Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy drożdżowe jak pączki

Racuchy drożdżowe jak pączki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Racuchy drożdżowe jak pączki - składniki:

  • mąka - 0.5 kilograma
  • olej - 1 szklanka
  • cukier puder - 2 łyżki
  • wiśnie w zalewie - 1 opakowanie
  • roztopione masło - 5 dekagramów
  • cukier - 2 łyżki
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 1.5 szklanek
  • drożdże - 4 dekagramy
  • sól - 1 szczypta

Racuchy drożdżowe jak pączki - Sposób przygotowania:

  1. Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozpuść w ciepłym mleku i zostaw do wyrośnięcia w ciepłem miejscu na około 20 minut.
  2. Masło roztop i ostudź.
  3. Z białek ubij sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijając dodaj kolejno żółtka.
  4. Do rozczynu z drożdży dodaj resztę mąki, stopione masło, ubite jaja i wyrabiaj ciasto przez około 15 minut. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na około 20 minut w ciepłe miejsce.
  5. Gdy ciasto wyrośnie, formuj małe kulki, w środek wkładaj po 3 wiśnie, zlepiaj jak pierogi i formuj placuszki.
  6. Smaż na głębokim oleju po kilka minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY DROŻDŻOWE JAK PĄCZKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozpuść w ciepłym mleku i zostaw do wyrośnięcia w ciepłem miejscu na około 20 minut.

2

Masło roztop i ostudź.

3

Z białek ubij sztywną pianę, dodaj cukier i dalej ubijając dodaj kolejno żółtka.

4

Do rozczynu z drożdży dodaj resztę mąki, stopione masło, ubite jaja i wyrabiaj ciasto przez około 15 minut. Odstaw ponownie do wyrośnięcia na około 20 minut w ciepłe miejsce.

5

Gdy ciasto wyrośnie, formuj małe kulki, w środek wkładaj po 3 wiśnie, zlepiaj jak pierogi i formuj placuszki.

6

Smaż na głębokim oleju po kilka minut z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Posyp cukrem pudrem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatka z serem francuskim, sałatka makaron słonecznik, Przepis z bazylia, Przepis z kurczak w sosie z ry, Ryba po grecku, Sałatka Gyros, Sałatka z pieczarkami, fetą i sosem cezar, Potrawka z pieczarek i groszku, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika, Enchiladas z chilli con carne, Przystawki, Krem brokułowy, Królewski gulasz z indyka, Kurczak, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Wołowina po burgundzku, Zapiekanka po rzymsku, Kluski francuskie, ryba salatka, Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta, Sałatki, Ogórkowa z łososiem, Przepis z hiszpanskie, Jajka, Przepis z sos serowo śmietanowy, Przepis z pieprz i sól, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", obiad z wo, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Kotlet de volaille - VIDEO, poledwiczki wieprzowe z warzywami, Kruche ciasteczko z lodami waniliowymi, Sos czosnkowy na wódce, Zupa cebulowa, Pierś z kurczaka pieczona, Polędwiczki wieprzowe, Papryka nadziewana, Duet mięsa i ryby , kurczak ryz, sałatka tuńczyk ryż, Kanapka dla dzieci "Niespodzianka!", Sałatka oliwkowa z pomidorami i serem feta , Karp w galarecie, Przepis z piersi z g, ciasta a s, Przepis z sałatka z selera naciowego i jajek, rude, Kopytka z sosem pieczarkowym i ziołami - VIDEO, Zupy, Kurczak z ziołami w chrupiących vol-au-ventach, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Mini kanapki dekoracyjne z pastą jajeczną, z suszonymi pomidorami i oliwkami, Sos beszamelowy , Przepis z salatka rosyjska, Żurek, zupa na boczku, Sałatka z brokułem, Potrawka z kurczaka, Przepis z miesa na zimno, Zapiekanki, Zupa kalafiorowa, Zupa pomidorowa chlebem zagęszczana, Przepis z sosy z rukoli