Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: anemone_

Pierogi z mięsem - składniki:

  • woda - 125 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • mięso mielone - 40 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.
  3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.
  4. Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.
  5. Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.

2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.

3

Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.

4

Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.

5

Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz cielęcy, Wyśmienita włoska sałatka, Makaron Puttanesca, Łatwe gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym, Regaty na sałacie, Leczo - VIDEO , Dorsz w kieszonce z warzywami, Zupa z soczewicy, Sałatka z pieczoną dynią, Sałatka Gyros, Boże, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Schabowe z ziołami, Risotto cebulowe z kiełbasą, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z sałatki na przyjęcia, Sałatka warzywna z tuńczykiem, PIERS indyka, mięso mielone po meksykańsku, Szybki obiad, Przepis z nalesniki z miesem i warzywami, Ryba po grecku, Kanapka dla dzieci "Order za odwagę!", Pierogi z ciecierzycą i sosem cebulowym, Papryka, Przepis z obiad z boczku, Ryż brazylijski, kurczak moz, Pyszne Pierniczki, Przepis z sos pieczeniowy bulionetka, Przepis z soczyste zeberka z cola, Zupa jarzynowa, Sałatka z brokułami - VIDEO , Spaghetti , Gęsta zupa krem z soczewicą, Filet mignon, Gyros, Przepis z indyka, obiad z pieczarkami, Ryba po grecku, Śmietanowo – grzybowe klopsiki, Barszcz biały, Kluski , Karp w galarecie, Naleśniki, Przepis z KOTLETY Z SARNINY, kurczak w całóści, zupa warzywna z mrożonek, Pasztet z żurawiną i rozmarynem, kurczak chinskie, Przepis z pulpety z miesa mielonego, Kalafiorowa sałatka z czosnkiem, makaron z lososiem i szparagami, Feijoada – brazylijska fasola, Sałatki z makaronem, kurczak ryz warzywa, Dania z makaronem, Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs, Kuskus z kurczakiem gyros, Zupa z cukinią i soczewicą, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z prażone orzechy laskowe, Rolada ziemniaczana, na słodko