Dodaj do ksiązki kucharskiej Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Grace w kuchni

Pstrąg z patelni - składniki:

  • pstrąg duży - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 6 łyżek

Pstrąg z patelni - Sposób przygotowania:

  1. Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
  2. Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.
  3. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

PSTRĄG Z PATELNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z pora, zapiekanki z ziemniaków, Apetyczny mus z szynki, Przepis z naleśniki bez mleka -, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z zapiekanki warzywne, Kapusta biała na gęsto, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Pierogi z mięsem, Pulpety rybne na ostro, Łososiowe roladki , zupa w chlebie, Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej, Kurczak smażony z przyprawą Cajun, Przekąski, Potrawka grzybowa z makaronem , Faszerowane muszelki, Sosy, Świąteczna kutia z bakaliami, posiekany szczypiorek, Placek drożdżowy z rabarbarem, czarna oliwka, Spaghetti , Przepis z zupa z młodych buraczków, Sos czosnkowy , Sałatka Cezar - VIDEO, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Salsa, Udawany udziec z tuńczyka, Przepis z kurczak po meksykańsku, Ryż smażony z warzywami, mieso boczek, Potrawy wigilijne, Przepis z wieprzowina po seczuańsku, Sałatka grecka, Gruszki w sosie karmelowym, Przepis z Kurczak marynata, Zupa jarzynowa zielona, Łosoś herbaciany z syropem klonowym, Placki po węgiersku, Ryż z jabłkami, Spaghetti z tuńczykiem, Gulasz po węgiersku - VIDEO, zu szparagowa, Przepis z sosy z gotowanego mięsa, Barszcz biały, Kasza, Risotto z karczochami, Przepis z kurczak cukinia, pieczen wolowa z piekarnika -, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Przepis z cienki, Żeberka z kapusta i ziemniaczkami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z łopatka, Gyros, Zupa kalafiorowa, Sałatka z owoców, Przepis z zupa krem z brokułami, Śledzie, Zupa pomidorowa, Łopatka z warzywami , Kluski śląskie buraczkowe