Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z soczewicą - składniki:

  • zielona soczewica - 300 gramów
  • woda - 1 szklanka
  • mąka - 600 gramów
  • cebule - 3 sztuki
  • jajka - 2 sztuki

Pierogi z soczewicą - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  2. Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  3. Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  4. Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  5. Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  6. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z SOCZEWICĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z soczewicą
    1.Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  • 2
    Pierogi z soczewicą
    2.Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  • 3
    Pierogi z soczewicą
    3.Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  • 4
    Pierogi z soczewicą
    4.Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  • 5
    Pierogi z soczewicą
    5.Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  • 6
    Pierogi z soczewicą
    6.Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z awokado, Krupnik, Zupa z młodych ziemniaków, Sos włoski do spaghetti, Kurczak, Przepis z krewetki nieobrane, Imprezowe kanapki z krewetkami, Amerykańskie żeberka BBQ, Imbirowy kurczak z fasolą, Karp w galarecie, Przepis z karkowka duszona, Niespodzianka z cukinią, knorr z pieczarkami, Zupa pieczarkowa, Żurek, Leczo - VIDEO , Kanapki na imprezę z salami, Barszcz biały, ciasto cy, Pierogi, Sałatka Gyros, Barszcz, Zapiekanka włoska, Przepis z cukinia zawijana, Wolno pieczona jagnięcina , Spaghetti z tuńczykiem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Kocia lasagne , Ciasto Marchewkowe, co z ryżu, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Pierogi z jagodami, Przepis z kmin rzymski, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z kurczak z cukinia, Przepisy świąteczne, Chińskie pierożki Dim Sum, Kurczak z pieprzem po seczuańsku, Przepis z cannelloni z serem, zupa z białej fasoli, Kebab, Duszone grzyby leśne po włosku, Gulasz, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z sałatka z makrela wędzoną, Delikatne żeberka marynowane w kawie, Tajska zupa z owocami morza, ziemniaki z cebula, Lekkie Gazpacho, Zapiekanka makaronowa, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii, Przepis z biala, „Makaron” z kurczaka w sosie musztardowym, Kurczak z białym sosem ziołowym, kurczak z ananasem na ostro, Kotlety, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , kurczak latwy, Włoskie ciasteczka amaretti, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, do chleba, filety z dorsza, Przepis z kurczak z pietruszka