Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z soczewicą - składniki:

  • zielona soczewica - 300 gramów
  • woda - 1 szklanka
  • mąka - 600 gramów
  • cebule - 3 sztuki
  • jajka - 2 sztuki

Pierogi z soczewicą - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  2. Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  3. Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  4. Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  5. Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  6. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z SOCZEWICĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z soczewicą
    1.Farsz: gotuj soczewicę przez około pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  • 2
    Pierogi z soczewicą
    2.Posiekaj cebule, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Knorr dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  • 3
    Pierogi z soczewicą
    3.Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  • 4
    Pierogi z soczewicą
    4.Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  • 5
    Pierogi z soczewicą
    5.Gotuj przez około 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  • 6
    Pierogi z soczewicą
    6.Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leczo - VIDEO , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kotlety, Gorące rynki ., Przepis z sosy knorr do makaronów, Tort mięsno - szpinakowy, Gulasz, SERNIK Z BRZOSKWINIAMI, Potrawy wielkanocne, Kosmiczne ślimaki, Ziemniaki duszone z rozmarynem, Przepis z piers z kurczaka dla dzieci, Chińska zupa rybna, Placki ziemniaczane, Zapiekanka z kaszy ze śliwkami, Przepis z makaron z ser, zapiekanka z ryby, Przepis z farsz do naleśników, Amoniaczki, Risotto, zupa serowa z serków topionych -, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Bigos, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przepis z majonez - do sosu, Chińskie sajgonki, Przepis z Ryby- sola, przystawki z łososia wędzonego, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Przepis z żeberka pieczone -, karczek pieczony w piekarniku -, Sałatka Nicejska, kuchnia polska knorr, Ogórek, Kluski , Delikatny schab, Surówka z białej rzodkwi, Przepis z zimne przystawki kuchnia polska, Kotlety ziemniaczano - rybne, Jajka, Babka ucierana, Klopsiki z pieczarkami, pieczarki faszerowane z grilla, Kura w galarecie , Polędwiczka z grzybami, Wigilijna czarna kapusta ., Szpinak, Chińskie sajgonki, smażone ryby przepisy, Chipsy domowe z sosem indyjskim, Przepis z ryż z curry, Szejk truskawkowy , Kapusta z grochem, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Gorące rynki ., Szybki obiad, smazone pieczarki z cebula, Filet z pstrąga zapiekany z borowikami i szynką, Sałatki z makaronem, Bigos domowy z grzybami, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Przepis z sosy do makaronów włoskie, Krupnik, duszona w cebuli