Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z mieszanka sałat, Przepis z mieso mielone zapiekane w piekarniku, Pyszna sałatka z brokułów, Salsa, Zupa pieczarkowa, pieczony schab w rękawie, Kaczka pieczona z jabłkami, Szybkie curry warzywne, Oszukany "kotlet" z włoskimi przyprawami, obiad z piersią z kurczaka, Pałki z kurczaka, Papryka, Barszcz biały, Ośmiorniczki z kurczaka, marynata do udek kurczaka, Zupa grochowa, zupa pomidorowa z papryką, Przepis z ryby pieczone w folii, Spaghetti z tuńczykiem, obiad z sznycla z indyka, mięso i kasza gryczana, Przepis z warzywa z mięsem, Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym, potrawka z ryżu, Wołowina z brokułami na wschodni sposób, Polędwiczki wieprzowe, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pomidorowy sos do pizzy, ryba na obiad przepisy, obiad ciasto francuskie, Jajka w kolorowej galarecie, Sos chrzanowy na ciepło, Przepis z sałatka kurczak pomidor makaron, Antrykot z kurczaka po francusku - VIDEO, Galaretki ze śmietaną, Sałatka z kapusty pekińskiej , Ostre chili z czipsami tacos, Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i brokułami, Przepis z zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym, Warzywa na ciepło z kapusty włoskiej z mięsem, Wołowina Michoacan, Sos czosnkowy , Zupa gulaszowa, Kurczak w sosie słodko kwaśnym , Proste kotleciki z jajka, Smażony ryż z tofu i brokułami, Zupa pieczarkowa, Chrupiąca surówka z młodej kapusty i brokuła, sałatka z makaronem szynką i kukurydzą, na placki, Królik w śmietanie, Kaczka, Lasagne, Zupa ogórkowa, Dania z makaronem, starty ser np parmezan, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, Matar Panir - potrawa z indyjskiego sera, Przepis z wołowina z kością, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z gotowany por, Żeberka, Ogórek