Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: anemone_

Pierogi z mięsem - składniki:

  • woda - 125 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • mięso mielone - 40 dekagramów

Pierogi z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.
  3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.
  4. Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.
  5. Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.

2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.

3

Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.

4

Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.

5

Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Łosoś, Zupa z Pawii - zuppa pavese, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Grillowane żeberka BBQ, Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego, Pierś z kurczaka, Przepis z tako meksykańskie, Pieczone pierogi, Mozzarella w szynce, Przepis z białą kiełbasę, Przepis z z ryżu, Karkówka w ostrej marynacie, Przepis z sałatka z makaronem kokardki, Polędwiczki wieprzowe, Rolada z filetem drobiowym i pieczarkami , Bigos domowy, cukier brązowy, Sałatki, Lody waniliowe pod bezową pierzynką, Zapiekanka ryżowo tuńczykowa, Kapusta z grochem, Tortilla, Przepis z groszek konserwowy, Przepis z kurczak jajko, Sałatka Gyros, Tortilla 5 smaków, Zupa krem z dyni - VIDEO, Lekka zupa pomidorowa, Zupa borowikowa z prażoną cebulką , Krupnik, sałatka kurczak kapusta pekińska sos czosnkowy, Meryngi (bezy) z borówką amerykańską i sosem brzoskwiniowym., Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Sałatka z kapusty pekińskiej , makaron pomidorowy sos, Przepis z sos do salatka, pierś z kurczaka w woreczku, Przepis z zupa krem z brokulow, Przepis z BABKA NA OLEJU, Ryż, Przepis z sałatka z pora z rodzynkami, Przepis z mięso z indyka w sosie, Banany w płaszczyku, Przepis z sos z białego sera, indyk papryka, Pizza Bukiet Smaków, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Karp, Homar pieczony, Pieczeń, Pierś z kurczaka pieczona, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przekąski, mieso mielone sos, Kapuśniak staropolski , Rosół, Przepis z MAKARON PO AMERYKANSKU, Sznycelki drobiowe po francusku, Tortilla 5 smaków, Tortilla 5 smaków, musztardzie, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Warzywa na patelni