Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po zbójnicku wersja 2

Placek po zbójnicku wersja 2

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2 - składniki:

  • liść laurowy - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oscypek - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18% - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej roślinny - 100 mililitrów

Placek po zbójnicku wersja 2 - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę cebule, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do garnka wlej 700 ml zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy ( ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Fix Chrupiące placki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  5. Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO ZBÓJNICKU WERSJA 2 - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placek po zbójnicku wersja 2
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2
    Placek po zbójnicku wersja 2
    2.Cebulę pokrój w kostkę cebule, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  • 3
    Placek po zbójnicku wersja 2
    3.Do garnka wlej 700 ml zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy ( ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 4
    Placek po zbójnicku wersja 2
    4.Fix Chrupiące placki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  • 5
    Placek po zbójnicku wersja 2
    5.Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karkówka, Sos tzatziki do grilla , Przepis z klopsiki rybne, Cielęcina z fasolką, Żeberka, apiekanka, Eskalopki z serem mozzarella, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Ryż Prawdziwie Chiński, Czosnkowe Gnocci , Przepis z mieso z piekarnika, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, sałatka-warzywna, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Grochówka, Pstrąg a la ochmistrz dworu, Sałatka z brokułami - VIDEO , Domowe ogórki konserwowe, Kosmiczne ślimaki, Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone, Krupnik, Figi faszerowane po prowansalsku, Enchiladas z chilli con carne, bezmięsne obiady, Przepis z sos z mielonym miesem, sos curry do kurczaka, Przepis z mieso w makaronie, Przepis z salatka z pomidora, Cordon bleu z brokułami, Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych), Sos rokpolowy do potraf z grilla, Tortilla z paprykowym nadzieniem , Spaghetti , Kremowa zupa z dyni, Placki ziemniaczane, obiad pl, Naleśniki, zupa z kapusty białej -, paluszki surimi, Pstrąg z cytryną i koperkiem, zapiekanka po, Kaczka, Ziemniaki, Jesienna zupa z kasztanów, Szybki obiad, Przepis z fasolka z bu, Przepis z kurczak w czosnku i ziołach, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, Warzywa, Przepis z sałatka z winogronem, Zapiekanka po rzymsku, Kurczak pieczony, ryby smazone, Schab w pięciu smakach, Gulasz, Przepis z ryż z kurczakiem, Śledzie, smażone ryby przepisy, Pierś z kurczaka, Bigos domowy, Jesienna zupa z kasztanów