Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Nóżki po szlachecku, mieso szynka, Przepis z brokuł zapiekany, Orientalny kurczak z marchewką , Przepis z mieso mielone z serem feta, Przepis z mieso z rosolu, nuggetsy, Spaghetti Bolognese, Sałatka z tuńczykiem, Sałatka Cezar - VIDEO, Zupa z cukinii z twarogiem, Gołąbki, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, obiad ze szpinakiem, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Ryba po grecku, sałatka z tuńczykiem i ryżem, Soczewica po arabsku, Karp w galarecie, Sałatka jarzynowa z szynką , Pierogi z kapustą i grzybami, makaron i fasolka, Krupnik, kasza z mięsem, Przepis z zupy niemieckie, pieczarki papryka cebula, Sosy, Pieczarki nadziewane mozzarellą, Sos mięsny do makaronów, Ryba w warzywach, Udka, Żeberka, Przepis z sos z oliwkami, Tajska zupa curry z kurczakiem, Mielone z sosem meksykańskim, Włoska sałatka z makaronu, Pieczeń, Kapusta słodko- kwaśna, Placek po zbójnicku wersja 1, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Przepis z gotowe kuchnie, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Rosół, Barszcz, Sos beszamelowy , Sałatka z zupek chińskich, pierś z kurczaka zapiekana z serem, udka z kurczaka po chińsku, mrożone brokuły, Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem, Przepis z pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, Szpinakowa kanapka :), Zupa gulaszowa, Obiad, Naleśniki faszerowane, knorr zupa cebulowa, Ryż smażony z warzywami, sosy do mięs, Mizeria z jogurtem, Kapusta włoska na ostro, Zapiekana cykoria z indykiem, Ogórek, danie z poledwicy wieprzowej