Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po zbójnicku wersja 2

Placek po zbójnicku wersja 2

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2 - składniki:

  • majeranek - 1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oscypek - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18% - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej roślinny - 100 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Placek po zbójnicku wersja 2 - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  5. Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO ZBÓJNICKU WERSJA 2 - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placek po zbójnicku wersja 2
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2
    Placek po zbójnicku wersja 2
    2.Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  • 3
    Placek po zbójnicku wersja 2
    3.Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 4
    Placek po zbójnicku wersja 2
    4.Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  • 5
    Placek po zbójnicku wersja 2
    5.Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

roladki z schabu, Brokuły, Przepis z tarta ze szpinaku, makaron sojowy smażony, sałatka z sosem włoskim, Pierogi, Placki ziemniaczane, Zupy, Przepis z co do kotletów mielonych, Przepis z Szczypta smaku, Potrawka z kurczaka, Zupa gulaszowa, Przepis z indyk w warzywach, Przepis z sos do duszonego Schabu, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zapiekanka z kaszy z włoszczyzną, Amerykańskie naleśniki, Makaron z serem, Zupa grzybowa, Pierś z kurczaka na szybko, Lody Panna Cotta z ciasteczkami migdałowymi i malinami, sałatka czerwona fasola, Sałatka z brokułami i jajkiem, Carbonara, Sałatka z porów, Barszcz biały, Ziemniaki, Przepis z rolada z kurczaka z łososiem, krewetki w skorupkach, sałatka wł, obiad z pomidorów, Sos czosnkowy , puree ziemniaków, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Sałatka z krewetkami, Szybka karpatka, Sałatka z cykorii z oliwkami, Przepis z ryba w sosie przepis na, Krewetki z pieczarkami, Rosół, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, Leczo, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Smaczny ryż z warzywami, mieso mielone w sloikach, Risotto z radicchio, ciasta francuskie, Warzywa, Wieprzowina z curry, zupa kasza, Gulasz w sosie pomidorowym, Przepis z szaszłyki z karkówki z grilla, Krem redaktorski, Zupa serowa z pieczarkami, Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów, Chińskie sajgonki, Mielone, Sałatka z pora, Risotto z kurczakiem i warzywami, salatka z koperku, Polędwiczka z grzybami, Warzywa po tajsku, Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i kolendrą