Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryz przepisy, Gulasz, Pomidorowy sos do pizzy, sałatka z papryką i kukurydzą - -, Przepis z desery czekolada, ryba z maslem, Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą, kurczak z rosolu, Przepis z schab z papryka, Zupa kalafiorowa, Sernikobrownie z wiśniami, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Delikatne filety rybne w winogronach, Pieczeń, Soczysty kurczak z patelni w rozmarynowo-cytrynowym sosie , Leczo, Sałatka z porów, Lody truskawkowe z owocami "Ptaszek", Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy, Gyros, Zupa grochowa, Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion), przyprawa na m, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sernikobrownie z wiśniami, mieso w cieście, mielony i pieczony boczek, Sałatki z makaronem, Łosoś zapiekany w cieście francuskim, sos brokulowy, Kurczak patelnia, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Mus z kaszy manny, knorr przepisy zupy, mięso jajko, Przepis z sos-do-makaronu, Smażona kapusta pekińska, Pierogi z jagodami, obiad po polsku, pieczeń z jajkiem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sernikobrownie z wiśniami, Feijoada – brazylijska fasola, Szaszłyk z kurczaka i wątróbek, Lasagne z bakłażanem, szpinakiem i serem feta, Lasagne, Schab w sosie chrzanowym, Zupa gulaszowa, Pieczony kurczak z sezamem i warzywami, Kanapka z kurczakiem, żółtym serem i pieczarkami, Zupa cebulowa, chińskie przystawki, Mielone, Kotlety, Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem, Chińskie sajgonki, Spaghetti z sosem carbonara, Sałatka ziemniaczana , Pierś z kurczaka pieczona, Curry z tofu , Przepis z SER TY, Dipy, Przepis z wegetariański, Przepis z przepisy na ciasto wz