Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • mięso wołowe i wieprzowe - 300 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 2 sztuki
  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka kebab - VIDEO, Kurczak z boczkiem na butelce , Sałatka grecka z fetą, Placuszki z cukinii, jajka z piekarnika, Sałatka gyros z kurczaka, Pierogi z jagodami, Szaszłyk ze śliwkami, Przepis z smazone pieczarki z cebula, Zupa grzybowa, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Łosoś, sałatka z lososiem wedzonym, Grzanki z serem Mozzarella, Pasta z kaparami, Risotto, Sałatka kebab - VIDEO, Bogracz z kiełbasą, czernina z kaczki, Przepis z sosy do makaronów, pasta do kanapek, Zapiekanka domowa, Przepis z obiad z ziemniaka, Przepis z mielone z papryk, Wielkanocne ciasteczka ., Kromki z maślanki, Gulasz po polsku - VIDEO, kurczak sos sojowy, zupy przepisy knorr, Sosy, Zapiekanka po hawajsku, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Ostra zapiekanka z kalafiorem, Gyros, Zupa pieczarkowa, Przepis z marchewka duszona do ziemniaków, kuchnia tv, Szybki obiad, pomidor i szpinak, Masło cytrynowe, Przepis z przepisy po grecku, Przepis z kasza na s, Żeberka, Pierogi z gęsiną i kiszoną kapustą , Ciastka z m&m`sami, Zapiekanka rodzinna, Boeuf Stroganow, Przepis z sosy chrzanowy, Sałatka gyros warstwowa, jajka z piekarnika, Przepis z marynaty do piersi z kurczaka, Pasztet, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Ziemniaki, Przystawki ciasto, Zupa kalafiorowa, Kluski ziemniaczane na ostro, miękkie Ciasto na pierogi, lekkie zupy, Zupa ziemniaczana, Pierś z kurczaka, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, dania grillowe, Sałatka z dynią i kremowym łososiem