Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwica pieczona

Polędwica pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Polędwica pieczona - składniki:

  • mąka - 3 łyżki
  • śmietana - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Polędwica pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.
  4. Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.
  5. Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i posmaruj nią polędwicę. Pozostaw na 60 minut w chłodnym miejscu.

2

Cebulę pokrój w krążki, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3

Polędwicę przełóż do żaroodpornego naczynia, obłóż cebulą i czosnkiem. Piecz przez 120 minut w temperaturze 200 stopni, kilkakrotnie polewając mięso wytworzonym sosem i obracając.

4

Po upieczeniu polędwiczki wyjmij, a sos przelej do rondelka.

5

Do sosu dodaj śmietanę oraz mąkę, wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

6

Polędwiczki pokrój w plastry i polej sosem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Lody Carte d'Or Cream Brulee z czerwonymi owocami, Szpinak, Pierogi z jagodami, Domowe łazanki z pieczarkami , Królewski tort, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z sałatka z ogórków konserwowa, bulionetka wołowa knorr, Pieczeń, Zupa pomidorowa, Zapiekanka z kalafiora, z groszkiem ptysiowym, Przepis z kurczak pieczony z piwem, Przepis z sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi, Pikantny meksykański sos, Cebula lub czosnek, boze narodzenie, Dania z makaronem, Jajka, Zupa pieczarkowa, Kremowa zupa z dyni, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, przepis na baranine, zapiekanka z warzyw, Pikantne sakiewki, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Lasagne drobiowa, Krabowe placuszki, Sałatka z marchwi i chrzanu, Kebab w kajzerce, Cynamonowe Bolognese, sałatka warstwowa z ananasem, golabki z ryby, grzyby ze smietana, Pierogi, Ryż z owocami morza, Tłusty czwartek, Przepis z pasztety z jajkami, bananowe, Zupa z soczewicy, Sznycelki z królika, latwe ciasta na biszkopcie, Sos czosnkowy , Zupa kalafiorowa, Tortilla - VIDEO, Pieczeone parówki ze śliwką, Tarteletki, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sałatka w formie gałek, puszka knorr, Zawijaski z łososiem, Przepis z kurczak ry ananas, Przepis z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie, Dynia, Zupa tajska z kurczakiem, makaron zielony, Sos beszamelowy , Paszteciki z mięsem i kapustą, schab knorr, Naleśnikowe zawijasy z owocami, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Tofu z sosem sojowym