Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po zbójnicku wersja 2

Placek po zbójnicku wersja 2

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2 - składniki:

  • majeranek - 1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oscypek - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18% - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej roślinny - 100 mililitrów
  • woda - 700 mililitrów

Placek po zbójnicku wersja 2 - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  5. Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO ZBÓJNICKU WERSJA 2 - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placek po zbójnicku wersja 2
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2
    Placek po zbójnicku wersja 2
    2.Cebulę pokrój w kostkę, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  • 3
    Placek po zbójnicku wersja 2
    3.Do garnka wlej 700 mililitrów zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 4
    Placek po zbójnicku wersja 2
    4.Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  • 5
    Placek po zbójnicku wersja 2
    5.Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Rolada ziemniaczana, Przepis z ciasta francuskie, Dania z makaronem, farsz do mięsa wieprzowego, Pory w boczku na puree, Pikantne wafle z ziołowym mascarpone, indyk w warzywach, Przepis z sałata cezar, Nachos con jalapenos, Przepis z ser szynka, Karkówka, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Risotto z kurczakiem i warzywami, Zupa pomidorowa, Przepis z kuchnia polska placki, Zupa brokułowa, Zupa dahl, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Żeberka - VIDEO, zupa z białej fasoli, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Kasza, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , duża cebula, kurczak ze szpinakiem i pieczarkami, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Potrawy wielkanocne, pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Śledzie, Naleśniki, Galaretki ze szparagami i krewetkami, Przepis z kawałki kurczaka w ciescie, Kasza jęczmjenna z kurczakiem, Lekka zupa pomidorowa, Karp w galarecie, Pieczeń, Dania z ryżem, zapiekanka prowansalska, Bolońska zapiekanka z ziemniaczanym puree, ryba z piekarnika, Sałatka Gyros, Tajska zupa, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z kiszone liscie kapusty, Tęczowe galaretki, Przepis z knorr z czosnkiem, Zupa makaronowa z kurczakiem i porem, Marynowane filety, Śmietanowa papryka, Sezamki, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Naleśniki, Kurczak toskański, Ogórek, Pierś z kurczaka pieczona, Sosy, sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Przepis z makarony cannelloni, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Szybki obiad, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Pierogi leniwe na parze