Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po zbójnicku wersja 2

Placek po zbójnicku wersja 2

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2 - składniki:

  • majeranek - 1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oscypek - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18% - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej roślinny - 100 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Placek po zbójnicku wersja 2 - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  5. Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO ZBÓJNICKU WERSJA 2 - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placek po zbójnicku wersja 2
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2
    Placek po zbójnicku wersja 2
    2.Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  • 3
    Placek po zbójnicku wersja 2
    3.Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 4
    Placek po zbójnicku wersja 2
    4.Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  • 5
    Placek po zbójnicku wersja 2
    5.Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bigos, ryż z wo, Placuszki z cukinii, Lasagne drobiowa, sałatka z sałatą rzymską, Przepis z piersi z kurczaka nadziewana serem, sałatka rukolą, Spaghetti a la carbonara, Jesienna biesiada, Homar w sosie pomidorowym z kolendrą, obiad seler naciowy, Spaghetti z tuńczykiem, Pieczeń wołowa z sosem, Zupa cebulowa, smażone grzyby, Tortilla - VIDEO, Risotto z wołowiną i pieczarkami, Spaghetti z owocami morza, makaron z t, Przepis z kanapki przystawki, Przepis z pierś z kurczaka kieszonki, Leczo, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Orzechowa zupa, Karp, Gołąbki z pęczakiem, Schab, Gołąbki, Przepis z makarony z udkiem z kurczaka, placek z truskawkami, Żeberka - VIDEO, Polędwiczki, Polewka z wina, Szybki placek do pizz z placka do kebabu, Włoska sałatka z cieciorką, Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów, Przepis z przepisy na fileta z kurczaka, Brokuły, sałatka na ostro, Karp w galarecie, Sos włoski do spaghetti, Przepis z losos pieczony z serem, risotto z kurczakiem, Barszcz, Przepis z amerykańskie żeberka z grilla, Serowy dip do tacos, Pstrąg a la ochmistrz dworu, groszek makaron, Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym, Zapiekanka meksykańska, Przepis z kalafior z sosem czosnkowym, Alu kofta - kulki warzywne w sosie, Grecka zapiekanka ziemniaczana, Przepis z pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Placki ziemniaczane, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Przepis z ciasto w-z,, Zalewajka, Grzanki Croutons, Krewetki pieczone w cieście, Ryba po grecku, Przepis z karkówkA Z ZIEMNIAKAMI, Chłodnik szczawiowy, Obiad