Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z soczewicą - składniki:

  • zielona soczewica - 300 gramów
  • woda - 1 szklanka
  • mąka - 600 gramów
  • cebule - 3 sztuki
  • jajka - 2 sztuki

Pierogi z soczewicą - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  2. Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  3. Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  4. Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  5. Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  6. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z SOCZEWICĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z soczewicą
    1.Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  • 2
    Pierogi z soczewicą
    2.Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  • 3
    Pierogi z soczewicą
    3.Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  • 4
    Pierogi z soczewicą
    4.Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  • 5
    Pierogi z soczewicą
    5.Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  • 6
    Pierogi z soczewicą
    6.Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki po węgiersku, sałatka ziemniaki kapary, makarony z pomidorami, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Makaron, Moussaka , zupa krem z kury, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), FLACZKI !!!, Przepis z sałatki z wędzonego łososia, salatki z jajek, Przepisy świąteczne, Przepis z bulki z serem, Brukiew z marchwią i jabłkami, przepisy na sylwestra, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Polędwiczki a la gyros, Golonka, Kebab, roladki z piersi, karkowka z musztarda, Pina Colada z lodami waniliowymi, Jajka faszerowane sardynkami, potrawy meksykanskie, Smażony ryż z warzywami i kurczakiem, Placek po zbójnicku wersja 1, Piernik, Rybny tort z kapustą, Pierś z kurczaka, Przepis z krewetki z sałatą, sałatka ze świeżym szpinakiem, Placek po zbójnicku wersja 1, Łosoś à la carbonara , Mus z syropu klonowego, Musaka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przystawki, Ziemniaki faszerowane , Pieczeń, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Grillowana karkówka w musztardzie, Quesadillas - VIDEO, Przepis z kurczak w maśle orzechowym, Zapiekanka rodzinna, Makaron z sosem z tuńczyka, Rosół, Kotlety po kaszubsku , Zapiekanka z ziemniaków i rzepy, TAPAS: Bakłażany z grilla, Przepis z bitki wieprzowe w sosie, Dipy, Naleśniki, Sałatka Viva Italia, Przepis z dip mietowy, Barszcz, Leczo z cukinii, Przepis z sałatka z burakiem czerwonym, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, udźce, Przepis z filet z kurczaka, Kotlety, sałatka meksykanska z kurczakiem, Kaczka, Przepis z zupa marchwianka