Dodaj do ksiązki kucharskiej Puszysty sernik

Puszysty sernik

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Puszysty sernik - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • piana z białek - 1 gram
  • serki homogenizowane, waniliowe - 4 sztuki
  • budyń śmietankowy bez cukru - 1 gram
  • ocet - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • cukier wanilinowy - 1 gram
  • jajka - 3 sztuki
  • cukier - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • żółtek - 6 sztuk

Puszysty sernik - Sposób przygotowania:

  1. Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.
  2. Masa:
  3. Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PUSZYSTY SERNIK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.

2

Masa:

3

Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.

4

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: