Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i grzybami

Pierogi z mięsem i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i grzybami - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • mięso wołowe i wieprzowe - 600 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 10 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  5. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  6. Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i grzybami
    1.Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  • 2
    Pierogi z mięsem i grzybami
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i grzybami
    3.Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4
    Pierogi z mięsem i grzybami
    4.Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  • 5
    Pierogi z mięsem i grzybami
    5.Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  • 6
    Pierogi z mięsem i grzybami
    6.Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatki ze świeżych warzyw z mięsem z piersi kurczaka, krokiety z ziemniaków, Pieczony schab z dynią i majerankiem, sałatka ze sledzia marynowanego, Przepis z ryż z warzywami, Przepis z sos pomidor, Karp, Sałatka Gyros, Mielone, chińskie dania z ryżem, Tradycyjny talerz antipasti, Nudle z patelni - gulasz, Kurczak, Pstrąg, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z seler korzeń, Zupa z dyni, Hiszpańska sałatka ryżowa, zupy rybne przepisy, Zupa cebulowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Krążki cukinii w cieście, Eklerki z bitą śmietaną i polewą, Paszteciki z jarzynami, Zupa z zielonymi oliwkami i serem mascarpone, zielonego ogórka, Tłusty czwartek, Przepis z makaron nadziewany, Czerwony barszcz po podlasku, ryz cytrynowy, Polędwiczki a la gyros, Kosmiczne ślimaki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Sałatki z kurczakiem, Pierogi, Zapiekanka rodzinna, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Karkówka, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Delikatny schab, Domowe mini burgery, ryba czarne oliwki, Przepis z pieczony kurczak w piekarniku z pieczarkami, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zupa pomidorowa z nutą pomarańczy, Przepis z gołąbki zawijane w liscie kapusty, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, barszcz zielony, Barszcz, skrzydełka w pomidorach, Przepis z kurczak orzechowym, Stek z łososia na szpinaku , Potrawka z kurczaka, płat łososia wędzonego, Zapiekanka meksykańska, Przepis z obiad boże narodzenie, Dania z ryżem, Ryba, Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku, Sałatka z ogórkiem i wędzonym łososiem, Pasztet, Przepis z śliwki ciasto, Placek z fenkułem i wędzoną szynką, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli