Dodaj do ksiązki kucharskiej Piersi z indyka

Piersi z indyka

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Piersi z indyka - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • olej roślinny do smażenia - 50 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • musztarda sarepska - 1 łyżka
  • masło - 80 gramów
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczki

Piersi z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.
  2. Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę. Całość złóż na pół i zepnij wykałaczką.
  3. Tak przygotowanego indyka oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż chwilę, aż będzie szklista.
  4. Na patelnię dodaj pozostałą mąkę, 500 ml wody oraz bulionetkę drobiową. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku, rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERSI Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Piersi z indyka
    1.Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.
  • 2
    Piersi z indyka
    2.Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę. Całość złóż na pół i zepnij wykałaczką.
  • 3
    Piersi z indyka
    3.Tak przygotowanego indyka oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż chwilę, aż będzie szklista.
  • 4
    Piersi z indyka
    4.Na patelnię dodaj pozostałą mąkę, 500 ml wody oraz bulionetkę drobiową. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku, rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kluski , Zapiekanka z ryżu i pieczarek, Pierogi z kapustą i grzybami, szpinak na obiad, Makaron z tuńczykiem i cukinią, Orzeźwiająca cafe latte na zimno, Gulasz, Papryka, Dipy, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Ryż, Sałatka warzywna z tuńczykiem, makaron z piersią z kurczaka, Pierogi z mięsem, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z co z ryżu, Sos beszamelowy , Przekąski, Przepis z marynaty do mi, Przepis z sałatka z fileta z kurczaka, Psari plati – ateńska ryba po grecku, łatwe dania z kurczaka, jajka faszerowane rybą wędzoną, Przepis z zielona papryka, Zapiekanka Gyros , Sos z pokrzyw, Łosoś z sosem musztardowo-miodowym, sos chrzanowy do mięsa, Przepis z PO GRECKU, sałatka z jajkiem i sałatą, Przepis z sojowe, Karp smażony w mące, Gorące rynki ., Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą, Przepis z mielone z jajkami, Przepis z gęś pieczona, Owocowa sałatka z orzechami, Wołowina po burgundzku, Brokuły, Kasza, Pieczeń, Wielkanocne ciasteczka ., Przepis z marynata do pieczenia schabu, Śledzie, Sos włoski do spaghetti, gotowana ryba, Przepis z zupa brokułowa -, Sałatka Cezar - VIDEO, smażony makaron na patelni, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Lekka zupa pomidorowa, Ogórek, Marchewka na gorąco ze śmietaną, potrawka z kurczaka z ryżem -, Klopsy w sosie pomidorowym, Barszcz biały, Ciasteczka piernikowe, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Zupa orientalna, mielone w cebuli, sałatki ryżowe