Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i grzybami

Pierogi z mięsem i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i grzybami - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • mięso wołowe i wieprzowe - 600 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 10 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  5. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  6. Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i grzybami
    1.Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  • 2
    Pierogi z mięsem i grzybami
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i grzybami
    3.Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4
    Pierogi z mięsem i grzybami
    4.Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  • 5
    Pierogi z mięsem i grzybami
    5.Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  • 6
    Pierogi z mięsem i grzybami
    6.Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z roladki z szynki i sera, Bigos domowy, Mini kanapki na imprezę, Wstążki z kurczakiem i papryką , Mielone, obiad miesny, Placki ziemniaczane, Przepis z sosy do gulaszu, Sałatka Gyros, dania glowne-risotto, Przekąski, Gulasz po polsku - VIDEO, Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Gulasz, Gulasz wieprzowy z groszkiem, Zupa z soczewicy, Karp w szarym sosie, Zapiekanka Gyros , Aromatyczna biała kiełbasa ze śliwami, kiełbasa biała surowa, zupy z kaszy jęczmiennej, Śliwka w boczku, Przepis z piersi w musztardzie, fix knorr spaghetti, Przepis z sałatki pomidorowe, sałatka z tortellini i szynką, Zapiekanka z makaronem i różnymi serami, Smaczna fasola z mięsem, Przepis z ryba z ziemniakami, Żeberka w kapuście, Zupa pieczarkowa, Przepis z ryba wedzona, Przepis z zupa rybna z glow, Chińska sałatka bankietowa, Sałatki z kurczakiem, Szybki chłodnik z buraczków, Karp pieczony w pomarańczach, Przepis z grzybów, Pierś z kurczaka, Bigos domowy, Grzyby duszone w śmietanie, jajko ser, Przepis z mieso mielone warzywa, zupa szparagowa knorr, Sos do kebaba, pikantny, Barszcz biały, Wiosenny kurczak z warzywami , Sos wenecki, dobra kuchnia, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z kuchnia tv pl ketchup, Kanapeczki z figami i serem feta, Barszcz z kiszonych buraków, Zupa ogórkowa - VIDEO, RAFAELLO, Szybki obiad, mieso zapiekane z warzywami, Kalarepa i szynka na ciepło, Placki, Aromatyczne szaszłyki wieprzowe z papryką i boczkiem, Lasagne, Sosy, Gulasz po polsku - VIDEO