Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po zbójnicku wersja 2

Placek po zbójnicku wersja 2

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2 - składniki:

  • majeranek - 1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oscypek - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18% - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej roślinny - 100 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Placek po zbójnicku wersja 2 - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  5. Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO ZBÓJNICKU WERSJA 2 - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placek po zbójnicku wersja 2
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2
    Placek po zbójnicku wersja 2
    2.Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  • 3
    Placek po zbójnicku wersja 2
    3.Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 4
    Placek po zbójnicku wersja 2
    4.Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  • 5
    Placek po zbójnicku wersja 2
    5.Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka Gyros , żółty groch łuskany, sos z sera żółtego, Kolorowa sałatka, Sałatka Gyros, sos do paluszków rybnych, Proste kotleciki z jajka, Szpinak, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Surówka z porów i jabłek z majonezem, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, sałatka świąteczna, Ryba, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka z gyrosem, Zupa jarzynowa, Przepis z pasztet z piersi kurczaka, Przepis z FASOLA BOCZEK, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z schab z koscia przepisy, Gołąbki, Zupa cebulowa, Sałatka owocowa z sorbetem cytrynowym, skrzydełka kurczaka przepis, Ośmiorniczki w winie, Zupa cebulowa, Szybki obiad, Łosoś, Zapiekanka niskokaloryczna, Przepis z sałatki z selerem naciowym, Przepis z przyprawy do kaczki, Polędwiczki wieprzowe, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kotlety z kalafiora, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, makaron z mięsem mielonym i warzywami, Kwaśnica z grzybami, SŁODKA BOMBKA :), Kurczak, Kolorowy kalafior z sezamem , Bigos, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Makaron z sosem śmietanowym, ryz s sosem, Sałatka warstwowa, jak pokroic warzywa na salatke, Pomidorowe kopytka z brokułami , Słodkie ziemniaki z rozmarynem , Grzyby sos, Lody bakaliowe, Warzywa, karkowka pieczona z ziemniakami, pieczarki duszone w sosie, Sałatka fasolowa, Pyszne i proste domowe nalewki!, Pizza americana, dania wieprzowe, Dania z ryżem, Ziemniaki, Wigilijna czarna kapusta ., sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorami, Przepis z filety z bialej ryby