Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z soczewicy, ryba pomidory, Przepis z pieczen ze schabu, Placki po węgiersku, Faszerowana pierś z kurczaka z bakaliami, Sałatka z dynią w curry, Krem z pieczonej papryki, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, zapiekanka z brokula, Przepis z mieso mielone ostre, Placki, Przepis z porcja rosołowa z kurczaka, Sos kurkowy, Galaretkowe witrażyki, makaron wloski, Sos czosnkowy , hiszpanskie, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Gołąbki, Miruna zapiekana z młodymi ziemniakami z koperkiem, Ciasto dyniowe , sałatki z łososia wędzonego, Tłusty czwartek, Galaretkowe witrażyki, Koreczki owocowe , smazone pieczarki z cebula, Potrawka z kurczaka, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, Krupnik, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Mintaj w kapuście, Karkówka, Przepis z krem z czerwonej cebuli, Sałatki z makaronem, Dip szparagowy, Krem kalafiorowy, Przepis z zapiekanka miesem, Zupa grochowa, farsz do naleśników, Przepis z filet ryby, Barszcz z morelami i imbirem, Przepis z gotowane mięso mielone, Żeberka, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Sałatki z kurczakiem, Pierożki kostromskie, Lasagne, Rama Culinesse, Zapiekanka z pieczarkami, Gulasz, Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym, Sos z grzybów, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sos béarnaise, rosyjska kuchnia, NA FASOLE, Sałatka z kapusty pekińskiej , Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Naleśniki z pieczarkami i mięsem mielonym, Przepis z Kostka do