Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: Joanna Jagodzińska

Racuchy drożdżowe - składniki:

  • mąka - 2.5 szklanki
  • jajka - 2 sztuki
  • mleko - 1.5 szklanek
  • cukier - 2 łyżki
  • drożdże - 3 dekagramy
  • olej do smażenia - 400 mililitrów

Racuchy drożdżowe - Sposób przygotowania:

  1. Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać dodać do drożdży i wymieszac aż sie drożdże rozpuszczą. Do miski wsypać mąke dodać jajka i rozpuszczone drożdże. Dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć na oleju (1 - 1,5 cm.).
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY DROŻDŻOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać dodać do drożdży i wymieszac aż sie drożdże rozpuszczą. Do miski wsypać mąke dodać jajka i rozpuszczone drożdże. Dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć na oleju (1 - 1,5 cm.).

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini, Sałatka gyros warstwowa, grill kurczak, Ziemniaki w śmietanie, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Przepis z salatka z pomidora, Sałatki z makaronem, Rolada ziemniaczana, sos śmietanowo brokułowy, Zapiekanka z pieczarkami i chili, Przepis z rosyjska kuchnia, Ryż z warzywami i mięsem mielonym, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Kebab z grilla , Przepis z mieso z piekarnika, Pieczone ziemniaki ze szpinakiem i serem feta - VIDEO, Sałatka z porów, Kocia lasagne , zapiekanka z mielonego, bezmięsne z ziemniakami, Pasztet, Przepis z świeży szpinak sałatka, Sałata rzymska z grillowanym bakłażanem, Gulasz wołowy z warzywami, Pieczony klops, Przepis z skrzydelka z grilla, Flan grzybowy, Dynia, Obiad, Chłodnik marynarza, Sałatki, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Nadziewany omlet, Przepis z rolada wieprzowa, salatka piersi z kurczaka, Świderki z ciasta francuskiego z serem, Grillowane żeberka BBQ, Żurek, Pomysłowe kotlety ze spaghetti, kuchnia polska śledzie, jajka bez jajek, nadziewane mięsa, Placki, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Pierogi, Przepis z ryż z kurczakiem, Kurczak w sosie wschodnim, Cukinie z serem mozzarella, Przepis z klopsiki rybne, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Spaghetti , Sos włoski do spaghetti, gulasz angielski, Mięsne kulki, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z mielone kotlety rybne, ciasta desery, Schab w pięciu smakach, Zupy, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Przepis z Pieprz w kulkach, Mielone, Udka