Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tatar po niemiecku, Przepis z przepis na obiad bez ziemniakow, Karkówka, sałatka ob, Polędwiczki wieprzowe z serem brie , Sałatka z brokułami i jajkiem, Szampański sos , Barszcz biały kremowy , Ciasto w wołowiną i piwem Guinness, Bigos, Sałatka z brokułami i jajkiem, Udka w miodowo-octowej glazurze, kapusta slodka, Przepis z czas na cebul, Galareta z delikatną pieczenią wieprzową, Ryż smażony z warzywami, Zupy, Sałatka warzywna z tuńczykiem, ciemna fasola, Mielone, szparagi w szynce, Zupa z dyni, Ryba z brokułem i marchewką, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , Zupa krem, Pizza ziemniaczana z anchois, Salsa, obiad jajko, Przepis z placki ziemniaczane z mlekiem, Zupa ogórkowa, Zupa pieczarkowa, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, krupnik staropolski, Przepis z salatka z makaronem i selerem, obiad z kiełbasa, Przepis z mały przecier pomidorowy, Spaghetti bolognese po sycylijsku , Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Ośmiornica po galicyjsku, Kalafior, przyprawy kuchnia tajska, Przepis z Obiad ud, Przepis z tiramisu deser, Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe, Placki po węgiersku, sos na żeberkach, Dorsz pieczony w folii, Sałatki, sałaty, Makarony lasagne z warzywami, sałatka warzyw, Ryż smażony z warzywami, Lody dla dzieci "Miś", Krupnik, Zuccini sott’olio, Schab, Pieczeń rzymska z pieczarkami, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Chińskie sajgonki, Pierogi, Indyjski omlet z cebulką, Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, mięsa mielonego