka, Klopsiki rosyjskie z wołowiny, Chińskie sajgonki, Łosoś, farsz do miesa, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, obiad na s, Quesadillas - VIDEO, Quesadillas - VIDEO, surowy boczek, mini kostki knorra, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z sałatki bezmięsne, Przepis z gotowana papryka, Słodka zapiekanka z kurczakiem, Szybko i po włosku, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Szaszłyk z ananasem, jajka faszerowane rybą wędzoną, przepis na kurczaka w całości, Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną, Zapiekanka praska, obiad biały ser, Pieczeń, makarony z warzywami, Zupa cebulowa, Gulasz, świeża mięta, Pikantny kurczak, Sos beszamelowy , Krupnik, Indyk, Makaron z sosem śmietanowym, Delikatny schab, Kosmiczne ślimaki, Przepis z świeży tuńczyk, Sałatka z grillowanymi nuggetsami, Placki twarogowe, Przepis z obiad wegetarianski, Sałatka z brokułami i jajkiem, Salsa, makaron chiński z kurczakiem, Grillowana pierś z mozzarellą