Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: magdap

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • śmietanka 30% - 0.5 litra

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - Sposób przygotowania:

  1. Pierś dokładnie umyć i pokroić w kostkę (wielkość ok .3-4 cm) . Ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.
  2. Posypać piersi zupą cebulową (dokładnie wymieszać), następnie zalać śmietanką tak aby pierś była cała zanurzona.
  3. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika stawionego na 220 st. na ok. 30-40 min. (góra musi się ładnie zarumienić)
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z KURCZAKA W ZUPIE CEBULOWEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś dokładnie umyć i pokroić w kostkę (wielkość ok .3-4 cm) . Ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.

2

Posypać piersi zupą cebulową (dokładnie wymieszać), następnie zalać śmietanką tak aby pierś była cała zanurzona.

3

Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika stawionego na 220 st. na ok. 30-40 min. (góra musi się ładnie zarumienić)

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA KNORR

    Francuska zupa cebulowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: