Dodaj do ksiązki kucharskiej Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Grace w kuchni

Pstrąg z patelni - składniki:

  • pstrąg duży - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 6 łyżek

Pstrąg z patelni - Sposób przygotowania:

  1. Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
  2. Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.
  3. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

PSTRĄG Z PATELNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ziemniaki w winie, Polędwiczki, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zapiekana papryka z soczewicą, Zupa z soczewicy, Brokuły, Pieczeń, Jesienna zupa z kaszą, kurczak z pomarańczami, Sałatka drobiowa z ananasem, Przepis z kurczak w oleju, ser przystawka, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Pikantna fasolka z chorizo , sałatki ze szparagami, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, Sałatka Gyros, Sałatka Gyros, Wiosenna zapiekanka z fasolką szparagową., Sos włoski do spaghetti, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z gulasz z miesem, Gołąbki, Dipy, farsz mięsny do krokietów, Przepis z przepis na kaczke z piekarnika, Przepis z zapiekanka z ziemniaka i, racuszki z jabłkami, Przepis z plasterków żó, Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i koprem, jabłka zawijane w ciasto, Polędwiczki po warszawsku , Zupa z dyni, Sałatka jabłkowo- serowa, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Przepis z zalewa do ryby w occie, Bigos, placki ziemniaczane po zbójnicku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z tradycyjny schabowy, Placki, pierś z kurczaka duszona w marchwi, Zupa brokułowa, Przepis z smaczne ryby, Dip czosnkowy, Przepis z gs nadziewana, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Kuskus z kurczakiem na ostro, Jajka w kolorowej galarecie, Placki Jasia i Małgosi - VIDEO, fix makaron, Sos mięsny, Potrawy wielkanocne, Śmietanowy sos z korniszonów z zasmażką, Gulasz, Pizza z papryką i pomidorami, Zupa z papryki i parówek, sos z pieprzem marynowanym, sos z serka topionego przepisy, Krem berliński, Zupa ogórkowa, Zupa brokułowa, Potrawka z kurczaka, wołowina z suszonymi owocami