Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatki, Zupa tajska z kurczakiem, Ryba w sosie słodko-kwaśnym, Kalafior, Zupa ogórkowa, sos pomidorowy do zapiekania, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli, Sałatka z tuńczykiem, Obiad filet z łososia, Ciasto na pierogi, hummus, Gulasz, Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym, Sałatka z brokułami i jajkiem, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Przepis z lazania warzywna, Przepis z przepis na kuchni, Wołowina w marynacie jogurtowej, Przepis z ZIEMNIAKI GRZYBY, Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi, Przepis z nalesniki meksykanskie, kurczak w chili, Przepis z chili con, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sałatka Z piersi z kurczaka z ryżem, sos sałatkowy koperkowo ziołowy sałata, Przepis z sos do roladek, łosoś na patelni smażony, Karp, Parówki w cieście serowym, Parówki w cieście serowym, Spaghetti , Zupa ogórkowa - VIDEO, Leczo z cukinii, Sałatka Gyros, Przepis z bezmiesne zapiekanka, Tagliatelle arrabbiata z krewetkami , Zapiekanka z grochu i grzybów, NUGETSY Z KURCZAKA, Salsa, Przepis z gulasz wieprzowy, Sałatka tuńczykowo - ananasowa, sos z sera Gorgonzola, Kluski , mielone z cebula, Zupa dyniowa z orzechami, sałatka z makaronem i brokułami, zupa z cukinii i czosnkiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z SZASZŁYKI Z MI, Potrawy wigilijne, Obiad, Kurczak w sosie pieczarkowo-serowym , Sałatka rozmaitości, Kisiel mleczno-owocowy, Śledzie, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Zupa cebulowa, Lasagne drobiowa, Kurczak w curry z makaronem, Przepis z sznycle niemieckie, Wakacyjna kanapka z kurczakiem