Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z mięsem i kapustą - składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • woda - 0.7 szklanki
  • sól - 0.5 łyżeczki
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka
  • mięso wołowe i wieprzowe - 300 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 2 sztuki
  • kapusta kiszona - 200 gramów
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • pieprz - 3 ziarna
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Pierogi z mięsem i kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  2. Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  3. Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  4. Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  6. Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z mięsem i kapustą
    1.Mięso umyj, a następnie pokrój w dużą kostkę. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze części. W rozgrzanym garnku przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa, grzyby i przyprawy – liść, ziele oraz pieprz. Smaż chwilę na dużym ogniu.
  • 2
    Pierogi z mięsem i kapustą
    2.Całość zalej 700 mililitrami wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Mięso i warzywa wyjmij z wywaru i wystudź.
  • 3
    Pierogi z mięsem i kapustą
    3.Kapustę sparz chwilę we wrzącej wodzie, następnie wodę odlej i uzupełnij świeżą - postępujemy tak, aby kapusta nie była zbyt kwaśna. Kapustę ugotuj, gdy będzie miękka odciśnij ją.
  • 4
    Pierogi z mięsem i kapustą
    4.Wystudzone mięso wraz z warzywami oraz kapustą przepuść przez maszynkę do mielenia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 5
    Pierogi z mięsem i kapustą
    5.Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto pierogowe, a następnie rozwałkuj cienko i wykrój szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż łyżkę farszu.
  • 6
    Pierogi z mięsem i kapustą
    6.Brzegi ciasta zlep dokładnie, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Uformowane pierogi gotuj, wrzucając na osolony wrzątek, około 3 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj ze skwarkami i cebulą. Udekoruj listkami natki.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Roladki z polędwicy wieprzowej, kotlet z serem i pieczarkami, Oliwki w marynacie, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, Karkówka, Kuskus z kurczakiem na ostro, Polędwiczka z grzybami, Risotto, Warzywa, Placki ziemniaczane z warzywnym farszem , Pieczeń wołowa z sosem, Sałatki z kurczakiem, Kurczak z grzybami, makaronem i zielonym groszkiem , Ryba po grecku, Frytki z dipem guacamole -VIDEO, Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej, Sałatkaz gotowanym kurczakiem , Przepis z kurczak przepisy przepis, faszerowane baklazany z miesem mielonym, zapiekanka miesem, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z farsz do naleśników, fileciki anchois, Tortilla, sałatka z jajkami, Sałatka z porów, Kanapki z pastą z wędzonej makreli , Pstrąg, Zupa zielona, pałki z kurczaka na ostro, sos słodko kwaśny z makaronem, Ziemniaki gratin , kiszone rydze, Zupa ogórkowa, Chłodnik z owoców z lasu, Zupa jarzynowa, Sałatka winegred, Cytrusy w sosie śmietankowym, Kanapka z szynką, papryką i ogórkiem konserwowym, Pikantna zupa serowa z pomidorami, Kotlety, Leczo - VIDEO , Dipy, Kutia, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Kurczak po polsku, plastry łososia, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z szynka mielona, sos z pieprzem marynowanym, Zapiekanka Gyros , zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Sałatka Cezar - VIDEO, zupa serowa z serków topionych -, kostka do mięsa knorr, Przepis z co z pieczarek, Gyros, Pomidorowe risotto, Przepis z czarna po, Mielone, Pączki błyskawiczne, gs nadziewana, Konfitura z dzikiej róży