Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i grzybami

Pierogi z mięsem i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i grzybami - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • mięso wołowe i wieprzowe - 600 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 10 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów

Pierogi z mięsem i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  2. Całość zalej 700 ml wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  5. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  6. Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i grzybami
    1.Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  • 2
    Pierogi z mięsem i grzybami
    2.Całość zalej 700 ml wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i grzybami
    3.Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4
    Pierogi z mięsem i grzybami
    4.Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  • 5
    Pierogi z mięsem i grzybami
    5.Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  • 6
    Pierogi z mięsem i grzybami
    6.Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab w kajzerce, Żurek, Pierś z kurczaka, kurczak piecz, na owoce, leczo z kabaczka i kiełbasy, Kluski , Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem, Chatki Jagi, sosy niskokaloryczne, Włoska sałatka z fasolką szparagową, Placki ziemniaczane, Nadziewane awokado, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z latwe ciasta na biszkopcie, smazony makaron z kurczakiem, sosy winegret, Rulony śledziowe z borówką, Ryba, Ciasto na tortille, Zielona sałatka z winogronami , jajko kurczak, Ptysiowe łabędzie, Przepis z ziemniaki z maka ziemniaczana, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Karkówka w panierce z nuggetsów, ugotowani pl zupa z dyni, Zapiekanki, Śledzie, Przepis z jajka śmietana, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z kurczak w sosie pomarańczowym, Kurczak w ziołach z woreczkiem, mieso warzywa, zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Kremowa zupa z dyni, Pstrąg, Kurczak w miodowej marynacie, Kurczak w orzechowym sosie z chili, Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką, Przekąski, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Sałatka z porów i ziemniaków , Kapuśniak z kiszonej kapusty, Kisiel z bitą śmietanką, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Przepis z Buliony Knorr, Żeberka, Sałatka z tuńczykiem, ciemne mięso, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Karp w galarecie, Sałatka kebab - VIDEO, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sos sardynkowy I, Jajeczne hamburgery, Tarta cukiniowa z mascarpone, Udka, sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Kolorowe babeczki , Przepis z sosy do makaronu knorr, puszka knorr, zapiekanka z tartych ziemniaków