Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z soczewicą - składniki:

  • zielona soczewica - 300 gramów
  • woda - 1 szklanka
  • mąka - 600 gramów
  • cebule - 3 sztuki
  • jajka - 2 sztuki

Pierogi z soczewicą - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  2. Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  3. Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  4. Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  5. Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  6. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z SOCZEWICĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z soczewicą
    1.Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  • 2
    Pierogi z soczewicą
    2.Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  • 3
    Pierogi z soczewicą
    3.Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  • 4
    Pierogi z soczewicą
    4.Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  • 5
    Pierogi z soczewicą
    5.Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  • 6
    Pierogi z soczewicą
    6.Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, Jajka z groszkiem, Przepis z Obiad z kapusty kiszonej, roladki z karkówki, Kotlety, Pizza Bolognese a la Samosa, roladki z ryby, Świderki w sosie z dyni, Gulasz, Krokiety z pieczarkami mocno serowe, Przepis z letni obiad, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z piersi w warzywach, Przepis z gotowana ryba, Naleśniki z pieczarkami w sosie borowikowym, Przepis z zupy na żeberkach wędzonych, Ciasto na pierogi, Szparagowe risotto, Ryba po grecku, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Dania z makaronem, Jajka w kolorowej galarecie, Pilaw ryżowy mięsem i groszkiem, makaron z s, Pieczony kurczak z ziemniakami, Sos czosnkowy , Mini kotleciki dla dzieci , Przystawki, Przepis z makaron i ser, Kutia, Potrawy wigilijne, olej s, Przepis z faszerowane naleśniki, Przepis z drób przepis, Zupa pieczarkowa, Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem, Sałatka Nicejska, Zupa ogórkowa - VIDEO, Spaghetti z pesto i krewetkami, Przepis z majonez jajko, Przepis z omlet z mięsem, Pstrąg, Meksykańskie naleśniki na ostro, Stek z pieprzem, Kuskus z kurczakiem na ostro, Kremowa zupa z kurek, Pieczeń, Przepis z warzywny obiad, Risotto, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Przepis z ciasto francuskie z mięsem, knorra, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kuskus z kurczakiem na ostro, Przepis z gotowane mieso, Kutia, Przepis z ciasto latwe, Ratatouille, Gyros z kurczakiem, Rosół, Przepis z sezam i miód, Malajski rosół z kurczaka, Dynia, Sałatka z marynowanych warzyw