Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa-krem z krewetek, Szpinakowe spaghetti, Karp w galarecie, Przepis z pieczarki faszerowane z grilla, Obiad, sos knorra, Jajka po meksykańsku, sos smietanowy ze szpinakiem, Przepis z szpinak z serem plesniowym, Kapusta biała na gęsto, DANIA GŁOWNE na boze narodzenie, Lasagne, Penne ze szpinakiem i pomidorami , Żeberka z kapusta i ziemniaczkami, Sałatka jarzynowa z szynką , Knedle z bułki, Potrawka z kurczaka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z sałatki hiszpańskie, Zupa pomidorowa, Lasagne drobiowa, Surówka z kapusty pekińskiej, Sos beszamelowy , Zupa grzybowa, Przepis z kapusta duszona z pomidorami, Kostka do, Ryba po grecku, Karkówka, Bogracz , Zupa kalafiorowa, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Wołowe bitki, Żurek, Kanapka Caprese z pomidorem , Przepis z przepis na zalewajke, Zupa grzybowa, Rosół, Przepis z mieso rolada, Zapiekanka meksykańska, Przepis z knor pl, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupa cebulowa, Przepis z rogaliki francuskie, Domowe wrapy, Zupa z soczewicy, Kakaowe naleśniki, Szpinak, Pomidorowa z grzankami, danie z pieczarkami i ryżem, plastry łososia, Przepis z makaron wloski, Jajka na pomidorach i papryce, Kotlety, Filety drobiowe duszone w porach, Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką, Kapusta biała na gęsto, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Gulasz z serc z warzywami, przystawki z łososia wędzonego, Gruszki w sosie karmelowym, grillowanie na patelni przepisy, na miodzie, papryka faszerowana serem feta