Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 1 sztuka
  • mięso wołowe i wieprzowe - 300 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 2 sztuki
  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sosy do makaronow, Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty, pieczony schab plastry -, Przepis z Przyprawy do żeberek Knorr, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Sałatki z makaronem, Ciasto na pizze, Przepis z omlety z jajek -, Grillowany kurczak ze śródziemnomorskim nadzieniem, Zupa kalafiorowa, Żeberka - VIDEO, Sałatka z brokułów i pomidorów, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Potrawy wielkanocne, Pieczeń, Słoneczna zupa marchewkowa , Gyros, Żeberka - VIDEO, Delikatny schab, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Pierogi z jagodami, Przepis z farsz do roladek z kurczaka, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z sałatka z g, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sosy, kuchnia polska zdjęcia, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, sałatka z kalarepa, Przepis z makaron z ser, Zupa ogórkowa, Przepis z zapiekanki z warzywami, Zapiekanka po rzymsku, Papryka, Pieczony kurczak z bakaliami , Przepis z lyzki oliwy z oliwek, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem, Przepis z szynka bez kosci, Pierś z kurczaka, Gulasz jagnięcy z kluseczkami, stopione masło, Warzywa z pieczarkami i parówkami, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Bigos domowy, Sos „Stanisława Kukli”, Przepis z zupa z świeżych ogórków, Śmietanowo - pomidorowe rozmaitości, Sałatka grecka z fetą, Sałatka grecka, sosy do golabkow, Krewetki z fasolą szparagową, Kurczak w cukinii, Miruna zapiekana z młodymi ziemniakami z koperkiem, Mielone, Przepis z pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym, Chłodnik z zaścianka, Pstrąg, Przepis z kurczak z piekarnika przepisy, pieczarki na smietanie, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), przystawki z krewetek, Przepis z kurczak mleko kokosowe, Paszteciki z mięsem i kapustą