Dodaj do ksiązki kucharskiej Puszysty sernik

Puszysty sernik

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Puszysty sernik - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • piana z białek - 1 gram
  • serki homogenizowane, waniliowe - 4 sztuki
  • budyń śmietankowy bez cukru - 1 gram
  • ocet - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • cukier wanilinowy - 1 gram
  • jajka - 3 sztuki
  • cukier - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • żółtek - 6 sztuk

Puszysty sernik - Sposób przygotowania:

  1. Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.
  2. Masa:
  3. Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PUSZYSTY SERNIK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.

2

Masa:

3

Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.

4

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Sałatka grecka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Pikantne polędwiczki z kurczaka, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z sałatka z kukurydzą i jajkiem, Lasagne drobiowa, Karp w cieście, Kaczka, Spaghetti , Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Roladki z pieczarkami, Kalafior, Proste kotleciki z jajka, Ryba w zalewie, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Przepis z pieczarki z makaronem, Ogórek, Parzony sos kakaowy, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, świeży boczek na obiad, Kasza, makaron smazony z jajem, kurczak sos sojowy, Przepis z kurczak pikantny, Curry krewetkowe, Przepis z kalafior z sosem czosnkowym, Polędwiczki, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Karmelowa wieprzowina, Satata z rzeżuchą i jajeczkami w koszulkach, Pudding imbirowo-brzoskwiniowy, pierś z kurczaka kieszonki, Zapiekanki, Dania z makaronem, ryż z wo, Schab, Ziemniaki, Sałatka grecka, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, zapiekanka z ugotowanych ziemniaków, Przepis z salatka z ogorkow, sos do kotletow schabowych, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Karp, Zapiekany makaron z łososiem i szparagami , Tortilla, Sałatka z ogórka i tuńczyka, Przepis z placki ziemniaczane po niemiecku, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z zupa z kukurydzy, Pikantna ryba z salsą brzoskwiniową, Sos beszamelowy , obiad z wołowiny, Przepis z coś dobrego, Przepis z pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Kurczak z ananasem, Gulasz po polsku - VIDEO, Kalafiorowa z młodych warzyw, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Minestone mediolańska, makaron z t, Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków