Dodaj do ksiązki kucharskiej Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim

Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim - składniki:

  • ciasto francuskie mrożone - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej - 4 łyżki

Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim - Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój w cząstki, czosnek i cebulę posiekaj, a kurczaka pokrój w dużą kostkę.
  2. Podsmaż warzywa na patelni, następnie dodaj mięso. Gdy wszystko zrobi się rumiane, zdejmij składniki na osobny talerzyk.
  3. Na tą samą patelnię wlej śmietankę i dodaj listki z tymianku oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj sos.
  4. Teraz dodaj z powrotem mięso z cebulą i czosnkiem. Zdejmij patelnię z ognia.
  5. Wymieszaj składniki i nałóż porcje do indywidualnych naczyń do zapiekania.
  6. Z ciasta francuskiego wytnij okrągłe kształty tak, aby zakryć powierzchnię naczynia do zapiekania. Średnica ciasta powinna być o 1 cm większa.
  7. Zagnij ciasto na rantach. Za pomocą pędzla posmaruj je rozkłóconym jajkiem i piecz w 180 °C przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

POTRAWKA Z KURCZAKA POD CIASTEM FRANCUSKIM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pieczarki pokrój w cząstki, czosnek i cebulę posiekaj, a kurczaka pokrój w dużą kostkę.

2

Podsmaż warzywa na patelni, następnie dodaj mięso. Gdy wszystko zrobi się rumiane, zdejmij składniki na osobny talerzyk.

3

Na tą samą patelnię wlej śmietankę i dodaj listki z tymianku oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj sos.

4

Teraz dodaj z powrotem mięso z cebulą i czosnkiem. Zdejmij patelnię z ognia.

5

Wymieszaj składniki i nałóż porcje do indywidualnych naczyń do zapiekania.

6

Z ciasta francuskiego wytnij okrągłe kształty tak, aby zakryć powierzchnię naczynia do zapiekania. Średnica ciasta powinna być o 1 cm większa.

7

Zagnij ciasto na rantach. Za pomocą pędzla posmaruj je rozkłóconym jajkiem i piecz w 180 °C przez 20 minut.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SCHAB A'LA STROGANOFF KNORR

    Fix Schab a'la Stroganoff Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, sałatka z pomidorami SUSZONYMI, Przepis z sałatka ze świeżego ogórka, Zupa pieczarkowa, Żurek, Szaszłyki z karkówki, mielone wieprzowe, Pasta oliwkowa z twarogiem, Kebab w kajzerce, Pulpeciki z makaronem, Przepis z sosy ziołowe, Cezar wegetariański, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Pierś kurczaka, Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, spaghetii, smażone kawalki piersi z kurczaka, Gulasz, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Kebab w kajzerce, Gulasz po polsku - VIDEO, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Przepis z farsz do pasztecików z miesem, Ryba, Szpinak, kurczak piers, Bliny z wędzoną makrelą, Pieczony schab z dynią i majerankiem, deser włoski, Zraziki z wątróbki wieprzowej, Lasagne, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Zapiekanka Gyros , Przepis z knorr pl video, dzieci, Sałatki, Przepis z ryba sosem, Przepis z pulpety z mięsa mielonego gotowane, Zupa cebulowa, Przepis z ziemniaki obiad, Bigos domowy, Przepis z smażony ser pleśniowy, Sos włoski do spaghetti, Udka, Schab pieczony w majeranku , Rosół, ryż z warzywami do obiadu, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Przepis z filet z kurczaka smazony z cebula papryka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Zupy, Apetyczna warzywna zapiekanka, Coda alla vaccinara – wołowe ogony duszone w pomidorach, Duszone ziemniaki w śmietanie , Sos cukinii, obiad SER BIAŁY, Potrawy wielkanocne, Pstrąg, Soczysty kurczak z patelni z pomidorową salsą, leczo z papryki czerwonej, Sos z kaparami i anchois, Kalafior