Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków, Karkówka, Kapuśniak dobowy prababci, Tłusty czwartek, sos karkówka, Przepis z sałatka por, Pierś z kurczaka pieczona, Gołąbki bez zawijania wegetariańskie, Śledzie, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka z brokułami - VIDEO , jogurt na ostro, Serowy omlet ze szparagami, Warzywne curry z ryżem, Obiad, Hot-dogi z grillowanymi kiełbaskami, Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery” , placki ziemniaczane po niemiecku, Lasagne drobiowa, Sałatka z pikantną cielęciną, Żurek, Przepisy świąteczne, Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą, Przepis z pierś z kurczaka kieszonki, Zupa cebulowa "pod pierzynką" - VIDEO, Udka, Przepis z kanapki przystawki, Sałatka Cezar - VIDEO, Zupa szczawiowa, Zapiekanka z brokułów, Chilli Con Carne - VIDEO, Indyjskie ziemniaki, sos do kotletow schabowych, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Chrupki z serkiem , Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Zupy, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, Przepis z świeży boczek na obiad, Łosoś, obiad z wołowiny, Kasza, Kurczak z sosem szpinakowo-serowym, kalafior z sosem czosnkowym, sałatka na ostro, Przepis z kotlet r, Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Zupa z dyni, Przepis z makaron z t, Mus z łososia, Barszcz biały, Zapiekanka serowa z dynią, zupa z kukurydzy, Kaczka, Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską , Przepis z risotto z kurczakiem, Przepis z smażone grzyby, Jajka w sosie tatarskim , Zupa gulaszowa, pieczarki z makaronem, Przepis z knorr zupy, Chilli Con Carne - VIDEO