Dodaj do ksiązki kucharskiej Piersi z indyka

Piersi z indyka

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Piersi z indyka - składniki:

  • olej roślinny do smażenia - 50 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • musztarda sarepska - 1 łyżka
  • masło - 80 gramów
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczki

Piersi z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.
  2. Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę całość złóż na pół. Kotlety zepnij wykałaczką.
  3. Tak przygotowanego indyka oprósz mąką, obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę- smaż chwilę, aż cebula będzie szklista.
  4. Na patelnię dodaj pozostałą mąkę 500 ml wody, oraz bulionetkę drobiową. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERSI Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Piersi z indyka
    1.Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.
  • 2
    Piersi z indyka
    2.Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę całość złóż na pół. Kotlety zepnij wykałaczką.
  • 3
    Piersi z indyka
    3.Tak przygotowanego indyka oprósz mąką, obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę- smaż chwilę, aż cebula będzie szklista.
  • 4
    Piersi z indyka
    4.Na patelnię dodaj pozostałą mąkę 500 ml wody, oraz bulionetkę drobiową. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z farsz do naleśników, Kluski , pierogi z mięsem farsz, Koktajl owocowy, Pyzy z mięsem i żółtkiem, Przepis z zapiekanka knorr, Zapiekanka z makaronem, Schab w aromatycznej marynacie, ryż - obiad, Pieczone pulpety z jajkiem w sosie grzybowym, Jajecznica z parówkami i cukinią, Kąski w pomidorach, Sałatka z krewetkami i cukinią, przepis na zapiekanke z piekarnika, zapiekanka ryżowa, Przepis z obiad z ryżem, Sałatka Nicejska, Pierś z kurczaka pieczona, Gulasz z karkówki z suszoną morelą, Przepis z mieso z piekarnika, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z ryba zapiekana w piekarniku, Łódeczki krabowe, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Chilli Con Carne - VIDEO, Szpinak, Ryż, Bolońskie penne z brokułami, Orzeźwiający radler, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Spaghetti , Pierś z kurczaka, żeberka pieczone -, kurczak z makaronem, Zapiekanka po rzymsku, Potrwaka w szwjcarkim stylu, piers z kurczaka dla dzieci, Ryby- sola, Rosół, Burgery wołowe , Ryba z tajskim sosem, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kapusta z grochem, sałatka z sałatą rzymską, Brokuły, Pizza Primavera, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, Sałatka Caprese, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Dipy, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Gołąbki, ryż z kurczakiem, Zupa ogórkowa, Cukinia po tunezyjsku na ostro, obiad w pół godziny, Pasztet, Pierożki z jagodami, Bolońskie penne z brokułami, ryba z grilla w folii, Pierś z kurczaka pieczona, Zapiekanka z brokułów, Placek po zbójnicku wersja 1