Dodaj do ksiązki kucharskiej Polędwiczki wieprzowe z gnocchi

Polędwiczki wieprzowe z gnocchi

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Polędwiczki wieprzowe z gnocchi - składniki:

  • polędwiczki wieprzowe - 80 dekagramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 1 sztuka
  • warzywa sezonowe - 40 dekagramów
  • opakowanie włoskich gnocchi - 1 opakowanie
  • orzeszki ziemne - 1 łyżka
  • tymianek suszony - 0.5 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • mąka - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda- wrzątek - 1.5 szklanek
  • sól do smaku

Polędwiczki wieprzowe z gnocchi - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz dokładnie polędwiczki. Następnie oprósz je mąką i obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy.
  2. Rozpuść kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wlej bulion do garnka, po czym przełóż do niego podsmażone polędwiczki i duś całość przez 10 minut.
  3. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej warzywa. Dopraw do smaku tymiankiem, pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne), po czym dokładnie wymieszaj.
  4. Posiekaj drobno orzeszki i dodaj je do warzyw.
  5. Podgrzej gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. Polędwiczki wyjmij z sosu i pokrój w skośne plastry. Ułóż je na talerzach i polej sosem powstałym podczas gotowania. Podawaj z ciepłymi gnocchi oraz warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z GNOCCHI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
    1.Umyj i osusz dokładnie polędwiczki. Następnie oprósz je mąką i obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy.
  • 2
    Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
    2.Rozpuść kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wlej bulion do garnka, po czym przełóż do niego podsmażone polędwiczki i duś całość przez 10 minut.
  • 3
    Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
    3.Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej warzywa. Dopraw do smaku tymiankiem, pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne), po czym dokładnie wymieszaj.
  • 4
    Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
    4.Posiekaj drobno orzeszki i dodaj je do warzyw.
  • 5
    Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
    5.Podgrzej gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 6
    Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
    6.Polędwiczki wyjmij z sosu i pokrój w skośne plastry. Ułóż je na talerzach i polej sosem powstałym podczas gotowania. Podawaj z ciepłymi gnocchi oraz warzywami.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: