Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i grzybami

Pierogi z mięsem i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i grzybami - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • mięso wołowe i wieprzowe - 600 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 10 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów

Pierogi z mięsem i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  2. Całość zalej 700 ml wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  5. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  6. Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i grzybami
    1.Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  • 2
    Pierogi z mięsem i grzybami
    2.Całość zalej 700 ml wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i grzybami
    3.Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4
    Pierogi z mięsem i grzybami
    4.Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  • 5
    Pierogi z mięsem i grzybami
    5.Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  • 6
    Pierogi z mięsem i grzybami
    6.Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, majonez do sosu, sajgonki z makaronem ryżowym, Wieża z blinów, Sałatka „Imperator”, Papryka, Węgierskie naleśniki a'la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga , Przepis z mieso inaczej, Brokuły, Sałatka z szynki z kluseczkami, Przepis z zapiekanka z dyni, Przepis z przystawki ciepłe, Tajski przysmak z kurczaka, Szpinak, Chrupiące kalmary z ryżem, Kurczak z zielonym sosem curry, pieczarki zi, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sałatka grecka z fetą, Przepis z tarty chrzan, Gulasz, Ryż z warzywami i kurczakiem, naleśniki z mięsem mielonym, gulasz wieprzowy po węgiersku, Sos włoski do spaghetti, Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem, Makaron, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Racuszki z ryżu, knorr przyprawy do makaronu, Żurek, ciasto z delicjami, Kutia, Sos beszamelowy , Pyszne lody truskawkowe z czekoladowymi drażetkami "Biedronka", Schabowy z cebulową panierką , zapiekane mielone mieso, ryba po kaszubsku, Potrawy wielkanocne, Sałatka Gyros, Pomidorowa z pierożkami Tortelini, Zapiekanka a’la lasagne , Zapiekanka a’la lasagne , Sałatka ziołowe, Rolada ziemniaczana, Karkówka z pieczarkami, Tort ziemniaczano-serowy, Dania z ryżem, Indyjski keks weselny, Przepis z plasterków żó, Grillowane roladki z kurczaka a la Saltimbocca, Ogórek, Przepis z gotowe kuchnie, Zupa pomidorowa, Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym, Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , sos do makaronu rurki, Leczo, Przepis z puszki na przyprawy, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Polędwiczki, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Sałatka gyros warstwowa, zupa z warzyw na patelnie