Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób średnie Autor: Marta Pyzik

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie - składniki:

  • pomidor - 1 sztuka
  • kabaczek - 1 sztuka
  • świeży tymianek - 2 szczypty
  • pieprz, sól do smaku - 1 szczypta

Polędwiczki wieprzowe w miodzie i winie - Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyścić z błon, pokroić w plastry grubości ok. 2 cm. Lekko rozbić. Wino, miód, sos sojowy - wymieszać. Polać mięso. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 minut.
  2. Pomidora i kabaczka pokroi w plastry grubości 1,5 cm. Na lekko posmarowanej oliwą patelni smażyć warzywa z obu stron. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
  3. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Smażyć plastry polędwicy z obu stron, koło 2 minuty. Nie wysmażyć mięsa zbyt mocno, bo stanie się suche. Mięso podawać z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W MIODZIE I WINIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso oczyścić z błon, pokroić w plastry grubości ok. 2 cm. Lekko rozbić. Wino, miód, sos sojowy - wymieszać. Polać mięso. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 minut.

2

Pomidora i kabaczka pokroi w plastry grubości 1,5 cm. Na lekko posmarowanej oliwą patelni smażyć warzywa z obu stron. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

3

Na drugiej patelni rozgrzać olej. Smażyć plastry polędwicy z obu stron, koło 2 minuty. Nie wysmażyć mięsa zbyt mocno, bo stanie się suche. Mięso podawać z warzywami.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kremowa zupa z dyni, Przepis z roszponka salata, Pstrąg, Nudle knorr, Brokuły, Sos beszamelowy , Przepis z zupa z pora, Przepis z obiad ryby, Pierogi, kotlety mielone z feta, Chrupiąca cukinia, Klasyczna fasolka po bretońsku , Sałatki z makaronem, sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Przepis z pierogi z serem, Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie , kuchnia niemiecka, Ryba w liściach winogron, Szaszłyki wyściełane sałatką warzywną , Placuszki z farszem mięsnym, Jajka w sosie tatarskim , Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie -, Przepis z piersi z, Warzywa, smażone kawalki piersi z kurczaka, Zupa jarzynowa, Sos tzatziki do grilla , Enchiladas z chilli con carne, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z boze n, Ratatui a’la Gousto, Spaghetti a la carbonara, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Sałatka z porów, Makaron z serem, Potrawa z cukinii, Przepis z pierś z kurczaka, Napój pomidorowy na lato, Przepis z kulebiak z mięsem, Ryba po grecku, przyprawy do cielęciny, Przepis z marchewka tarta, Zupa gulaszowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zapiekanka z brokułów, Przepis z MIĘSO MIELONE PIECZARKI, Por na białym winie z tymiankiem (dodatek do mięsa), Pani Wawelska zwana Pychotką, Dynia, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, sałatka z mozzarella, Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi, Polędwiczka z grzybami, Karkówka, Kebab, pieczona ryba w marynacie, Indyk, Przepis z sosy z kurczaka, Apetyczny chłodnik z melona, Sałatka z cytrusami, Wstążki z kurczakiem i papryką , Zupa pomidorowa, Rosół, Zapiekanka z brokułami