Dodaj do ksiązki kucharskiej Pstrąg smażony

Pstrąg smażony

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pstrąg smażony - składniki:

  • pstrąg - 6 sztuk
  • cytryna - 2 sztuki
  • płatki migdałowe - 100 gramów
  • zielona sałata - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • masło

Pstrąg smażony - Sposób przygotowania:

  1. Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.
  2. Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.
  3. Płatki migdałowe usmaż na maśle.
  4. Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

PSTRĄG SMAŻONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.

2

Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.

3

Płatki migdałowe usmaż na maśle.

4

Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Krewetki z czosnkiem, Zapiekanka rodzinna, Steki z karkówki z leśnymi grzybami, makaron z kurczakiem i chilli, Sos beszamelowy , lazania z mięsem mielonym, kuchnia meksykańska tortilla, kiszenie cebuli, Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO, Jajka, Barszcz, Przepis z karkowka w grzybach, Risotto, Sałatki z kurczakiem, sernik z serkow homogenizowanych pieczony, Gulasz, Carbonara, Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią, przyprawa do kurczaka pikantna, Przepis z kurczak z ryzem, Szpinak, Kuskus z brokułami i mozarellą, domowa bulionetka, Spaghetti z owocami morza, Łosoś, Zupa krem, Sałatka kebab - VIDEO, Makaron parmezanowo – szpinakowy, Przepis z krewetki po, Szybkie curry warzywne, Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem, Śmietanowo - pomidorowe rozmaitości, makaron jajeczny z kurczakiem, Zapiekany kalafior z pieczarkami , Sałatka z tuńczykiem, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Zupa ogórkowa - VIDEO, Spaghetti , Ostre babki z nadzieniem szynkowym., Lasagne drobiowa, Przepis z kotlet z ja, Zapiekane ziemniaki z chrzanem i parmezanem, Przepis z ratatuj z mięsem mielonym, placek z truskawkami, pieczarki mięso mielone, Kawiorowe kąski, Placek po cygańsku, chleb p, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Spaghetti z owocami morza, fasola ja, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Ziołowe kurczaki z suszonymi pomidorami, Przepis z makarony z czosnkiem, mielony z cebula, zielony pieprz w zalewie, Sos „sportowy”, Żurek, Kurczak z rondla, Schab w pięciu smakach, Przepis z majonez -Knorr, Zupa pieczarkowa, Naleśniki chińskie - VIDEO