Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy z cukinii

Racuchy z cukinii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Racuchy z cukinii - składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • mały pęczek posiekanej natki
  • 1 opakowanie (250 ml) Ramy Cremefine Gęstej
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oleju orzechowego lub prażonego oleju sezamowego
  • szczypta soli
  • 1/2 torebki (ok. 8 g) proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 4 roztrzepane jajka
  • olej albo smalec do głębokiego smażenia

Racuchy z cukinii - Sposób przygotowania:

  1. Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.
  2. Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY Z CUKINII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.

2

Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Lasagne drobiowa, kawior czarny z jajkiem, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym, Przepis z obiad mielona, Udka, bezmiesne zapiekanka, Tortilla 5 smaków, Sos Harissa, Pierś z kurczaka, Leczo - VIDEO , Kebab, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Sałatowe małe co nieco, Sałatka z brokułami - VIDEO , Bliny z łososiem, Sałatka z ziemniaków z bulionem , Risotto z kurczakiem i warzywami, ryż z sosem, Smażony makaron po Tajsku , Zupa gulaszowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem, knorr sos do mięsa, Kaczka z sosem mole i ananasem, sałatki z łososiem, Przepis z kapusta gotowanie, knorr z pieczarkami, Przepis z sos z mięsa mielonego, Pieczeń, Zupa pieczarkowa, Ziołowy kurczak, kurczak w jogurcie, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, ryby pieczone w folii, mięso w słoikach przepis, Przepis z sałatki kuchnia wloska, Przepis z zapiekanka z boczkiem, Szybki chłodnik ogórkowy, Szybki obiad, Karkówka, Pulpety z serem feta w sosie grzybowym , Sałatka z kapusty pekińskiej i jaj, Przepis z francuska z, Naleśniki, Kotlety z twarogu i ziemniaków, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Dania z ryżem, Dorsz po meksykańsku - VIDEO, Zalewajka, salatka do Kurczak, Żeberka, ugotowani danie główne, Indyk, Naleśniki doskonałe, Pizza Bukiet Smaków, Sałatka pieczarkowa z gotowanym jajkiem i serem żółtym - VIDEO, Pizza Bukiet Smaków, Przepis z kotlet mielony smażony, Tortilla, Omlet po cesarsku, Zupa grzybowa