Dodaj do ksiązki kucharskiej Piersi z kurczaka z boczkiem

Piersi z kurczaka z boczkiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Piersi z kurczaka z boczkiem - składniki:

  • boczek wędzony - 8 plastrów
  • suszony tymianek - 1 łyżeczka

Piersi z kurczaka z boczkiem - Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi przekrój wzdłuż na pół, uzyskując grube paluszki.
  2. Przyprawę Knorr wymieszaj z tymiankiem i oprósz piersi z każdej strony.
  3. Kawałki kurczaka zawiń w plastry boczku, a następnie ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 10-15 minut. Podawaj z ziemniaczanym puree i chrupiącą sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERSI Z KURCZAKA Z BOCZKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Każdą z piersi przekrój wzdłuż na pół, uzyskując grube paluszki.

2

Przyprawę Knorr wymieszaj z tymiankiem i oprósz piersi z każdej strony.

3

Kawałki kurczaka zawiń w plastry boczku, a następnie ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 10-15 minut. Podawaj z ziemniaczanym puree i chrupiącą sałatą.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: