Dodaj do ksiązki kucharskiej Polewa lukrowa do pączków

Polewa lukrowa do pączków

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Polewa lukrowa do pączków - składniki:

  • Opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczy - 1 sztuka
  • cukier puder - 200 gramów

Polewa lukrowa do pączków - Sposób przygotowania:

  1. Cukier rozpuszczamy w 50 ml wody podgrzewając go na ogniu (Opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).
  2. W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.
  3. Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar z ciekł a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy
Dodaj do książki kucharskiej

POLEWA LUKROWA DO PĄCZKÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Polewa lukrowa do pączków
    1.Cukier rozpuszczamy w 50 ml wody podgrzewając go na ogniu (Opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).
  • 2
    Polewa lukrowa do pączków
    2.W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.
  • 3
    Polewa lukrowa do pączków
    3.Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar z ciekł a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy
  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: