Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy drożdżowe jak pączki

Racuchy drożdżowe jak pączki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Racuchy drożdżowe jak pączki - składniki:

  • mąka - 0.5 kilograma
  • olej - 1 szklanka
  • cukier puder - 2 łyżki
  • wiśnie w zalewie - 1 opakowanie
  • roztopione masło - 5 dekagramów
  • cukier - 2 łyżki
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 1.5 szklanek
  • drożdże - 4 dekagramy
  • sól - 1 szczypta

Racuchy drożdżowe jak pączki - Sposób przygotowania:

  1. Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozpuść w ciepłym mleku i zostaw do wyrośnięcia w ciepłem miejscu na około 20 minut.
  2. Masło roztop i ostudź.
  3. Z białek ubij sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijając dodaj kolejno żółtka.
  4. Do rozczynu z drożdży dodaj resztę mąki, stopione masło, ubite jaja i wyrabiaj ciasto przez około 15 minut. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na około 20 minut w ciepłe miejsce.
  5. Gdy ciasto wyrośnie, formuj małe kulki, w środek wkładaj po 3 wiśnie, zlepiaj jak pierogi i formuj placuszki.
  6. Smaż na głębokim oleju po kilka minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY DROŻDŻOWE JAK PĄCZKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozpuść w ciepłym mleku i zostaw do wyrośnięcia w ciepłem miejscu na około 20 minut.

2

Masło roztop i ostudź.

3

Z białek ubij sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijając dodaj kolejno żółtka.

4

Do rozczynu z drożdży dodaj resztę mąki, stopione masło, ubite jaja i wyrabiaj ciasto przez około 15 minut. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na około 20 minut w ciepłe miejsce.

5

Gdy ciasto wyrośnie, formuj małe kulki, w środek wkładaj po 3 wiśnie, zlepiaj jak pierogi i formuj placuszki.

6

Smaż na głębokim oleju po kilka minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Posyp cukrem pudrem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z na sypko, sałatki z krewetek, Makaron, sałatka z fileta z kurczaka, Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki, Zupa cebulowa, Kluski , Zapiekanka makaronowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Żurek, Przepis z sos gnocchi, Jajka w szynce, Przepis z zupa z zielonej soczewicy, Przepis z kurczak gotowany w warzywach, Przepis z PO GRECKU, Ryż, Zupa królewska, Pancakes z bananami i syropem klonowym , Sałatka z tuńczykiem, Przepis z makaron sojowy smażony, Panierowane krokiety z mięsem, Ryba po grecku, Gyros, Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni, Przepis z ryż z patelni, Fusili di Funghi czyli świderki z grzybami , Przepis z knorr przepisy pl, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Naleśniki, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Karp smażony na maśle, Przepis z zapiekanki z makaronem przepisy, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Sałatki, Dynia, zupa brokułowa -, sałatki ryżowe, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Grillowane szaszłyki z ryby , marynata do pieczenia schabu, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Lekka zupa pomidorowa, Curry z wołowiną na ostro, Pasta witaminowa, Pasztet, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Oliwki z bekonem, Pierogi z jagodami, pasztet z jajek, Karkówka, Krem brokułowy, smażony makaron na patelni, Pikantny sos pomarańczowy, Delikatny schab, Przepis z pierś z kurczaka z pomarańczami, sos do klusek, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Żeberka, Potrawka z kurczaka, Kotlety z indyka z migdałami, knorr fix, Ziołowe risotto z grzybami, Przepis z mieso boczek