Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek po zbójnicku wersja 2

Placek po zbójnicku wersja 2

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placek po zbójnicku wersja 2 - składniki:

  • liść laurowy - 3 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oscypek - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana 18% - 200 mililitrów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • olej roślinny - 100 mililitrów

Placek po zbójnicku wersja 2 - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę cebule, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do garnka wlej 700 ml zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy ( ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Fix Chrupiące placki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  5. Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK PO ZBÓJNICKU WERSJA 2 - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placek po zbójnicku wersja 2
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w dwucentymetrową kostkę. Oprósz je Przyprawą do mięs Knorr oraz odrobiną czarnego pieprzu. Następnie obtocz w mące i podsmaż na złoty kolor w garnku, na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2
    Placek po zbójnicku wersja 2
    2.Cebulę pokrój w kostkę cebule, a umyte leśne grzyby na mniejsze kawałki, po czym całość dodaj do mięsa. Dopraw je słodką oraz ostrą papryką, posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym, następnie wszystko smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  • 3
    Placek po zbójnicku wersja 2
    3.Do garnka wlej 700 ml zimnej wody, doprowadź gulasz do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy ( ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz w ziarenkach). Duś gulasz na wolnym ogniu przez około 30 minut – do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw go do smaku majerankiem oraz odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
  • 4
    Placek po zbójnicku wersja 2
    4.Fix Chrupiące placki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Usmaż duże placki na całą patelnię.
  • 5
    Placek po zbójnicku wersja 2
    5.Gulasz podawaj na placku, udekorowany kwaśną śmietaną i tartym oscypkiem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z makaron obiad, Zupa cebulowa, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Spaghetti z tuńczykiem, Potrawka z kurczaka z grzybami , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Tarta ziemniaczana z boczkiem, Sałatka z porów i ziemniaków , Żurek z wędzonką i czosnkiem, szpinak mrożony z czosnkiem duszony, Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu , Kluski , obiad z ziemniaka, Barszcz biały, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z makarony z pomidorami, Krupnik, obiad z boczku, Kaczka, Migdałowe ciasteczka z koniakiem, Golonka, Sos włoski do spaghetti, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Dorsz po meksykańsku - VIDEO, Przepis z ciasto z olejem, Przepis z z fileta, Naleśniki z ziemniaków, Lasagne, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Leczo z cukinii, Krokiety meksykańskie, Ogórek, Sałatka z buraczkami i malinami , Naleśniki, Naleśniki chińskie - VIDEO, makaron brokuły ser, Pieczony indyk z farszem, Kotlety, Lasagne drobiowa, Jabłko pieczone z czerwoną kapustą, Tort adwokat, Przepis z łosoś dzwonki, ryba w sosie koperkowym, Babka ziemniaczana z mięsem , Zupa Harira z ciecierzycą, Przepis z wykwintny obiad, Bigos - VIDEO, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, Sałatka żydowska , Sos czosnkowy , "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Przepis z makaron zapiekany z serem i jajkiem, Włoska sałatka caprese z malinami , Przepis z przyprawa do ogórków, pieczone ziemniaki w piekarniku, przepis na polędwiczkę wieprzową, Zupa z bazylii, Przepis z sałatka z feta, Przepis z Kurczak marynata, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Deser dla dzieci "Robaczek", Zapiekanka ziemniaczano – serowa, sos sojowy ryż