Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: Edyta Kyzioł

Pierogi ze szpinakiem - składniki:

  • szpinak mrożony - 450 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • masło - 100 gramów
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • mąka pszenna - 1 kilogram
  • woda - 2 szklanki

Pierogi ze szpinakiem - Sposób przygotowania:

  1. Ciasto na pierogi przygotowuję w bardzo prosty sposób. Wyrabiam mąkę z gorącą wodą. Gdy ma już odpowiednią konsystencję, rozwałkowuję i wycinam szklanką krążki. Na każdy nakładam łyżeczkę farszu z zlepiam dokładnie brzegi.
  2. Farsz szpinakowy: Dwie cebule kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię na rozgrzane masło, gdy się zarumieni dorzucamy 450 g mrożonego szpinaku i 3-4 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kosteczkę. Solimy i pieprzymy do smaku. Po ok. 10 minutach dodajemy bułkę tartą aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Gdy farsz wystygnie lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie.
  3. A teraz stawiamy kropkę nad i czyli robimy omastę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim 2 cebule i drobno pokrojone 2 - 3 pieczarki. Wylewamy na gotowe pierogi. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej

PIEROGI ZE SZPINAKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ciasto na pierogi przygotowuję w bardzo prosty sposób. Wyrabiam mąkę z gorącą wodą. Gdy ma już odpowiednią konsystencję, rozwałkowuję i wycinam szklanką krążki. Na każdy nakładam łyżeczkę farszu z zlepiam dokładnie brzegi.

2

Farsz szpinakowy: Dwie cebule kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię na rozgrzane masło, gdy się zarumieni dorzucamy 450 g mrożonego szpinaku i 3-4 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kosteczkę. Solimy i pieprzymy do smaku. Po ok. 10 minutach dodajemy bułkę tartą aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Gdy farsz wystygnie lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie.

3

A teraz stawiamy kropkę nad i czyli robimy omastę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim 2 cebule i drobno pokrojone 2 - 3 pieczarki. Wylewamy na gotowe pierogi. Smacznego

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pejzanka, Przepis z makarony czosnek, Kebab, Zupa krem, Ostro-kwaśna tajska zupa z krewetkami, roladki z kurczaka ze szpinakiem, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z obiad biały ser, pierś z kurczaka z pieczarkami i serem, Ciasto na pizze, Galaretkowe witrażyki, sałatki bezmięsne, makarony sery, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Przepis z makarony z warzywami, Tagliatelle z bakłażanem , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Pstrąg, Pieczeń z indyka na słodko, Karkówka, Kurczak, Zupa cebulowa, Sałatka z surimi i porem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Polędwiczki, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Bajeczna jajecznica w bagietce, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Spaghetti z pulpetami z mięsa, Przepis z obiad na s, świeża mięta, Przepis z obiad wegetarianski, Przepis z przepis na kurczaka w całości, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, pomidory z jajkami, Przepis z surowy boczek, Spaghetti Bolognese, Przepis z gotowana papryka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sos włoski do spaghetti, Carbonara, zalewa do ryby w occie, Chińskie sajgonki, Zapiekanki, farsz do kurczaka, Paląca sałatka ziemniaczna z awokado, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Gulasz, Gołąbki bez zawijania z pieczarkami, Pasta z szałwią, Przepis z świeży tuńczyk, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, makaron chiński z kurczakiem, Kebab drobiowy na sałatce z kapusty pekińskiej, farsz do miesa, Jajka, zapiekanki z piersi z kurczaka, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, krem b, mini kostki knorra, Delikatny schab, Kulki cielęce z grzybami , Placki ziemniaczane