Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • mięso wołowe i wieprzowe - 300 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 2 sztuki
  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym, ryba cytryna, kuchnia tv pl cukinia, marynata do udek z kurczaka, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli, Sałatka z kapusty pekińskiej i winogron, pierś z kurczaka z kurkami, Placki ziemniaczane, Sosy, Dania z ryżem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przepis z gotowane ziemniaki, Sos musztardowy na zimno, Przepis z surowy boczek faszerowany, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, sałatka na grilla z pomidorów i serem feta, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kremowa zupa z dyni, Lekka zupa pomidorowa, Mielone, Szaszłyki mielone, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Spaghetti z sosem dyniowym, Zupa z kalafiorem, Zapiekanka z pieczarkami, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Zupa krem z zielonego groszku , pierś z kurczaka w mące, SŁODKA BOMBKA :), Sałatki z kurczakiem, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Krewetkowy wok, Gołąbki, Terrine de campagne, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Przepis z kurczak paski, Przepis z knorr placki, Przepis z makaron z t, Śledzie, Ryż w sosie pomidorowym, Tortilla - VIDEO, Przepis z mintaj pieczony w piekarniku, Lody z czerwonymi owocami, Żurek, Duszone warzywa, Przepis z zapiekanka warzywa ser, Zupa-krem z ziemniaków, Przepis z obiad z ryżem, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Pstrąg, Zapiekanka z pieczarkami, Pomidory w sosie czosnkowym, Przepis z ser sałatkowy, Przepis z kotlety z jajkami, risotto warzywami, Zupa cebulowa, Sałatki, Halibut z sosem śmietanowo-ziołowym, przyprawy do kapuśniaka, Pieprz i sól, Karp w galarecie