Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po cygańsku

Placek po cygańsku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po cygańsku - składniki:

  • pietruszka - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • olej do smażenia
  • pieprz do smaku
  • woda - 300 mililitrów
  • śmietana kwaśna do ozdoby

Placek po cygańsku - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, dodaj jajka, 1 posiekaną cebulę i mąkę, dokładnie wymieszaj, smaż duże placki na złocisto z każdej strony. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
  2. Mięso pokrój w kostkę. Warzywa obierz i zetrzyj na tarce, selera pokrój w plastry, cebulę posiekaj.
  3. Przesmaż na patelni mięso, dodaj cebulę i warzywa, smaż kilka minut i dodaj selera, zalej wodą, dodaj liść laurowy, posiekaną papryczkę chili i Fix Knorr, gotuj do zmięknięcia mięsa.
  4. Na każdym placku ułóż łyżkę gulaszu i złóż na pół. Podawaj z kleksem śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO CYGAŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, dodaj jajka, 1 posiekaną cebulę i mąkę, dokładnie wymieszaj, smaż duże placki na złocisto z każdej strony. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.

2

Mięso pokrój w kostkę. Warzywa obierz i zetrzyj na tarce, selera pokrój w plastry, cebulę posiekaj.

3

Przesmaż na patelni mięso, dodaj cebulę i warzywa, smaż kilka minut i dodaj selera, zalej wodą, dodaj liść laurowy, posiekaną papryczkę chili i Fix Knorr, gotuj do zmięknięcia mięsa.

4

Na każdym placku ułóż łyżkę gulaszu i złóż na pół. Podawaj z kleksem śmietany.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX GULASZ WĘGIERSKI KNORR

    Fix Gulasz węgierski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z piersi, świeży tymianek, Risotto z kurczakiem i warzywami, Udka, Sos czosnkowy , Sałatka z kapusty pekińskiej , Zapiekanka rodzinna, Pierogi ruskie w cieście, mięso gotowane zmielone, Pikantne leczo z chorizo i kalmarami, Muffiny kukurydziane, Zupa grochowa, z ryżu, Gołąbki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, ryba pomidor, Przepis z Z ŁOPATKI, Karp po żydowsku, Wołowina po burgundzku, obiad gotowane mieso, Sos włoski do spaghetti, Curry ze szpinaku i sera, Łosoś w kieszonce, Pomidorowy sos do pizzy, lasagne z mięsem mielonym, kapusta z koperkiem, Przepis z cienkie parówki, karkowka z musztarda, smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Przepis z pieczone pałki z kurczaka, Wołowina po burgundzku, POLEDWICA Z SOSEM, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Sałatka warzywna z tuńczykiem, makaron dla dzieci, Kanapka dla dzieci "Potworek'", Pstrąg, Zupa szpinakowa, salatka pekinska, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Bananowe naleśniki, Piersi indycze z pomidorami na sposób orientalny, Lasagne drobiowa, Żeberka, sola z grilla w folii, babeczki, Pierś z kurczaka, nowe dania, Salsa z oliwek i pomidorów , Ryba po grecku, Zupa ziemniaczana na boczku, Jajka, Owocowy chłodnik, Pierogi z jagodami, Kołduny Podlaskie, Spaghetti , ryba z warzywami na patelnie, Mielone, Zupa z dyni, Golonka, Szafranowe risotto z kurczakiem, Penne z sosem pomidorowym i poledwiczką , Miodowy kurczak 2 w jednym , Kanapka hawajska