Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Węgierska gulaszowa, Przepis z kurczak w woreczku, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Gulasz, Rosół z pulpecikami drobiowymi , Zupa szczawiowa, Przepis z sum smazony, Przepis z zapiekanka ryżowa, Gruszki w sosie karmelowym, Tortilla - VIDEO, Zapiekanka z owocami morza, Przepis z przystawki mięsne, Grillowane brokuły po włosku, owocowy deser, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, KABACZEK - NOWE WYDANIE, Pikantne szaszłyki z kurczaka z warzywami , Rosół grzybowy, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Boczek z czosnkiem , KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, łosoś smażony na patelni, Potrawy wigilijne, Sałatka z papryki czerwonej, Smażone krewetki, Pierogi, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, knorr pasta, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zupa pieczarkowa, Zapiekanka z ziemniakow, jablko, Zupa z soczewicy, Letnia zupa ogórkowa, Risotto z kurczakiem i warzywami, Gulasz z kurczaka z papryką, Kotlety, Gruszki w sosie karmelowym, Ziemniaki, zapiekanka z dyni, Przepis z sałatka z granatem, Kocia lasagne , Lasagne, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, makaron smażony, Naleśniki, Gołąbki, Karkówka, Szybki obiad, przepisy orientalne, Tortille z kotletem sojowym, Tarta pieczarkowo serowa , kotlet z jajka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami, sałatka z krewetkami koktajlowymi, Truskawkowa sałatka z serem pleśniowym, Makaron z brokułami, Żeberka - VIDEO, sałatka do grilla, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z kurczak łatwy, Jajka, ciasto z delicjami