Dodaj do ksiązki kucharskiej Placek węgierski

Placek węgierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób trudne Autor: garlic

Placek węgierski - składniki:

  • gulasz
  • mięso gulaszowe wieprzowe - 800 gramów
  • Fix Kociołek cygański Knorr - 1 sztuka
  • ogórek kiszony - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • majeranek - 1 łyżka
  • ostra papryka mielona - 1 łyżka
  • placki
  • ziemniaki - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • jajko - 2 sztuki
  • sól i pieprz do smaku - 1 szczypta
  • oliwa do smażenia

Placek węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.
  2. Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.
  3. Fix Kociołek cygański Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.
  4. Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości
  5. pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.
  6. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.
  7. Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACEK WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.

2

Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.

3

Fix Kociołek cygański Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.

4

Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości

5

pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.

6

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.

7

Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX KOCIOŁEK CYGAŃSKI KNORR

    Fix Kociołek cygański Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z botwinką, sledzie w sosie, mini kostki knorr, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą, Ogniste ziemniaki, Wyśmienite jaskółcze gniazda, Tajski sos na słodko, Golonka, sałatka z ryżem bez mięsa, Gyros, Kalafior, Rosół, Barszcz biały w chlebie , Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Przepis z tofu z warzywami, Pstrąg w liściach kapusty, danie z warzyw, kuchnia polska biała kiełbasa, Barszcz, Prosta sałatka Capresse z grillowaną cukinią , Sałatka meksykańska z kurczakiem, Grillowany drobiowy filecik, Risotto z cukinią i pieczarkami, Przepis z kurczak z warzywami, Sałatka obiadowa , Placki po węgiersku, obiad filet z indyka, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Pieczeń, Przepis z chili przyprawa, Przekąski, Placek po zbójnicku wersja 1, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka z młodych ziół z fenelem i oliwą , Przepis z czerwona kapusta konserwowa, Przepis z salatka z kapusta pekinska, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Zupa pieczarkowa, Sałatka Gyros, Ciasteczka z dżemem, Szpinak, sos do pulpetów z mięsa mielonego i warzyw, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , sos por, Ciasto na tortille, obiad buraki, Przepis z sałatka z cukinia -, Przepis z z wędzonym, Szybkie chilli con carne, Kremowa zupa z dyni, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Deser dla dzieci "Pingwinek", zupa seler, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Krem cytrynowy z lodami, Spaghetti na ostro, Pstrąg, mięsa po włosku, Leczo, Przepis z schab pieczony z miodem, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Sałatka grecka