Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy drożdżowe jak pączki

Racuchy drożdżowe jak pączki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Racuchy drożdżowe jak pączki - składniki:

  • mąka - 0.5 kilograma
  • olej - 1 szklanka
  • cukier puder - 2 łyżki
  • wiśnie w zalewie - 1 opakowanie
  • roztopione masło - 5 dekagramów
  • cukier - 2 łyżki
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 1.5 szklanek
  • drożdże - 4 dekagramy
  • sól - 1 szczypta

Racuchy drożdżowe jak pączki - Sposób przygotowania:

  1. Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozpuść w ciepłym mleku i zostaw do wyrośnięcia w ciepłem miejscu na około 20 minut.
  2. Masło roztop i ostudź.
  3. Z białek ubij sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijając dodaj kolejno żółtka.
  4. Do rozczynu z drożdży dodaj resztę mąki, stopione masło, ubite jaja i wyrabiaj ciasto przez około 15 minut. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na około 20 minut w ciepłe miejsce.
  5. Gdy ciasto wyrośnie, formuj małe kulki, w środek wkładaj po 3 wiśnie, zlepiaj jak pierogi i formuj placuszki.
  6. Smaż na głębokim oleju po kilka minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY DROŻDŻOWE JAK PĄCZKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozpuść w ciepłym mleku i zostaw do wyrośnięcia w ciepłem miejscu na około 20 minut.

2

Masło roztop i ostudź.

3

Z białek ubij sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijając dodaj kolejno żółtka.

4

Do rozczynu z drożdży dodaj resztę mąki, stopione masło, ubite jaja i wyrabiaj ciasto przez około 15 minut. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na około 20 minut w ciepłe miejsce.

5

Gdy ciasto wyrośnie, formuj małe kulki, w środek wkładaj po 3 wiśnie, zlepiaj jak pierogi i formuj placuszki.

6

Smaż na głębokim oleju po kilka minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Posyp cukrem pudrem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chrupiące pikantne orzechy, Dania z ryżem, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Pasztet cielęcy, Ryba, Włoska sałatka z cieciorką, czosnek gotowany w oliwie, Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Pizza alla siciliana, Zupa z białą fasolą, Przepis z kapusta z koperkiem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z greckie, Dynia, Sałatka Cezar - VIDEO, Knedliki ze śliwkami, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sałatka w pięć minut, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Przepis z mięso wołowe bez kości, Przepis z cukinia mięso mielone, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Przepis z marchewka zupa, Dipy, Sosy, Krupnik grzybowy, łosoś dzwonki, pieczywo tostowe, Zupa gulaszowa, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Kaczka, Przepis z rozgrzewające zupy, Polędwica z włoskim nadzieniem, Roladki drobiowe z papryką i grillowanymi warzywami , Przepis z ryba gotowana w mleku, Spaghetti z owocami morza, Karp, Przepis z fajne przepisy, Kotlety z łososia z twarogiem , groszkiem i kukurydzą, kurczak salatka, Sałatka z porów, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z mięso mielone z indyka, Przepis z RYŻ Z PIERSI, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Klasyczny Vinaigrette, Carbonara, Przepis z ruskie pierogi farsz, Jesienny gulasz, Pulpeciki z ziołami, Makaron, Krupnik, Krem migdałowy, Przepis z kotlet jajeczny, Ziemniaki, Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , schab z ziemniakami, Salsa, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Kebab z kurczaka w cienkim cieście, Przepis z Cytryna, Przepis z obiad z ziemniaków gotowanych, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO