Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa ogórkowa, ziemniaki gotowane z jajkiem, ziemniaki sos ogórki, kurczaka kostka, Przepis z ryż po innemu, jajko szynka, Omlet serowy z szynką i selerem, Sałatka grecka z fetą, Gołąbki, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Przepis z marynata kurczak, Sałatka z awokado, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Karkówka, Przepis z mieso schabowe, Śledzie, Sałatka z kapusty pekińskiej , Potrawka z kurczaka, kotlet z serem i pieczarkami, Sałatka Cezar - VIDEO, kuchnia polska placki, Przepis z ziemniaki marchew, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pieczone udka z boczkiem, sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, zapiekanka w cieście, Placuszki ziemniaczane z wołowinką w sosie chrzanowym, Pasta z pieczarek, Przepis z kurczak ser żó, Zupa grzybowa, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, Ryż po meksykańsku, Zupa ogórkowa, Sałatka patisonowa, Bigos, Pstrąg, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Tortilla - VIDEO, Pieczone udka z boczkiem, na obiad ciasta, Pieczeń, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Udka z wątróbką, Chińskie sajgonki, Zupa grochowa, Sałatka makaronowo-warzywna, Indyk, Antar słodko-kwaśny na zimno, Przepis z surówka kapusta pekińska, Przepis z makaron z czym, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Pstrąg z grilla z chrupiącą skórką, zupa mediolańska, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z przepis na kurczaka w imbirze, Dorsz zapiekany z sosem cytrynowym, Zupa groszkowa z pesto, Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, Przepis z ryba no obiad, Sos beszamelowy , Tortilla, Roladki łososiowe z ziołami, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Sos beszamelowy