Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • mięso wołowe i wieprzowe - 300 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 2 sztuki
  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zioLa prowansalskie, Sałatka Nicejska, Barszcz, Skrzydełka z kurczaka, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Rosół z pulpecikami drobiowymi , SPAGETTI, Przepis z filet z ryby na obiad, Słodkie naleśniki z maślanką, Zapiekanki, Naleśniki, Pierożki z truskawkami, Kotlety, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Krem brokułowy, Przepis z kurczak w sosie jogurtowym, Kurczak duszony w mleku kokosowym, Przepis z schab z jajkiem, Przepis z soku z owoców, Ciasto na pizze, Przepis z sałatka z szynką i serem żółtym, Przepis z świeży szpinak, Tortilla, Jajka na pomidorach i papryce, Zapiekanka po rzymsku, Spaghetti , Sałatki, Lody orzechowe, Sałatka z porów, golabki w słoiku, Sałatka z papryki czerwonej, obiad z kapusty, Warzywa, Burger w bułce z nudli, Zupa jarzynowa, Przepis z zapiekanka z makaronem i kiełbasą, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sandwich z pieczonym boczkiem , Przepis z co gotuje na obiad, Sałatka z porów, Tarta z truskawkami, Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej, Krupnik, Bogracz z marchewką, Jajecznica z boczkiem, Zapiekanka rodzinna, sos do pieczeni, Przepis z kurczak ze śmietaną, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, Przepis z Makarony z sosem z serkow topionych, Makaron w zielonym sosie, Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym, Zupa krem, Sernik Niewiedeński, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z przyprawa knorr delikat, Przepis z zapiekanki NIEMIECKIE, Przepis z gotowana kapusta, Placek po zbójnicku wersja 1, Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty , Przepis z szynka w galarecie, mięso mielone ryż, Przepis z sałatka z brokulami, Sałatka z wędzonego kurczaka z marchewką