Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy z cukinii

Racuchy z cukinii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Racuchy z cukinii - składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • mały pęczek posiekanej natki
  • 1 opakowanie (250 ml) Ramy Cremefine Gęstej
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oleju orzechowego lub prażonego oleju sezamowego
  • szczypta soli
  • 1/2 torebki (ok. 8 g) proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 4 roztrzepane jajka
  • olej albo smalec do głębokiego smażenia

Racuchy z cukinii - Sposób przygotowania:

  1. Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.
  2. Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY Z CUKINII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.

2

Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bigos domowy, Przepis z kotlety na obiad, Przepis z Zapiekanka Ziemniaczana z łososiem wędzonym, Przepis z obiad z ziemniaka, gotowana kapusta, Przepis z salatka z owoców, Sos słodko-kwaśno-ostry, salatka z paluszkow krabowych, Musaka, Kurczak w pomarańczach, żeberka po amerykańsku, Babka majonezowa, Zapiekany Pan Kartofel, Sos beszamelowy , Sałatka z serem feta i pomidorami, naleśniki ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami, Quesadillas - VIDEO, przystawki z krakersami, TAPAS: Salsa verde, Ryba po grecku, Przepis z kurczak filet, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przepis z pieczone ziemniaki w talarkach, sałatka z pieczarek i jajek, Sałatka grecka, Sałatka makaronowa z tuńczykiem, Spaghetti , pieczarki pokrojone w ćwiartki, hummus, Dynia, Żeberka z chilli, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Aromatyczna czosnkowa Ciabatta, Zupa cebulowa, Kebab, Zajebiste pizza, Spaghetti Bolognese, Zapiekane parówki , Pomidorowy sos do pizzy, Barszcz, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z salatka do Kurczak, Warzywa, Przepis z sosy tzatziki, Gołąbki, Nóżki kurczaka z paprykowej marynaty , Przepis z sałatka z grzankami i kurczakiem, obiad WARZYWA, Żurek, Kurczak z ryżem po chińsku, Naleśniki z kurczakiem i brokułami , Pieczona dynia w stylu włoskim , Wielkanocne tymbaliki z jajkiem i kurczakiem, Ziemniaki, Barszcz ze smażonych buraków, Kocia lasagne , Mielone, desery z cz, Galaretki ze śmietaną, knorr piers z kurczaka, Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną , Przepis z zupa grochowa z ziemniakami, Sos czosnkowy na wódce, Pierogi