Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób średnie Autor: Marta Pyzik

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie - składniki:

  • pomidor - 1 sztuka
  • kabaczek - 1 sztuka
  • świeży tymianek - 2 szczypty
  • pieprz, sól do smaku - 1 szczypta

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie - Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyścić z błon, pokroić w plastry grubości ok. 2 cm. Lekko rozbić. Wino, miód, sos sojowy - wymieszać. Polać mięso. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 minut.
  2. Pomidora i kabaczka pokroi w plastry grubości 1,5 cm. Na lekko posmarowanej oliwą patelni smażyć warzywa z obu stron. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
  3. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Smażyć plastry polędwicy z obu stron, koło 2 minuty. Nie wysmażyć mięsa zbyt mocno, bo stanie się suche. Mięso podawać z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W MIODZIE I WINIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso oczyścić z błon, pokroić w plastry grubości ok. 2 cm. Lekko rozbić. Wino, miód, sos sojowy - wymieszać. Polać mięso. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 minut.

2

Pomidora i kabaczka pokroi w plastry grubości 1,5 cm. Na lekko posmarowanej oliwą patelni smażyć warzywa z obu stron. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

3

Na drugiej patelni rozgrzać olej. Smażyć plastry polędwicy z obu stron, koło 2 minuty. Nie wysmażyć mięsa zbyt mocno, bo stanie się suche. Mięso podawać z warzywami.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz biały na grzybowo , Wyśmienite nadziewane pomidorki, Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej, Spaghetti a la carbonara, Bigos, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z marchewka tarta, piers z kurczaka z boczkiem, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, grillowan, Grillowane ziemniaki z bekonem, Zupa grzybowa, Polędwiczki, Przepis z pierś z kurczaka, Owocowo- pikantna sałatka, Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym , Przepis z roszponka salata, Zapiekanki, Karp w galarecie, Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy - VIDEO, Naleśniki, sałatka z mozzarella, piersi z, Karp po polsku, Gulasz z serc z warzywami, Przepis z obiad ryby, Sorbet porzeczkowy z białą czekoladą i pistacjami , Sałata lodowa z owocami, ryba z cukinia, Gulasz wieprzowy ze śmietanką, Sos musztardowo-serowy, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, boze n, Warzywa, kulebiak z mięsem, Piadina romangola z naggetsami, zupa z pora, sosy z kurczaka, Przepis z pieczona ryba w marynacie, Pasta węgierska, Barszcz biały, Ryba po grecku, Rolada ziemniaczana, Przepis z sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Placuszki z cukinii, Zupa kalafiorowa, Golonka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Sałatka grecka, Przepis z Nudle knorr, smażone kawalki piersi z kurczaka, Ryba po grecku, kuchnia niemiecka, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, przyprawy do cielęciny, Potrawka z kurczaka, Chińskie sajgonki, Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie -, Placki ziemniaczane