Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po węgiersku

Placek po węgiersku

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po węgiersku - składniki:

  • papryka żółta - 1 sztuka
  • bazylia - 1 łyżka
  • woda - 850 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • olej do smażenia
  • śmietana 18%

Placek po węgiersku - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, pieczarki umyj i pokrój w większą kostkę, paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, bazylię i paprykę, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix gulsz, gotuj, aż mięso będzie miękkie.
  3. Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż duże złociste placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  4. Na środku każdego placka ułóż farsz, złóż na pół. Podawaj z zygzakiem śmietany i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO WĘGIERSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso umyj i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, pieczarki umyj i pokrój w większą kostkę, paprykę oczyść i pokrój w kostkę.

2

Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, bazylię i paprykę, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix gulsz, gotuj, aż mięso będzie miękkie.

3

Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż duże złociste placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

4

Na środku każdego placka ułóż farsz, złóż na pół. Podawaj z zygzakiem śmietany i posiekaną natką pietruszki.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Sałatka a’la seviche z przegrzebków , Bogracz z kurczakiem, Frittata warzywno-mięsna, Ziemniaki, mięso z warzywami, Ostre chrupery z kurczaka, Przepis z ryba mintaj, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sałatki z makaronem, Sałatka Gyros, Przepis z obiad ryby, Przepis z farszu, spagethii, Spaghetti z krewetkami i papryką, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, ciasto placki, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Sos cukinii, Kebab, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, Porowo – kalafiorowa witaminka, Przepis z sałatka z makaronem i jajkiem, Zupa brokułowa, sałatka z sałatą lodową, Dania z ryżem, Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Piwo z korzeniami, Makaron, sałatka z ryżem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zupa pomidorowa, Sałatka gyros z kurczaka, Galaretkowe witrażyki, Zupa pieczarkowa, Zupa pieczarkowa, kuchnia w, farsz do naleśników, Zupa grzybowa, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Sos szparagowy, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , szybki o, filety mi, Przepis z zupa na zeberkach, Bigos, zapiekanka naczynie żaroodporne, Gorące rynki ., Przepis z mięso rosołowe, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Polędwiczki, danie z pieczarkami i ryżem, Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka, Risotto, Zapiekanka rodzinna, gotowanej wody, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Polędwiczki wieprzowe, Rolada ziemniaczana, Sos orzechowy, kurczak z kostki, Sałatka z grissini, Pączki na parze