Dodaj do ksiązki kucharskiej Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: Grace w kuchni

Pstrąg z patelni - składniki:

  • pstrąg duży - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 6 łyżek

Pstrąg z patelni - Sposób przygotowania:

  1. Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
  2. Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.
  3. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

PSTRĄG Z PATELNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej, Kluski ostre, Ryż smażony z warzywami, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, duża cebula, Sałatka z makaronem chińskim, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Ryż, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Przepis z ryba z piekarnika, Przepis z kurczak ze szpinakiem i pieczarkami, Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, indyk w warzywach, pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z ciasta francuskie, Karp, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Tłusty czwartek, Karkówka, Papryka, Naleśniki z krewetkami, Przepis z knorr z czosnkiem, Mus pomarańczowy z galaretką, Kurczak z rodzynkami, Indyk, Przepis z zupa z białej fasoli, Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion), Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej, Śledzie, Sosy, Naleśniki, Przepis z ser szynka, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Lasagne drobiowa, farsz do mięsa wieprzowego, Sałatka gyros z kurczaka, Golonka, Przepis z kiszone liscie kapusty, Kotlet de volaille - VIDEO, Galaretkowe witrażyki, Makaron po studencku, Przepis z makarony cannelloni, Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą, Przepis z zapiekanka prowansalska, Polędwiczki, Duszone ziemniaki z oliwkami, Sakiewki z naleśników z lodami Panna Cotta Carte d’Or, Jajka, kawałki kurczaka w ciescie, sałata cezar, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Gulasz, kuchnia polska placki, Pieczeń, Naleśniki, Prosty kurczak z grilla a’la kebab , Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem, sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Sałatka Gyros, SŁODKA BOMBKA :)