Dodaj do ksiązki kucharskiej Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - składniki:

  • pomidory - 8 sztuk
  • mięso mielone wieprzowe - 40 dekagramów
  • szynka - 8 plastrów
  • wędzony boczek - 8 plastrów
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki
  • masło - 3 łyżki

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - Sposób przygotowania:

  1. Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  2. Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.
  3. Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.
  4. Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.
  5. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

POMIDORY FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

2

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.

3

Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.

4

Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.

5

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatka ser feta sałata lodowa ogórek zielony pomidor, Gyros z kurczakiem, Delikatny karmazyn w pomidorach, Sałatka z tuńczykiem, Szybki i prosty pieczony kurczak , makaron sojowy smażony, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Zupa tajska z kurczakiem, Sałatki, Sos włoski do spaghetti, Zupa pieczarkowa, Przepis z gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Łososiowe ryżowe torciki, Carbonara, Wędzony łosoś z chrzanem i blinami, Barszcz biały, Przepis z piers patelnia, Sałatka warzywna z dipem szafranowym, Bitki wołowe z cebulą i octem balsamicznym , Przepis z zapiekanka makaronowa -, Przepis z kurczak r, Przepis z zupa pomidorowa z makaronem, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przepis z kurczak w sosie w, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Pasztet stołeczny, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sałatka z kapusty pekińskiej , Makaron, Placki z kaszy gryczanej, dania z polędwiczek wieprzowych, Zupa grzybowa, Indyk, Zupa z soczewicy, Przepis z Gulasz wołowy po węgiersku -, Zupa grochowa, Spaghetti bolognese , Przepis z ciasta francuskie, Kieszonki schabowe z rokpolem, Chłodnik ogórkowy, knorr z czosnkiem, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Makaron brokułowo – maślany, Pierogi z kaszanką i cynamonem, makaron tagliatelle z kurczakiem, Dania z ryżem, ryż na słodko, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Gołąbki, Przepis z smażone warzywa na patelni, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Pierogi z jagodami, Spaghetti bolognese z cebulką, Dynia, Królewski tort, Przepis z kapusta kiszona gotowana, Babka majonezowa, Placki owsiane z warzywami, Zapiekane parówki , Przepis z kuchnie ma, Przepis z ryba z piekarnika, Przepis z pomidory, Potrawy wielkanocne