Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Warzywne curry z ryżem, Tortilla - VIDEO, Przepis z makaron z sosem grzyby, Pomidory z czosnkiem, Makaron z brokułami i serem, sosy chinskie, Sałatki z makaronem, Karkówka, Kebab, Sola w pomarańczach, Tagine z kurczakiem i warzywami, Sosy, Galantyna z kaczki, Przepis z Zupa po tajsku, Proste kotleciki z jajka, kurczak i pieczarki, Przepis z sos śmietanowo ziołowy, szparagi kiedy siac, Dania z makaronem, Kluski , Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z MIELONE Z CEBULKĄ, Kopytka z ziarnem lnu, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Placuszki z cukinii, Ryż smażony z warzywami, Przepis z ryba w piekarniku przepis, Przepis z pesto z makaronem, Saltimbocca - „niebo w gębie”., Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, sałatka ziemniak, Gulasz wieprzowy podstawowy , Grzybowa potrawka, Tortilla, Jajka z pieczarkami, Placuszki z cukinii, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z mini kostki knorr, Przepis z deser z serkiem mascarpone, Sałatka ziemniaczana z boczkiem , Przepis z makaron z bekonem, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Dynia, zupa szczaw, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z smazona piers, Niemiecka sałatka jarzynowa, Kourabiedes, białe wino wytrawne, Risotto z kurczakiem i warzywami, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Karp w galarecie, sałatka z makaronem kukurydza, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Udka, Zupa z soczewicy, sos gorace, Krewetki saganaki, Ziemniaczane gruszki i jabłka, Zapiekanka z brokułów, Przepis z udka kurczaka pieczarki, Przepis z groszek zupa, Dorada po tunezyjsku