Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Wloski makaron, Pieczone ziemniaki ze szpinakiem i serem feta - VIDEO, Przepis z salatka pekinska, obiad gotowane mieso, Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli, Przepis z pieczone pałki z kurczaka, Sos orzechowo-czosnkowy, Spaghetti Bolognese, Ziemniaki, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sos z zsiadłego mleka lub kefiru, Sos włoski do spaghetti, Placki ziemniaczane, Potrawka z kurczaka, Makaron ze szpinakiem i parmezanem, Deser dla dzieci "Ośmiornica", cienkie parówki, Zapiekanki, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z potrawy z granatem, z ryżu, Spaghetti bolognese po sycylijsku , Sałatka grecka, Pierogi z jagodami, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Szpinak w sosie ostrygowym, Leczo, Przepis z POLEDWICA Z SOSEM, Zapiekanka po rzymsku, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Kwaśnica na wołowinie, Kotleciki z mielonej baraniny, piersi, Rolada z karkówki, Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką, Zupa ogórkowa, Sałatki, ryba pomidor, Przepis z ryba z warzywami na patelnie, Przepis z świeży tymianek, Potrawy wigilijne, Zupa cebulowa, Przepis z kapusta z koperkiem, Przepis z nowe dania, Sałatka z buraczków i ziemniakami , Paella po walencku, lasagne z mięsem mielonym, Przepis z babeczki, sola z grilla w folii, Zupa grzybowa, Przepis z Z ŁOPATKI, Gulasz, Kalafior gotowany, mięso gotowane zmielone, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, Grillowany boczek z syropem klonowym , Naleśniki, Żurek z pieczarkami, jajkiem i białą kiełbasą, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Lody czekoladowe "Żółw" , Kotlet de volaille - VIDEO, Pierś z kurczaka, Marynowane piersi w jogurcie z curry