Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak Tandoori z ryżem , Sałatka z jagodami, szpinakiem i serem , Carbonara, Wiejska zupa po bawarsku, Przepis z przystawki do wódki, Cukinia z rokpolem, Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia, obiad z warzyw i ryżu, Nadziewane skorupki ziemniaków, Placki ziemniaczane, Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem , Przepis z knorr przyprawa mini, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Pierogi, Przepis z gotowanie kaszy, Polędwiczki Wieprzowe z grilla, Przepis z sałatka z ziołami, Sałatka z grillowanym kurczakiem i rabarbarem , Przepis z przepis na pizze ciasto, domowa, Sos chrzanowy z octem, Naleśniki, Przekąski, Przepis z zapiekanka z warzywami kurczakiem i ziemniakami, Sos pomidorowy neapolitański, Czatney z jabłek, Sos czosnkowy na wódce, Penne z tuńczykiem, Placki, Przepis z kurczak z jajkiem, Sałatka Cezar - VIDEO, kuchnia polską, Sałatka z brokułami i jajkiem, Krupnik, Przepis z wołowi, Makaron na sposób wiejski, Przepis z mieso duszone z cebulą, Kolorowe babeczki , Dipy, Sałatka gyros z kurczaka, Schab w pięciu smakach, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sos paprykowy, Przepis z salatka z papryki, Smażony ryż z szynką, wiśnie w spirytusie, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Wieprzowina z sosem beszamelowym, Przepis z sos do kurczaka ryżu, Kotlety, Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem, Kutia, Kurczak, Kurczak w sosie miodowym z chilli i ananasem, przystawki mięsne, Pierś z kurczaka, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Pulpety z makaronem w sosie pomidorowym, żeberka pieczone -, Zupa krem, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Schab w pięciu smakach, placuszki na słodko, ja gotuje zapiekanki