Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka
  • mięso wołowe i wieprzowe - 300 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 2 sztuki
  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanki, Domowe frytki z salsą pomidorową - VIDEO, Ucha carska, fix spaghetti knorr, Kebab w kajzerce, Ryż z jabłkami, Smażone jajko, salatki na grill, Chłodnik ogórkowy, Przepis z biala, Przepis z kremy, przystawki z ciasta francuskiego, gołąbki bez mięsa, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z obiad jednogarnkowe, filety z dorsza, Fritos Meksicanos, Sałatki z kurczakiem, Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami z grilla, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, Zupy, Pasztet z żurawiną i rozmarynem, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Żurek z grzybami, Filety w sosie pomidorowym, kurczak latwy, Pikantne kulki mięsne, smażona dynia, Przepis z makaron i sos, Sałata z grillowanym kurczakiem, pieczony kurczak w warzywach, Kanapki na imprezę z szynką, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zapiekana cukinia z ryżem i sosem beszamelowym, Placki ziemniaczane, Karp w galarecie, Sosy, Sos czosnkowy na wódce, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z cukinia zawijana, Potrwaka w szwjcarkim stylu, sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Sos beszamelowy , Krupnik delikatny, Przepis z co z ryżu, Ciasto na pizze, ser w ziolach, Sałatki, Grzanki z pastą z koziego sera, Bigos, Ciasteczka pani Nutelli , Szpinak, Ryż smażony z warzywami, Polędwiczka z grzybami, zupy kremowe, Chiński makaron z sosem słodko kwaśnym i kurczakiem , Tłusty czwartek, Lasagne drobiowa, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, Burrito z polędwiczką wieprzową , Zupa jarzynowa, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, Zapiekanka z ziemniakow