Dodaj do ksiązki kucharskiej Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - składniki:

  • pomidory - 8 sztuk
  • mięso mielone wieprzowe - 40 dekagramów
  • szynka - 8 plastrów
  • wędzony boczek - 8 plastrów
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki
  • masło - 3 łyżki

Pomidory faszerowane mięsem mielonym - Sposób przygotowania:

  1. Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
  2. Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.
  3. Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.
  4. Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.
  5. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

POMIDORY FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

2

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.

3

Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.

4

Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.

5

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: