Dodaj do ksiązki kucharskiej Placki po cygańsku z grzybami

Placki po cygańsku z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Placki po cygańsku z grzybami - składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • jajka - 2 sztuki
  • Fix Leczo Knorr - 1 opakowanie
  • mąka - 5 łyżek
  • udziec wołowy - 500 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • papryka w trzech kolorach - 3 sztuki
  • tymianek - 3 sztuki
  • grzyby suszone - 20 gramów
  • woda - 250 mililitrów
  • czerwone wino - 20 mililitrów
  • olej do smażenia
  • pieprz do smaku
  • sól

Placki po cygańsku z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w paski, cebulę posiekaj, papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, grzyby namocz w wodzie, a następnie pokrój drobno.
  2. Przesmaż mięso, dodaj cebulę i grzyby, podsmaż wszystko razem i dodaj paprykę, podlej winem, gotuj.
  3. Gdy wino odparuje podlej wodą i duś do zmięknięcia mięsa. Dodaj Knorr Fix i posiekany tymianek, zagotuj. Dopraw pieprzem.
  4. Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce, dodaj mąkę i jajka, posól i wszystko ze sobą połącz.
  5. Usmaż średnie placki po 2 na porcję. Odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj 2 placki na porcję, a pomiędzy nimi farsz.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACKI PO CYGAŃSKU Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w paski, cebulę posiekaj, papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, grzyby namocz w wodzie, a następnie pokrój drobno.

2

Przesmaż mięso, dodaj cebulę i grzyby, podsmaż wszystko razem i dodaj paprykę, podlej winem, gotuj.

3

Gdy wino odparuje podlej wodą i duś do zmięknięcia mięsa. Dodaj Knorr Fix i posiekany tymianek, zagotuj. Dopraw pieprzem.

4

Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce, dodaj mąkę i jajka, posól i wszystko ze sobą połącz.

5

Usmaż średnie placki po 2 na porcję. Odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj 2 placki na porcję, a pomiędzy nimi farsz.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX LECZO KNORR

    Fix Leczo Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: