Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 ml wody, dodaj Bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj; gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane, gotuj wrzucając na osolony wrzątek ok. 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zapiekanka ze ziemniakow, Przepis z sos-do-makaronu, Pieczeń rzymska, obiad z sznycla z indyka, Leczo - VIDEO , Lekka sałatka z cebulką i cytrusami, Zupa z soczewicy, Dania z makaronem, Sos ogórkowy z zasmażką, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka kebab - VIDEO, Leczo z cukinii, Ziemniaki, Pieczeń cielęca z estragonem, knorr sos do go, Zupa pomidorowa, Przepisy świąteczne, Przepis z warzywa na pateln, Łosoś po polsku II, Pierś kurczaka z porzeczkami, przepisy ogorki, Brokuły, Sałatka z rzodkiewek i pomidorów, Przepis z obiad bezmiesne, Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, szczypta pieprzu, KARCZEK Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, ciasto z warzywami, kurczak z rosolu, Bigos, Risotto, Ciasto na pierogi, Kołacz z tuńczykiem, Przepis z pesto sos, Pierogi z kapustą i grzybami, kurczak z r, Karp, ryby pieczone w folii, Przepis z kurczak pieczony z ryżem, karkowka z, Przepis z knorr sos gulaszowy, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Placki owsiane z warzywami, Zupa meksykańska II, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Zupy, kotlety z jajek gotowanych, Pieczony schab z dzika przekładany ananasami, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Aksamitny krem szparagowy, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka Gyros, Zupa z cukinią, DOMOWE WRAPY, Zupa kapuściana z kapusty włoskiej, Chłopskie śniadanie po Śląsku, makaron n, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Sałatka z bakłażanów i pomidorów, Przepis z sałatka bez jaj, Zupa krem, Makaron