Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób średnie Autor: Marta Pyzik

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie - składniki:

  • pomidor - 1 sztuka
  • kabaczek - 1 sztuka
  • świeży tymianek - 2 szczypty
  • pieprz, sól do smaku - 1 szczypta

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie - Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyścić z błon, pokroić w plastry grubości ok. 2 cm. Lekko rozbić. Wino, miód, sos sojowy - wymieszać. Polać mięso. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 minut.
  2. Pomidora i kabaczka pokroi w plastry grubości 1,5 cm. Na lekko posmarowanej oliwą patelni smażyć warzywa z obu stron. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
  3. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Smażyć plastry polędwicy z obu stron, koło 2 minuty. Nie wysmażyć mięsa zbyt mocno, bo stanie się suche. Mięso podawać z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W MIODZIE I WINIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso oczyścić z błon, pokroić w plastry grubości ok. 2 cm. Lekko rozbić. Wino, miód, sos sojowy - wymieszać. Polać mięso. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 minut.

2

Pomidora i kabaczka pokroi w plastry grubości 1,5 cm. Na lekko posmarowanej oliwą patelni smażyć warzywa z obu stron. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

3

Na drugiej patelni rozgrzać olej. Smażyć plastry polędwicy z obu stron, koło 2 minuty. Nie wysmażyć mięsa zbyt mocno, bo stanie się suche. Mięso podawać z warzywami.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Żółty mung dal z Radżastanu, Indycze sakiewki z wątróbką, Żeberka, Sos Maksymilian, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, Przepis z sałatki z mięsem, Przepis z kurczak ud, co z pieczarek, Karp, nadzienia do nalesnikow, Paella z kurczakiem, Łosoś w pikantnej panierce, Meksykańskie chilli con carne, Sałatka z brokułami - VIDEO , Indyjski dip z bakłażana, Sałatka gyros warstwowa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Kuleczki krewetkowe, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, świeży tuńczyk, Potrawy wielkanocne, Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera, Jaja z łososiem i oliwkami, Bigos - VIDEO, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Barszcz, Sos czosnkowy na wódce, Burger de Lux , Sałatka z kiełków słonecznika z grillowanym kurczakiem, makaron chiński, Pierś z kurczaka pieczona, Zapiekanki, sałata lodowa, Pickle, Kurczak, Bigos, Zupy, sałatki ryżowe, Kalafior, Słoneczna zupa marchewkowa , marynata do pieczenia schabu, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Tortilla z warzywami po hiszpańsku, Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem , mięso wieprzowe, Kotlet de volaille - VIDEO, Ratatouille, czyli lato na talerzu, filet z dorsza, pieczona ryba z warzywami, przystawki na grilla, Zupa grzybowa a la flaczki, Przepis z farsz do naleśników, Sałatka z cukinii, Szpinak, Ciasto o smaku miętowym, desery na s, duszona wołowina w sosie, Ciasto na pizze, Golonka, sałatka z jajkiem i sałatą, Pulpety z mięsa drobiowego