Dodaj do ksiązki kucharskiej Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Grace w kuchni

Pstrąg z patelni - składniki:

  • pstrąg duży - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 6 łyżek

Pstrąg z patelni - Sposób przygotowania:

  1. Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
  2. Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.
  3. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

PSTRĄG Z PATELNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

łatwe i szybkie zupy, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Zupa brokułowa, Zupa kalafiorowa, Zupa pomidorowa, Przepis z sałatki z łososiem, udka z kurczaka pieczone w piekarniku, Grzybowa pod pokrywką, Faworki z indyka, Przepis z sałatka z fetą, desery w pucharkach, Pierogi z jagodami, zapiekanka knorr, Przepis z gotowe kuchnie, Sałatka gyros z kurczaka, Chrupiące torciki z pomidorkami cherry i fetą, Sałatka z cykorii z marynowanym łososiem, Gulasz, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Krabowe tartinki San Sebastian, Spaghetti a la carbonara, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Sos studencki I, mięso ze szpinakiem, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Karkówka, Rosół, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, polędwiczka, Dyniowe pesto, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Pasztet w kruchym cieście, Szpinak na ostro - VIDEO, Przepisy świąteczne, Bigos, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Sakiewki z naleśników z lodami Panna Cotta Carte d’Or, Szybki obiad, Karkówka pieczona, Przepis z kuchnia włoska makarony, zapiekanka ryżowa, Przepis z makaron do, Zupa grzybowa, Proste kotleciki z jajka, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zapiekanka po rzymsku, Przepis z zupa koperkowa z ziemniakami, mieso z piekarnika, zapiekanka z pieczarkami i makaronem, Przepis z obiad z cukinia, Naleśniki, Calzone z kurczakiem, Dynia, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Zupa jarzynowa, Przepis z roladki z piersi z kurczaka, Barszcz czerwony – sposób II, Ostre kotlety ziemniaczane, Leczo z cukinii, Golonka w piwie, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, przystawki na grilla, Leczo - VIDEO