Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z soczewicą - składniki:

  • zielona soczewica - 300 gramów
  • woda - 1 szklanka
  • mąka - 600 gramów
  • cebula - 3 sztuki
  • jajko - 1 sztuka

Pierogi z soczewicą - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: gotuj soczewicę przez ok. pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  2. Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Delikat dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  3. Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  4. Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  5. Gotuj przez ok. 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  6. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z SOCZEWICĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z soczewicą
    1.Farsz: gotuj soczewicę przez ok. pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  • 2
    Pierogi z soczewicą
    2.Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Delikat dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  • 3
    Pierogi z soczewicą
    3.Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  • 4
    Pierogi z soczewicą
    4.Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  • 5
    Pierogi z soczewicą
    5.Gotuj przez ok. 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  • 6
    Pierogi z soczewicą
    6.Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pierś z kurczaka na winie, Tarta cebulowo - kiełbasiana, Chutney z mango i chili, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z szpinak i mozzarella, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , Grillowany boczek z syropem klonowym , Sałatki, Szaszłyki z kurczaka, sos z kolendry, Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą, Naleśniki chińskie - VIDEO, Ziemniaki, Chłodnik litewski, Kiełbaski norymberskie z kapustą, Potrawy wielkanocne, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Pieczone udka z porami, Zupa cebulowa, Bigos - VIDEO, Serowa zapiekanka z brokułami, z jajkiem, Leczo z cukinii, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z duża marchewka, Zupa cebulowa, Ogórek, Przepis z filet z kurczaka z grilla, Grillowane warzywa na kaszy kuskus, Mielone, kawior czarny, Sałatka Nicejska, Przepis z mieso mi, Kurczak, Kotlet de volaille - VIDEO, Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem, Placki ziemniaczane, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Przepis z smażone filety z kurczaka, karbonada flamandzka, Przepis z na rosole, kanapka z kurczaka, Sałatka z kapusty pekińskiej , sałatka z brokułów i kurczaka, kotlet włoski, Przepis z zapiekanka z mintajem, brokuły piers z kurczaka, Kluski , Dania z ryżem, Przepis z sos srodziemnomorski srodziemnomorski srodziemnomorski, Kotlety, Wiosenny bulion z młodymi warzywami, Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym , Potrawka z bakłażana, Przepis z sałatka z pieczonego kurczaka, pierś z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym, Marynowane piersi w jogurcie z curry, Kurczak w cieście, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Mięso mielone wieprzowo wołowe, Kapusta z grochem, Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli, Omlet na słodko z mascarpone, Zupa szczawiowa