Dodaj do ksiązki kucharskiej Podpłomyki

Podpłomyki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Podpłomyki - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • oliwki - 10 sztuk
  • papryka - 1 sztuka
  • ser żółty - 30 dekagramów
  • szczypiorek
  • olej - 1 łyżka

Podpłomyki - Sposób przygotowania:

  1. Do mąki dodaj proszek do pieczenia, jajko i ½ szklanki wody. Zagnieć na ciasto. Podziel na 4 części i rozwałkuj placki.
  2. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Ser zetrzyj na grubych oczkach, cebulę pokrój w półplastry, pomidory w plastry, paprykę w paski.
  4. Na każdym placku ułóż warzywa, posyp pokrojonym szczypiorkiem i oliwkami.
  5. Oprósz pokruszonymi mini kostkami Czosnek Knorr, piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

PODPŁOMYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Podpłomyki
    1.Do mąki dodaj proszek do pieczenia, jajko i ½ szklanki wody. Zagnieć na ciasto. Podziel na 4 części i rozwałkuj placki.
  • 2
    Podpłomyki
    2.Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3
    Podpłomyki
    3.Ser zetrzyj na grubych oczkach, cebulę pokrój w półplastry, pomidory w plastry, paprykę w paski.
  • 4
    Podpłomyki
    4.Na każdym placku ułóż warzywa, posyp pokrojonym szczypiorkiem i oliwkami.
  • 5
    Podpłomyki
    5.Oprósz pokruszonymi mini kostkami Czosnek Knorr, piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH CZOSNEK KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Śledzie, z czym jeść rybę, Naleśniki z serem brie, pomidorami w sosie jogurtowym, Pomidorowy sos do pizzy, ciasto z placków, Zapiekanka makaronowa, Sałatka grecka, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Francuskie ślimaki ze szpinakiem , Przepis z ciasta na biszkopcie, Przepis z obiad z piersia z kurczaka, Przepis z PANGA Z ANANASEM, żeberka marynata, ryba pieczona w piekarniku filet, Przepis z sosy do łososia, Pikantny sos amerykański, Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami, Orientalna wołowina z orzechami i sezamem , Udka, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa grzybowa ze świeżych grzybów, Zupa grochowa, Krewetki zapiekane z tabasco, Przepis z naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Przepis z kurczak z warzywami w sosie sojowym, delikatna, Sałatki, Proste kotleciki z jajka, Zapiekanki, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Przepis z skrzydełka grillowane, Pieczone udka z boczkiem, Katalońska Samfaina, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, jajka z piekarnika, ciasto z ma, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Apetyczna warzywna zapiekanka, Pasztet, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, schab z żurawinami, Hiszpańska czekolada na gorąco, Placki ziemniaczane z sałatą, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka z pieczarkami, fetą i sosem cezar, Przepis z sosy ze smietana i maka, Zupa kalafiorowa, Tortilla, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Karkówka, Krem z bobu, brokuła i groszku, Marchewka glazurowana, Przepis z roladki z mięsa wieprzowego, Gulasz, Przepis z filet z curry, Przepis z mięso mielone obiad, Krewetki limonkowo-czosnkowe z roszponką i cukinią, Zupa jarzynowa, jajka z piekarnika, Rolada ziemniaczana, Warzywa, kotlet de V