Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karp, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, Brownie z orzechami laskowymi, Kokardki w sosie pomidorowym z pietruszką, Przepis z OSCYPEK, Przepis z skrzydelka z kurczaka, Szybki strogonov wieprzowy , Przekładaniec z kalafiora, Sałatka grecka, Przepis z kurczak w oliwie, Przepis z po prostu gotuj, Śledzie, sałatka z k, smazony makaron z kurczakiem, Mięso drobiowe w cieście francuskim, Kebab w kajzerce, Indyk, Makaronowe gniazdka z bekonem, wodka z miodem, kiełbasa biała w piwie, Dania z ryżem, Pulpety z anchois, Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe, Koktajl truskawkowy z lodami , Placek po węgiersku - VIDEO, Przepis z sałatki z mięsem, Pierogi na słodko, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z przyprawa kebab, Sos czosnkowy , Ostre, pomidorowe muszle z nadzieniem pieczarkowym, Kurczak z porem i pieczarkami, Sos curry, Przepis z porcja rosołowa z kurczaka, Dorsz zapiekany w mlecznym sosie, Żeberka, Zupa pieczarkowa, Sos włoski do spaghetti, Przepis z pierogi ze szpinakiem przepis, Przepis z jajko z maka, Grillowane cynaderki cielęce, ziemniaki z czosnkiem, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przekąski, Ratatui a’la Gousto, Przepis z jogurt na ostro, Tapenade z bazylią, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Kebab, Leczo, Sądecki krupnik, Kokardki w sosie pomidorowym z pietruszką, Spaghetti z tuńczykiem, Golonka, Ciasto na pierogi, Kasza jaglana na mleko kokosowym, Przepis z pieczen ze schabu, Sałatka z kaszy jaglanej i papryki, sos pesto z makaronem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Pikantne piersi z pomidorami i mozzarellą, sałata lodowa, Przepisy świąteczne, Zupa pomidorowa