Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kolorowa za, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zupy, Zupa grzybowa, Placki ziemniaczane, ryba po kaszubsku, Ogniste pałeczki z kurczaka, Grecka zapiekanka z ciastem filo, Mielone, Zupa kalafiorowa, Ziemniaki po nelsońsku, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Karmelowa kawa z lodami waniliowymi, Chilli con carne zapiekane z tortillą , Słodko kwaśne żeberka, marynata do filety kurczaka z grilla, przystawki na grilla, Tartaletki ze szpinaku i sera ricotta, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zupa z soczewicy, Makaron, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Pasta z jaj, Przepis z woda z cytryną, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, puszki czerwonej fasoli, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Przekąski, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Sałatka patisonowa, Zupa pomidorowa, kaczka w sosie słodko kwaśnym, Pieczone, pachnące ziemniaki , MAKARON ZAPIEKANY PO WŁOSKU, zwykły sos, obiad na szybko z ryżu, Bobowa sałatka, Rolada ziemniaczana, Kasza, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, masy do ciast, Kebab, Przepis z obiad z spagetti, Potrawka z kurczaka, śliwka suszona, Leczo z cukinii, Potrawy wielkanocne, Przepis z ryż v, Żeberka z dzika duszone I, Przepis z sosy do omleta, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Przepis z schab bez kości, sałatka szefa kuchni knorr, Placki ziemniaczane, Hiszpański placek z jabłkami, Wege spaghetti, Kanapka z grillowaną wołowiną , Kalmary z ryżem i pomidorami, Kanapka z grillowaną wołowiną , Zupa pieczarkowa, Zapiekanka z brokułów