Dodaj do ksiązki kucharskiej Pstrąg smażony

Pstrąg smażony

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Pstrąg smażony - składniki:

  • pstrąg - 6 sztuk
  • cytryna - 2 sztuki
  • płatki migdałowe - 100 gramów
  • zielona sałata - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • masło

Pstrąg smażony - Sposób przygotowania:

  1. Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.
  2. Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.
  3. Płatki migdałowe usmaż na maśle.
  4. Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

PSTRĄG SMAŻONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.

2

Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.

3

Płatki migdałowe usmaż na maśle.

4

Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlet de volaille - VIDEO, kukurydza makaron, Sos czosnkowy , Augustowski zabielany barszcz grzybowy, Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie, Tortilla - VIDEO, Placek drożdżowy z rabarbarem, Surówka Coleslaw, Sos kokosowy, Domowe wrapy, Naleśniki, Sałatka kebab - VIDEO, Piernik norymberski, Krokiety z serem i pieczarkami, Barszcz, Przepisy świąteczne, Przepis z FASZEROWANY MAKARON, nowe ciasta, filet s kurczaka, sos do polędwiczek wieprzowych, piersi kurczaka z zupą cebulową knorr, Risotto, Pieczona ricotta z ziołami, Papryka, makaron z bo, Barszcz biały, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z kuchnia hiszpanska, Pikantne włoskie spaghetti, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , sos spaghetti z pomidorów, Leczo z cukinii, Babeczki marchewkowe, Pstrąg, Polędwiczki, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Tortilla, Przepis z grill k, Zapiekanka po rzymsku, smazony ryż z porem, Ciasto na pierogi, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Placki owsiane z warzywami, Przepis z czerwone papryki, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Drobiowe kotlety mielone z soczewicą, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Zupa grochowa, Przepis z biała kapusta zasmażana, Gorący kociołek, Przepis z slodko, Ryż smażony z warzywami, Przepis z zupy z ziemniakami, piersi z kurczaka z bazylią, Dorsz ze szpinakiem w cieście francuskim, Kolorowa sałatka makaronowa z salami i papryką - VIDEO, Przepis z sałatka makrela, Kasza, grillowane ko, Meksykańska sałatka z kurczaka i papryki, Przepis z makaron spagetti, Pasztet, Pizza Grecka , Przepis z ryba mintaj