Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Zapiekanka meksykańska z fasolą, Risotto z kurczakiem i warzywami, Mięsne niemieckie szaszłyki, Przepis z Pieprz w kulkach, Jajka z czosnkiem, Sałatka Kimchi z kapusty pekińskiej , Papryka, po prostu gotuj, Zupa ogórkowa, Przepis z przepisy zu, roztrzepane jajka, Przepis z pieczone mięso wieprzowe, hummus, Tortilla, Kremowa zupa z zielonego groszku, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, Placki, Kurczak, Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami, Królewski tort, Gyros z kurczakiem, Przepis z wykwintny obiad, Przepis z zapiekanka bezmięsna, Pikantne sakiewki, Jesiotr zapiekany z serem , Panierowane krokiety z mięsem, Zupa cebulowa, ze schabu, Zupa tajska z kurczakiem, Pasta z makreli z rzodkiewką na pumperniklu , Zupa krem z dyni - VIDEO, Pieczeone parówki ze śliwką, makarony z ziolami, Gyros z kurczakiem, Soczysta salsa z awokado, Przepis z soczewica zielona, Zupa pomidorowa, Przepis z sosy winegret, Przekąski, Kalafior, Zupa tajska z kurczakiem, Salsa, Przepis z na miodzie, pieczen ze schabu, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Zupa szparagowo - szpinakowa , Rybny przysmak greków, Kluski , Bitki z karkówki, Kremowa zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem, Sos włoski do spaghetti, ryż arborio do risotto, Naleśniki chińskie - VIDEO, Zupy, Dania z makaronem, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, zapiekanka z tartych ziemniaków, Kutia, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z dodatki do obiadu, Przepis z kuchnia w, Krem brokułowy, Klasyczna amerykańska zupa Chowder