Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczka z grzybami

Polędwiczka z grzybami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Polędwiczka z grzybami - składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 300 gramów
  • plastry wędzonego boczku - 10 sztuk
  • Przyprawa do mięs Knorr
  • podgrzybki (świeże lub mrożone) - 500 gramów
  • pieczarki - 500 gramów
  • cebule - 2 sztuki
  • majeranek - 15 gramów
  • olej do smażenia
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Polędwiczka z grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Umyj polędwiczkę, oczyść z błonek. Mięso okrój tak, aby powstał jeden równy kawałek. Wykrojone mięso zmiel w maszynce. Polędwiczki zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr.
  2. Zalej grzyby wodą, po chwili odlej nadmiar płynu. Cebule i pieczarki pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
  3. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj cebule i czosnek, a następnie grzyby i smaż do momentu, kiedy cały sos odparuje. Dopraw całość majerankiem. Odstaw do ostygnięcia i następnie wymieszaj z mielonym mięsem.
  4. Plastry boczku rozłóż równo obok siebie. Rozsmaruj na nich farsz, nałóż polędwiczkę i całość zroluj. Mięso piecz w piekarniku nagrzanym do 170ºC przez 25 minut. Podawaj z puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKA Z GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Polędwiczka z grzybami
    1.Umyj polędwiczkę, oczyść z błonek. Mięso okrój tak, aby powstał jeden równy kawałek. Wykrojone mięso zmiel w maszynce. Polędwiczki zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr.
  • 2
    Polędwiczka z grzybami
    2.Zalej grzyby wodą, po chwili odlej nadmiar płynu. Cebule i pieczarki pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
  • 3
    Polędwiczka z grzybami
    3.Rozgrzej olej na patelni. Dodaj cebule i czosnek, a następnie grzyby i smaż do momentu, kiedy cały sos odparuje. Dopraw całość majerankiem. Odstaw do ostygnięcia i następnie wymieszaj z mielonym mięsem.
  • 4
    Polędwiczka z grzybami
    4.Plastry boczku rozłóż równo obok siebie. Rozsmaruj na nich farsz, nałóż polędwiczkę i całość zroluj. Mięso piecz w piekarniku nagrzanym do 170ºC przez 25 minut. Podawaj z puree ziemniaczanym.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z leczo z cukinii z kielbasa, Zapiekanka rodzinna, delikat uniwersalny knorr, Serowe pulpeciki w sosie pomidorowym, Gulasz, Kotlety po kaszubsku , Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Placki ziemniaczane, Łosoś pod pesto ze szparagami, Sałatki, Przepis z bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Przepis z sałatka z papryką i kukurydzą - -, Soczysty kurczak z patelni z pomidorową salsą, sałatka z jajkiem i sałatą, Kaczka, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Sałatka z porów, Przepis z zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, Carpaccio po piemoncku, Złociste pałeczki z kurczaka, Sos „raj”, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z zapiekanka z pieczarkami i makaronem, Pizza ziemniaczana z anchois, Sałatka z tuńczykiem, ryba gotowana w sosie, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Pasztet, Pudding czekoladowy, salatka z jajkiem, Przystawki, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, Sałatka Gyros, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), kuchnia polska ryby, obiad z ryżem, Przepis z sałatka z serem i szynka, Przepis z przystawki wegetariańskie, Sos włoski do spaghetti, Przepis z garnki, obiad zapiekanki, Gulasz, Kaczka po poznańsku, kostki knorr, Sałatka fusilli, cukinia z patelni, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Kasza, Kalafior, Mielone, Schab w sosie brokułowo pieczarkowym, Kutia, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Zapiekanka meksykańska, Jajka, Sos czosnkowy , Zielona przekąska, Roladki kapuściane , Naleśniki z kurczakiem i grzybami, pierogi ze szpinakiem i serem fetą, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Berlińska Kartoflanka, Baskijski dorsz z warzywami, Przepis z mielone mieso