Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczka w cieście francuskim

Polędwiczka w cieście francuskim

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób średnie Autor: MartaS

Polędwiczka w cieście francuskim - składniki:

  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • tymianek - 0.75 pęczka
  • olej - 3 łyżki
  • białko z jaja - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka

Polędwiczka w cieście francuskim - Sposób przygotowania:

  1. Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.
  2. Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.
  3. Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.
  4. Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.
  5. Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.

2

Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.

3

Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.

4

Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.

5

Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Rosół, Naleśniki, Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem , Placki ziemniaczane, Przepis z dania główne z mięsem, Sałatka Nicejska, Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską, Pierniki świąteczne, Przepis z sos dijon, szpinak mrozony, szaszłyki z kurczaka w piekarniku -, skwarki z cebula, Barszcz, Przepis z marynata do wędzenia, sosy Jalapeno, Tortilla, Łosoś zapiekany z koperkiem, Sałatka „Neapolitańska łagodność”, zupa z z, Bakłażany nadziewane serem, Dania z ryżem, Kanapka wrap z warzywami, Przepis z piers kurczaka, Karp w galarecie, Sos czosnkowy , Kocia lasagne , Pierś z kurczaka, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Cezar wegetariański, Przepis z z grzybami, Bakłażany faszerowane ryżem, Przepis z ugotowani przepisy danie główne, Schab w pięciu smakach, Przepis z sos tajski, Sznycelki indycze, Owocowa sałatka z krewetkami, Spaghetti z cukinią i papryką, Zapiekanka Gyros , Wielkanocne jajka zapiekane z szynką , Przepis z roladki na przystawki, Koktajl piwny, Meksykańskie kurczaki, Pierogi ruskie z sosem cebulowym i ziołami, Ziemniaczana sałatka z curry, Przepis z ryby z, Sałatka ziemniaczana, mięso w cieście francuskim, Sos czosnkowy na wódce, warzywa w cieście francuskim, baklazan po włosku, Carbonara, Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą, Zupa szczawiowa, Bigosik z kalmarów, Placuszki z cukinii, Dynia, Przepis z kurczak z serem feta, kurczak z makaronem po chińsku, Krem wiśniowy, Karkówka, Przepis z makaron i jajka, Zapiekanka z ziemniakow