Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i grzybami

Pierogi z mięsem i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i grzybami - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • mięso wołowe i wieprzowe - 600 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 10 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  5. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  6. Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i grzybami
    1.Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  • 2
    Pierogi z mięsem i grzybami
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i grzybami
    3.Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4
    Pierogi z mięsem i grzybami
    4.Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  • 5
    Pierogi z mięsem i grzybami
    5.Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  • 6
    Pierogi z mięsem i grzybami
    6.Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

czarna, zrazy z boczkiem, Pieczony kurczak z warzywami, Przepis z sałatka z kiełkami słonecznika, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z ostre zupy, smażenia, Golonka pieczona z syropem klonowym , Sałatki z kurczakiem, Pizzerki jarskie z cukinią, pomidorami i mini mozzarellą, Pyszne lody owocowe z wiśniami, Spaghetti a la carbonara, Salsa, Przepis z na wieprzowine, Schab, Zapiekanka Gyros , puree ziemniaków, Przepis z desery na Boże Narodzenie, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Placuszki z cukinii, Zupa z dyni z szafranem , placek słonecznikowy, Korki z jajek na pomidorach, Placki, kuchnia tv pl chleb, Sos beszamelowy , Przekąska z ciasta francuskiego, Dynia, Zapiekanka Gyros , Przepis z pasztety z jajkami, Owoce morza w pomidorach, Pieczeń wieprzowa w sosie śliwkowym, Łosoś zapiekany z nadzieniem, jajka faszerowane rybą wędzoną, Pomarańczowy pstrąg , Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Sos „ambasador”, Przepis z kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Żeberka, np kluski ziemniaczane, Chłodnik z pomidorów, Makaron, żurawina suszona, sos curry do kurczaka, Zupa grochowa, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Przepis z danie na obiad z szynki, Kukuryku na patyku -nugetsy, Zupa z dyni, Sola w cieście , Ciasto na pierogi, Sałatka gyros warstwowa, Ryba zapiekana w rękawie, Przepis z kurczak przepisy przepis, Barszcz, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z kuchnia domowa przepisy, jaja faszerowane mięsem, obiad z porem, Zapiekanka z pieczarkami, Indyk