Dodaj do ksiązki kucharskiej Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - składniki:

  • pomidory - 8 sztuk
  • mięso mielone wieprzowe - 40 dekagramów
  • szynka - 8 plastrów
  • wędzony boczek - 8 plastrów
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki
  • masło - 3 łyżki

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - Sposób przygotowania:

  1. Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  2. Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.
  3. Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.
  4. Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.
  5. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

POMIDORY FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

2

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.

3

Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.

4

Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.

5

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Puzzlowe tosty, Rolada ziemniaczana, Przepis z sałatka z wedzonym kurczakiem, przepis na pite do kebaba, Sos czosnkowy na wódce, Ratatuja z mięsem mielonym, sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Polędwiczki, Przepis z kotlet mielony z, Zupa jarzynowa, poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Przepis z potrawy z woka, Przepis z ubite jajko, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Marchwianka kaszubska, Przepis z ugotowani - desery - -, Przepis z bulka tarta, ryz z piersią z kurczaka, Chińskie sajgonki, Sałatki z makaronem, Zupa serowa z pieczarkami, Słodkie kuleczki Gulab Jamun, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Ziemniaki, Szybki obiad, sos do marchewki z groszkiem, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Bigos domowy, Przepis z zapiekanka z brokułami i makaronem, Zupa kalafiorowa, tarta ze, Cukinia ziołowa, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą, Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami, Sałatka z rukoli z truskawkami i szynką dojrzewającą , Makaron z sosem śmietanowym, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Barszcz biały, Lasagne, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Schab w pięciu smakach, sałatka z winogron, Makaron spaghetti w sosie pomidorowym z klopsikami rybnymi, Barszcz, Porcja wieprzowa, Pasta z curry, ry ba i ciasto francuskie, Czereśnie z kremem z migdałów, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Przepis z desery z cz, Mielone, sałatka tortellini, ryba smażona w cieście, Zupa cebulowa, łosoś smażony z przyprawami, Kebab, przepisy wloskie, Fasolka po bretońsku, Placki Jasia i Małgosi, Lasagne drobiowa, Zapiekanki