Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i grzybami

Pierogi z mięsem i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i grzybami - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • mięso wołowe i wieprzowe - 600 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 10 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów

Pierogi z mięsem i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  2. Całość zalej 700 ml wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  5. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  6. Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i grzybami
    1.Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  • 2
    Pierogi z mięsem i grzybami
    2.Całość zalej 700 ml wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i grzybami
    3.Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4
    Pierogi z mięsem i grzybami
    4.Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  • 5
    Pierogi z mięsem i grzybami
    5.Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  • 6
    Pierogi z mięsem i grzybami
    6.Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Linguini z cukinią po sycylijsku , makaron po prowansalsku, Ciasto na pierogi, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Placuszki z cukinii, Pasta rosyjska z orzechami, karczek pieczony w piekarniku -, Przepis z salatki z kapusty, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, pieczenie mięsa wieprzowego, Sałatka Gyros, Przepis z miesa gotowane mielone, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Kanapki z włoską pastą pomidorową , Przepis z marynata do schabu, sos do naleśników na słodko, Makaron, Przepis z ciasto francuskie z warzywami, Jajka, Tarta z wędzoną rybą, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Przepis z farsz do kurczaka pieczonego, Zupa krem, do jajek, Karp, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pasztet z piersi indyka, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zapiekanki, Sałatka gyros ognista , salatki z kurczaka -, Śledzie, Pieczeń, cukier, Brokuły, Ratatui a’la Gousto, Zupa grochowa, Imprezowe kanapki z pleśniowym serem i orzechami, marynowany imbir, Przepis z gotowany kurczak w sosie, Sałatka z tuńczykiem, Brukselka w sosie, Przepis z udziec wołowy, Zapiekanka rodzinna, Polędwiczki wieprzowe, Świąteczny pieczony indyk, Wołowina po burgundzku, Przepis z sosy do miesa wieprzowego, zapiekanka z pieczarkami i serem z bagietka, Kurczak w sosie słodko kwaśnym , Przepis z sałatka z kuskusem, Tłusty czwartek, Ser Ricotta z miodem, Jajka w sosie tatarskim , Ruskie pierogi z ziołowym sosem , Brzoskwinie w czekoladzie, gotowe, Łosoś zapiekany z czerwonym pesto, Kociewska polewka owocowo-grzybowa, Bigos wegetariański, Przepis z sałatkę owocową, Zupa cebulowa, Kanapka z grillowaną wołowiną , Ziemniaki