Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: anemone_

Pierogi z mięsem - składniki:

  • woda - 125 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • mięso mielone - 40 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.
  3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.
  4. Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.
  5. Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.

2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.

3

Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.

4

Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.

5

Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa krem z buraków , Tłusty czwartek, Pieczywo z oregano i oliwkami, Jajka w sosie beszamelowym, Zupa pieczarkowa, Pierogi, Sos do pieczonych ziemniaków, Przepis z kurczak na grilla, sos do schabowych, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Pstrąg, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Orientalne warzywa stir-fry, Szybkie nadzienie warzywne, Sos włoski do spaghetti, Placki ziemniaczane, Kalafior gotowany, Przepis z Obiad sos do miesa wieprzowego, Sosy, ziemniaki z czosnkiem, Faszerowane pieczarki, Przepis z kuchnia polska zeberka, Żeberka z musztardą, Sos tatarski oryginalny, Zupa ogórkowa, Przepis z al dente, Żeberka z białą kapustą, Pasztet, Zupa brokułowa, Zupa cebulowa, Przepis z jajka na twardo, Kosmiczne ślimaki, Marchew po hiszpańsku, ryba z puszki, Kiełbaski w cytrynkach, ogórek feta, Kotlety, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, cebula czerwona, piers z kurczaka z papryka na patelni, Śledzie, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przepis z steki wolowe, Barszcz czerwony z pierożkami z nadzieniem grzybowym, Sałatki z kurczakiem, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Placek po zbójnicku wersja 1, Placki zbójnickie, makaron po am, szaszłyki z warzywami, Przepis z łosos wedzony, Zupa pieczarkowa, Makaron parmezanowo – szpinakowy, Sałatka amerykańska , Obiad, Przepis z gorgonzola, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Chleb pumpernikiel z truskawkami, grochowka z kielbasa, Pieczony boczek, ziemniaki czosnek, Szybki obiad, Przepis z obiad mielone mieso, sałatka z jabłkami