Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pierogi z soczewicą - składniki:

  • zielona soczewica - 300 gramów
  • woda - 1 szklanka
  • mąka - 600 gramów
  • cebula - 3 sztuki
  • jajko - 1 sztuka

Pierogi z soczewicą - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: gotuj soczewicę przez ok. pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  2. Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Delikat dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  3. Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  4. Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  5. Gotuj przez ok. 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  6. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI Z SOCZEWICĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pierogi z soczewicą
    1.Farsz: gotuj soczewicę przez ok. pół godziny do miękkości. Zmiksuj i odcedź.
  • 2
    Pierogi z soczewicą
    2.Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą Delikat dodaj do soczewicy. Wymieszaj i dodaj roztrzepane jajko.
  • 3
    Pierogi z soczewicą
    3.Ciasto: z mąki, jajka, odrobiny soli i wody zagnieć ciasto. Wygniataj je przez co najmniej 5 minut. Podziel na części i cienko rozwałkowuj. Szklanką do whiskey wykrawaj koła.
  • 4
    Pierogi z soczewicą
    4.Nakładaj łyżeczkę farszu na ciasto. Starannie zaklej.
  • 5
    Pierogi z soczewicą
    5.Gotuj przez ok. 5 minut (do wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku z odrobiną oleju.
  • 6
    Pierogi z soczewicą
    6.Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu lub odsmażane.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos porzeczkowy, jajek ugotowanych na twardo, Pierś z kurczaka, kluski łyżką kładzione, Kalafior gotowany, Bogata zupa z soczewicą, Południowoindyjskie curry z warzyw, Krupnik, Kartoflanka po indyjsku, Koktajl truskawkowy z lodami , Dania z makaronem, Przepis z do ziemniaków, Zupa cytrusowa, Kotlety, zapiekana ryba w sosie koperkowym, Żeberka - VIDEO, Enchiladas z chilli con carne, Wyśmienita potrawka z kurczaka, Ryba po grecku, Przepis z kurczak przepisy przepis, Duszona wołowina w sosie chrzanowym , Chrupki z serkiem , sery żółte, Przepis z np pomidorowa, Jajecznica paprykowa z serem feta, Zapiekanka rodzinna, sałatka z winogronem, Przepis z fasolka z bu, Mielone, Przepis z rosyjska kuchnia, Dynia, Pierś z kurczaka pieczona, Papryka, Chrupiące kanapki z łososiem , Sos kurkowy, zielona cukinia, duża marchewka, sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, mielone kotlety rybne, farsz do kurczaka pieczonego, Przepis z papryka kurczak, Zupa Tom Yam Gong, Kanapka z grillowaną wołowiną , Sałatka z wędzonym łososiem, Sałatka z porów, Taramas - grecka sałatka z ikry, Warzywne curry z ryżem, Naleśniki chińskie - VIDEO, Śledzie, Bigos - VIDEO, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Musaka, Przepis z np mięsne, Kaczka, Bolońskie penne z brokułami, Barszcz biały, Surówka z sałaty z jajem i rzodkiewką, Spaghetti Bolognese, Sałatka grecka z fetą, Przepis z szynka mielona, grill wo, Chłodnik pomidorowy , zapiekanki warzywna, Łosoś