Dodaj do ksiązki kucharskiej Piersi z indyka

Piersi z indyka

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Piersi z indyka - składniki:

  • olej roślinny do smażenia - 50 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • musztarda sarepska - 1 łyżka
  • masło - 80 gramów
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczki

Piersi z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.
  2. Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę całość złóż na pół. Kotlety zepnij wykałaczką.
  3. Tak przygotowanego indyka oprósz mąką, obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę- smaż chwilę, aż cebula będzie szklista.
  4. Na patelnię dodaj pozostałą mąkę 500 ml wody, oraz bulionetkę drobiową. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERSI Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Piersi z indyka
    1.Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.
  • 2
    Piersi z indyka
    2.Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę całość złóż na pół. Kotlety zepnij wykałaczką.
  • 3
    Piersi z indyka
    3.Tak przygotowanego indyka oprósz mąką, obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę- smaż chwilę, aż cebula będzie szklista.
  • 4
    Piersi z indyka
    4.Na patelnię dodaj pozostałą mąkę 500 ml wody, oraz bulionetkę drobiową. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Pieczone przegrzebki z ziołami , Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Tagliatelle z polędwiczkami, pizza chlebowa, " Zielona baba ", Przepis z czerwonej fasoli, Carbonara, gotowe kuchnie, hummus, polędwiczki drobiowe, Placuszki ziemniaczane z wołowinką w sosie chrzanowym, Aromatyczne udka z jabłkiem i cukinią, Sałatka z kapusty pekińskiej , Placuszki z cukinii, Szpinak, Zupa grochowa, Przepis z zasmażka ciemna, kotleciki z jajek i ryżu, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Oryginalne orichette w niebieskim sosie, Amerykańskie babeczki , Kaczka, dania z mięsem, Kurczak po tajsku z curry, pieczarki zi, Sos beszamelowy , Chilli Con Carne - VIDEO, Sałatka Cezar - VIDEO, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Zupa cebulowa, Przepis z knorr bolognese, Przepis z surówka do schabu, Przepis z sałatki z łososiem, Kotlety dyniowe, knorr przyprawy do makaronu, Śledzie, Przepis z puszki na przyprawy, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Kotleciki indycze w kokosie, Ziemniaki, Przepis z drób przepis, Pieczeń, Kutia, Kotlety cebulowe, Placuszki z cukinii, Tzatziki, Tłusty czwartek, Przepis z przystawki ciepłe, Szybki obiad, sos do makaronu rurki, Przepis z puszki czerwonej fasoli, Pieczeone parówki ze śliwką, pietruszka sos, Warzywa, rosol z kostki rosołowej, Rozbratel ze słoniną, Kotlety ziemniaczane z jarmużem , Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Quesadillas - VIDEO, Naleśniki chińskie - VIDEO, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Klopsiki musztardowe ze speatzlami