Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: anemone_

Pierogi z mięsem - składniki:

  • woda - 125 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • mięso mielone - 40 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.
  3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.
  4. Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.
  5. Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.

2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.

3

Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.

4

Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.

5

Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kuchni francuskiej, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Tartaleteki z lodami Cherry Liqueur, Przepis z szynka wieprzowa pieczona, pieczona karkówka w plastrach, Przepis z mięso ze szpinakiem, Babeczki z cukinii, Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką, deser z bi, Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami, Chińskie sajgonki, Golonka w piwie, Dynia, Gołąbki z sosem pomidorowym, kasza kus-kus, Sos słodko-kwaśny, grill f, Kebab, Kaczka, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Zapiekanka z ziemniakow, Królewski tort, Lasagne drobiowa, Przepis z zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Leczo z cukinii, Ryba po grecku, Barszcz, Udka, smażone ryby przepisy, Kasza, Przepis z śledzie solone, Zapiekanka Marynarza , Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z zupa z rosołu, Zupy, Kanapka z ciabatty na drugie śniadanie , Sałatka z porów, Przepis z sosy gotowanego kurczaka, kurczak i mi, Wiejskie ciasto , Żurek z makaronem i grzybami, zapiekanki bezmięsne, Gulasz, Królewski tort, Szynkowe ślimaczki, Warzywa, Sałatka z sosem musztardowym, Schab w pięciu smakach, Gołąbki, Placki po węgiersku, obiad s, Barszcz "cynamonowy wieczór", miesa duszone, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Spaghetti arrabbiata, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Sałatka z zupek curry, Przekąski, SAŁATKA li, Gulasz warzywny , Przepis z do ziemniaków, Zupa pomidorowa, Przepis z mielone kotlety rybne, gulasz z wołowiny