Dodaj do ksiązki kucharskiej Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Placki ziemniaczane - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • mąka

Placki ziemniaczane - Sposób przygotowania:

  1. Obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce. Odsącz masę przez sito. Zetrzyj cebulę na tarce.
  2. Dodaj do ziemniaków cebulę, jajka, gałkę muszkatołową oraz mini kostkę Knorr.
  3. Wymieszaj wszystko dobrze, dodaj mąkę, aby nadać masie odpowiednią konsystencję.
  4. Rozgrzej na patelni olej, nakładaj masę łyżką. Smaż placki z obu stron na złoty brąz i od razu podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

PLACKI ZIEMNIACZANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Placki ziemniaczane
    1.Obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce. Odsącz masę przez sito. Zetrzyj cebulę na tarce.
  • 2
    Placki ziemniaczane
    2.Dodaj do ziemniaków cebulę, jajka, gałkę muszkatołową oraz mini kostkę Knorr.
  • 3
    Placki ziemniaczane
    3.Wymieszaj wszystko dobrze, dodaj mąkę, aby nadać masie odpowiednią konsystencję.
  • 4
    Placki ziemniaczane
    4.Rozgrzej na patelni olej, nakładaj masę łyżką. Smaż placki z obu stron na złoty brąz i od razu podawaj.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaronowe muszle z tuńczykiem – sałatka, ciasto nalesnikowe słodkie, Risotto, pieczone żeberka, Gulasz, Potrawy wigilijne, Smerfne ciasto, czosnkowy sos, Pieczone udka z boczkiem, Ryba po grecku, pesto knorr, Dania z makaronem, na szynke, Przepis z leniwe, Zupa cebulowa, Żeberka - VIDEO, Przepis z kebab wołowy, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, kotlet pl -, Aromatyczny filet z łososia, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Grzanki paprykowe, Pierś z kurczaka, Ryż, Schab w pięciu smakach, Placek z warzywami , Dania z ryżem, Placuszki z cukinii, Meksykański chłodnik, Gyros, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Barszcz biały, Jagły z owocami, Przepis z warzywny obiad, ser gouda, Lodowe kanapki z lodami waniliowymi Carte D’or , mięso z łopatki wieprzowej, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Przepis z obiad gotowany, Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy - VIDEO, Pieczone udka z boczkiem, jajko gotowane w wodzie z octem, Polewka staropolska z żurkiem szlachetnym, Warzywne rurki, Przepis z pieczenie mięs, Spaghetti, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Żeberka - VIDEO, sałatka z łososiem i sałatą lodową, Deser z lodami i pankami jojo "Bałwan do góry nogami", Przepis z sosy z śmietany, Kotlety, Roladki z kurczaka na szparagowym dywanie, Przepis z rolada w jajku, Korki z jajek na pomidorach, kaszanka z kapustą, kurczak z porem i majonezem, Zupa pieczarkowa, Złociste ziemniaczki z sosem chili, ocet balsamiczny marynata, Zupa brokułowa, Żurek