Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po zbójnicku wersja 2

Placek po zbójnicku wersja 2

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2 - składniki:

  • majeranek - 1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oscypek - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18% - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej roślinny - 100 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Placek po zbójnicku wersja 2 - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  5. Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO ZBÓJNICKU WERSJA 2 - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placek po zbójnicku wersja 2
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2
    Placek po zbójnicku wersja 2
    2.Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  • 3
    Placek po zbójnicku wersja 2
    3.Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 4
    Placek po zbójnicku wersja 2
    4.Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  • 5
    Placek po zbójnicku wersja 2
    5.Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa grochowa, Przepis z kebab wołowy, Sałatki z kurczakiem, Chrupiąca foccacia z czerwoną cebulką, ser gouda, kurczak z porem i majonezem, Tłusty czwartek, Delikatny schab, Sałatka Gyros, Brukselkowa zupka krem, sałatka z łososiem i sałatą lodową, Placki, Przepis z jajko gotowane w wodzie z octem, Przepis z na szynke, Sosy, Naleśniki, Przepis z czosnkowy sos, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, pieczone żeberka, Sałatki z makaronem, Lasagne drobiowa, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Przepis z rolada w jajku, Kalafior, Dyniowe pesto, Mielone, kaszanka z kapustą, Przepis z pieczenie mięs, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Sos czosnkowy , Przepis z warzywny obiad, Pieczona jagnięcina z fasolą borlotti, chorizo i małżami, Przepis z mięso z łopatki wieprzowej, Żeberka z ananasem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Wegetariańskie szaszłyczki, Elegancki orzechowy sos do makaronu, Przepis z leniwe, Sos włoski do spaghetti, Dipy, Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe, Ryż z kukurydzą, Drobiowa nadziewka, Placki po węgiersku, Piernik norymberski, pomidory z jajkami, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Galaretkowe witrażyki, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Grillowana pierś z kurczaka podana na sałatce szpinakowej, Zapiekanka z łososiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, ciasto nalesnikowe słodkie, Kurczak po chińsku z ananasem i papryką - VIDEO, PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA, pesto knorr, Lasagne drobiowa, kotlet pl -, Przepis z ocet balsamiczny marynata, sosy z śmietany, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, obiad gotowany