Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek cygański

Placek cygański

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek cygański - składniki:

  • placek:
  • ziemniaki - 1 kilogram
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • sos:
  • filet z kurczaka - 2 sztuki
  • kukurydza z puszki - 0.5 opakowania
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • pieczarki - 200 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 0.5 opakowania
  • ketchup pikantny

Placek cygański - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i trzyj na placki ziemniaczane. Dodaj jajko, mąkę. Cebulę posiekaj, a czosnek rozgnieć i dodaj.
  2. Następnie smaż na oleju na patelni.
  3. Osobno przygotowuj farsz tzn. pokrój filet w niedużą kosteczkę, cebulę posiekaj i podsmaż razem.
  4. Do tego dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, przecier pomidorowy, dopraw do smaku i duś do czasu gdy zmiękną warzywa.
  5. Pod koniec wsyp kukurydzę. Na usmażone placki nałóż farsz, złóż w połowie i polej ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK CYGAŃSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz i trzyj na placki ziemniaczane. Dodaj jajko, mąkę. Cebulę posiekaj, a czosnek rozgnieć i dodaj.

2

Następnie smaż na oleju na patelni.

3

Osobno przygotowuj farsz tzn. pokrój filet w niedużą kosteczkę, cebulę posiekaj i podsmaż razem.

4

Do tego dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, przecier pomidorowy, dopraw do smaku i duś do czasu gdy zmiękną warzywa.

5

Pod koniec wsyp kukurydzę. Na usmażone placki nałóż farsz, złóż w połowie i polej ketchupem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z poledwiczki wieprzowe, Tortilla z warzywami, Szaszłyki z karkówki, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Przepis z mielony, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Indyk, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Krokiety rybne, Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Włoskie penne z mozzarellą, Zupa cebulowa, jajka z piekarnika, Melon z szynką, Placki ziemniaczane, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z dania główne ze schabu, ryż z warzywami na patelnie, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Wyśmienite greckie specofai, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Karp, risotto z kurczakiem, Kalafior ziołowy, Ryż, Bigos, Schab w pięciu smakach, Ognista karkówka z grilla , Przepis z obiad z mięsem mielonym, Żeberka, Bigos domowy, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z zupa brokułowa -, Aksamitna zupa z bobu, potrawka z kurczaka z ryżem -, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Quesadillas - VIDEO, Sałatka grecka z fetą, Łosoś, risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z obiad z fileta z kurczaka, Sos czosnkowy , Przepis z pierogi z mięsem farsz, Carbonara, Wielkanocne ciasteczka ., Karp w galarecie, Ziemniaki, Pyszny makaron rigatoni z bananami, Karasie w śmietanie, Przepis z soczewica czerwona, sałatki z sałaty lodowej -, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Sos tatarski, Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Przepis z sałatki z ryżem, Kluski kładzione z sosem z koźlaków , przepis na zapiekanke z piekarnika, mięso mielone wołowe, Rosół, Barszcz czerwony – sposób II, Bigos domowy