Dodaj do ksiązki kucharskiej Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - składniki:

  • pomidory - 8 sztuk
  • mięso mielone wieprzowe - 40 dekagramów
  • szynka - 8 plastrów
  • wędzony boczek - 8 plastrów
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki
  • masło - 3 łyżki

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - Sposób przygotowania:

  1. Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  2. Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.
  3. Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.
  4. Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.
  5. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

POMIDORY FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

2

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.

3

Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.

4

Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.

5

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z ziemniakow, Kotleciki z kurczaka z szałwią i szynką - VIDEO, Kremowa zupa z dyni, Żeberka, Przepis z pieczarki faszerowane mięsem mielonym, Makaron z kurczakiem i sosem ostrygowym, Sałatka nowojorska, Sałatka warzywna z tuńczykiem, makaron tagliatelle z kurczakiem, Eintopf z Hanoweru, Ratatui a’la Gousto, Kurczak z orzechami, Ziemniaki, Przepis z ciasto francuskie ze szpinakiem i feta, Bigos - VIDEO, Przepis z spaghetti ze szpinakiem, Tartinki z awokado i wędzonym łososiem , Szpinak, zapiekanki z mięsa, zapiekanka z makaronem i serem plesniowym, Zapiekane kotlety mielone z żółtym serem, Przepis z parówki na obiad, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Truskawki z gorzką czekoladą, z ryba, Marynowane żeberka, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zupa szczawiowa, Przepis z sos do to, danie chińskie z ryżem -, Przepis z obiady ryby, Naleśniki, kurczak z musztardą, Przepis z danie ze schabu, Schab nadziewany rodzynkami, Przepis z wędliny dojrzewające, Letnia sałatka z roszponką i pomarańczą, Zupa z gruszki, Zupa grochowa, Chrupiące kanapki z łososiem , Placki z mięsem, warzywami i serem feta , Przepis z zapiekanki z piersi kurczaka, Karp w galarecie, Zupa jarzynowa, Sałatka warzywna, Śledzie, Przepis z ciasto na o, Kotlety, Chrupiące kanapki z łososiem , Żurek, Ryż, Łosoś po japońsku z wasabi , Leczo - VIDEO , Filet z indyka duszony z warzywami, Przepis z rumsztyk wieprzowy, Zapiekanka Gyros , surowy boczek gotowany, Wyśmienite greckie specofai, Kotleciki ryżowe, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Kapusta Pak Choi z krabami, kuchnia wrocławska, zrazy zawijane ze schabu, Zupa cebulowa