Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z makaron nadziewany, Przepis z gołąbki zawijane w liscie kapusty, obiad boże narodzenie, Zupa chlebowa z winem, Placki, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Chiński makaron z orzechami , skrzydełka w pomidorach, Przepis z krokiety z ziemniaków, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Sałatka warzywno- owocowa, sałatka ze sledzia marynowanego, Ryba po grecku, Placki ziemniaczane, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, chińskie dania z ryżem, Karp w galarecie, Elegancki sos z wędzonego sera, ryż z warzywami, Zupa grzybowa, Galantyna z kaczki, Zupa gulaszowa, Kaczka, Karkówka, Potrawy wigilijne, Zupa grochowa, Przepis z kurczak orzechowym, Galaretkowe witrażyki, Tortilla z nadzieniem z kurczaka , Zupa kalafiorowa, Sos beszamelowy , Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Love in Thailand, zupy rybne przepisy, Spaghetti Bolognese, Szybkie bitki wieprzowe z musztardą, Galaretkowe witrażyki, Soczewica z mlekiem kokosowym, Przepis z pieczony kurczak w piekarniku z pieczarkami, Przepis z sos pomidor, sałatki ze świeżych warzyw z mięsem z piersi kurczaka, Schab w pięciu smakach, seler korzeń, Przepis z ryba czarne oliwki, Witaminka z szynką, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Szaszłyki wieprzowe z cukinią - VIDEO, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Zapiekanka rodzinna, Przepis z zielonego ogórka, ryz cytrynowy, płat łososia wędzonego, barszcz zielony, Przepis z śliwki ciasto, Kanaryjski sos z czerwonej papryki, Tortilla, Wołowina w marynacie jogurtowej - VIDEO, Lekka zupa pomidorowa, Zupa pomidorowa, Polędwiczka z grzybami, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Pierogi leniwe na parze, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Łosoś