Dodaj do ksiązki kucharskiej Pulpety w sosie pieczarkowym

Pulpety w sosie pieczarkowym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Pulpety w sosie pieczarkowym - składniki:

  • bułka pszenna - 1 sztuka
  • mleko do namoczenia bułki
  • mąka - 4 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • woda - 1 litr

Pulpety w sosie pieczarkowym - Sposób przygotowania:

  1. Bułkę namocz w mleku, a następnie odciśnij. Mięso przełóż do miski i wyrób dokładnie z jajkami, połową posiekanej natki oraz bułką. Masę dopraw do smaku.
  2. Z mięsnej masy uformuj małe pulpeciki i obtocz je w mące. Następnie obsmaż z każdej strony na złoty kolor i zdejmij z patelni.
  3. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na tej samej patelni. W tym czasie pokrój pieczarki w ósemki i dodaj do cebuli. Dodaj pozostałą mąkę, wymieszaj i zalej szklanką wrzącej wody – gotuj chwilę.
  4. Zawartość patelni przelej do garnka, dolej 600 ml wody i śmietanę, zagotuj.
  5. Do gotującego sosu włóż pulpety, dodaj Bulionetkę do duszonych dań Knorr, która wydobędzie z dania wyrazisty smak, zmniejsz ogień i duś 20 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej

PULPETY W SOSIE PIECZARKOWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pulpety w sosie pieczarkowym
    1.Bułkę namocz w mleku, a następnie odciśnij. Mięso przełóż do miski i wyrób dokładnie z jajkami, połową posiekanej natki oraz bułką. Masę dopraw do smaku.
  • 2
    Pulpety w sosie pieczarkowym
    2.Z mięsnej masy uformuj małe pulpeciki i obtocz je w mące. Następnie obsmaż z każdej strony na złoty kolor i zdejmij z patelni.
  • 3
    Pulpety w sosie pieczarkowym
    3.Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na tej samej patelni. W tym czasie pokrój pieczarki w ósemki i dodaj do cebuli. Dodaj pozostałą mąkę, wymieszaj i zalej szklanką wrzącej wody – gotuj chwilę.
  • 4
    Pulpety w sosie pieczarkowym
    4.Zawartość patelni przelej do garnka, dolej 600 ml wody i śmietanę, zagotuj.
  • 5
    Pulpety w sosie pieczarkowym
    5.Do gotującego sosu włóż pulpety, dodaj Bulionetkę do duszonych dań Knorr, która wydobędzie z dania wyrazisty smak, zmniejsz ogień i duś 20 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniakami lub kaszą.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: