Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczka w cieście francuskim

Polędwiczka w cieście francuskim

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: MartaS

Polędwiczka w cieście francuskim - składniki:

  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • tymianek - 0.75 pęczka
  • olej - 3 łyżki
  • białko z jaja - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka

Polędwiczka w cieście francuskim - Sposób przygotowania:

  1. Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.
  2. Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.
  3. Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.
  4. Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.
  5. Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.

2

Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.

3

Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.

4

Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.

5

Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ciasto czarno białe, Zupa kalafiorowa, Pasta z sera twarogowego, Stek cielęcy po neapolitańsku, Placek po zbójnicku wersja 1, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Potrawy wigilijne, sos do makaronu knorr, Pita z jagnięciną i warzywami, Gyros, Przepis z miesa smazone, Sałatka pomidorowa z malinami do obiadu , Placki ziemniaczane, Przepis z zupa warzywna, Krem brokułowy, Śledzie w majonezie z porami, Sandacz z ziołami i glazurowana marchewką, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Przepis z udka z kurczaka pieczone w piekarniku, roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej, Spaghetti z tuńczykiem, duszona w cebuli, Placki ziemniaczane, Placki ziemniaczane nadziewane serem, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Pasztet, Przepis z sałatka z sosem knorr, Zupa krem, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sałatka z kapusty pekińskiej , Papryka faszerowana kurczakiem, Zupy, Soczysty kurczak z grilla z cebulką , Żółte risotto z kurczakiem i cukinią, Schab w pięciu smakach, Sosy, Przepis z makaron na obiad, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Przepis z kapusta po kaszubsku, Sałatka z łososiem, jagodami i buraczkami , Przepis z mięso w soli, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Bliny na „piwie”, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Carpaccio z awokado, Rewelacyjny szaszłyk, kapusta pekińska surówka -, Pstrąg, Przepis z zupa cygańska, Zupa pieczarkowa, Ryba, Przepis z zupa kanadyjska, Żeberka, zapiekanka z cz, Przepis z Zupy rybna, Fix soczysta karkówka z warzywami knorr, Przypraw solą i pieprzem. Hummus powinien mieć konsystencję pasty., Przepis z smazona cukinia, Udka, Spaghetti a la carbonara, Przepis z paluszki krabowe, Przepis z sałatka ziemniaczana z kaparami, Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką , Muszle z mięsem i szpinakiem