Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i grzybami

Pierogi z mięsem i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i grzybami - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • mięso wołowe i wieprzowe - 600 gramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • grzyby suszone - 10 sztuk
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  5. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  6. Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i grzybami
    1.Umyte mięso pokrój w dużą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa i smaż razem.
  • 2
    Pierogi z mięsem i grzybami
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj kostki Knorr, grzyby oraz pozostałe przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Następnie mięso, grzyby i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i grzybami
    3.Mięso przepuść przez maszynkę do mielenia wraz z warzywami. Grzyby pokrój w cienkie paski, dodaj do mięsa, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4
    Pierogi z mięsem i grzybami
    4.Z mąki, wody i soli zagnieć ciasto pierogowe. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki przy użyciu szklanki.
  • 5
    Pierogi z mięsem i grzybami
    5.Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi chowając farsz w środku.
  • 6
    Pierogi z mięsem i grzybami
    6.Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj ciepłe z wody lub odsmażane, udekoruj listkami ziół.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Naleśniki chińskie - VIDEO, Zupa krem, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Orientalne warzywa stir-fry, Przepis z spaghheti, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, placki ziemniaczane fix knorr, Leczo, Pałki z piekarnika, Pasta z awokado i pomidorów, gs nadziewana, Quesadilla z grillowanym kurczakiem, Łazanki z sosem tuńczykowym, Przepis z ugotowani sałatki, Paszteciki grzybowe, Przepis z ciasta ze zdjęciami, Kanapka "Pierś do przodu!", szklanki wody, Pierogi z kapustą i grzybami, Szybki obiad, Przepis z czosnek cebula, łopatka wieprzowa, Sałatki, Kaczka, Ziemniaki, Ryż smażony z warzywami, Zupa mleczna po wrocławsku, Przepis z filety z dorsza, Przepis z obiad z kopytkami, z lososiem, Dipy, Przepis z sos sojowy przepis, Nadziewane jajka, Placki ziemniaczane, Sałatka z kurkami z płatkami parmezanu, Tłusty czwartek, Gulasz cielęcy w sosie borowikowym, Szaszłyki z karkówki, Lasagne, Jajka w sosie beszamelowym, Przepis z rolada w ciescie francuskim, Potrawka z kurczaka, Surówka z kapusty pekińskiej z papryką , Kaczka pieczona z jabłkami, Pieczeń, Jajka z groszkiem, tradycyjny schabowy, Przepis z kawior czarny z jajkiem, Spaghetti Bolognese, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z gotowe sosy, Zupa z soczewicy, Sałatka Nicejska, Przepis z kurczak z warzywami w sosie sojowym, Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką, Gołąbki, Placuszki z cukinii, Sznycel po wiedeńsku , Zupa cebulowa, Przepis z dania z makaronem i kurczakiem, Pomarańczowy pasztet, Sos włoski do spaghetti, Przepis z zupa z piersi kurczaka, Ziemniaki w greckim stylu