Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczka w cieście francuskim

Polędwiczka w cieście francuskim

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: MartaS

Polędwiczka w cieście francuskim - składniki:

  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • tymianek - 0.75 pęczka
  • olej - 3 łyżki
  • białko z jaja - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka

Polędwiczka w cieście francuskim - Sposób przygotowania:

  1. Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.
  2. Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.
  3. Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.
  4. Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.
  5. Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.

2

Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.

3

Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.

4

Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.

5

Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka Gyros, Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami, zupa shreka, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Przepis z obiad z krewetek, Przepis z sałatka z kraba, Musaka, kotleciki z jajek i ryżu, Zapiekanka rodzinna, Gulasz - VIDEO, Sandacz z rakami, Sałatka Gyros, przepisy na rybę, Boczek rolowany, Śledzie, ryz przepisy, Sałatka z rukolą i krewetkami , Delikatny schab, puszyste na, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Sałatka z czerwonej kapusty , Przepis z szpinak tradycyjny, Placki ziemniaczane, salatka wegetarianska, Greckie fondue, Kurczak, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Barszcz biały podawany z kulkami mięsnymi, Krem brokułowy, zapiekanki z pieczarkami i serem, Zapiekanka z ziemniakow, Placki dyniowo-twarogowe, Przepis z wykwintne zupy, Paszteciki z kapustą i grzybami, Tłusty czwartek, Duszone warzywa, Schab, Sos rosyjski II, Spaghetti , Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Lasagne drobiowa, sos brokulowy, puszki czerwonej fasoli, Przepis z zupa bulgarska, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Kapusta z grochem, Leczo - VIDEO , Sałatka z brokułów i kalafiora, Sałatka kukurydziano serowa z makaronem, Kluski , Przepis z jak gotowa ry, sałatka z brokułami i tuńczykiem, chleb pi, Przepis z z masą, Leczo z cukinii, Polędwiczki wieprzowe, Leczo, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Przepis z mięso mielone z jajkiem, Zupa z dyni z pistacjami, Surówka z czerwonej kapusty po azjatycku , Sałatki z kurczakiem, Przepis z przepis na kluski ś