Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy z cukinii

Racuchy z cukinii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Racuchy z cukinii - składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • mały pęczek posiekanej natki
  • 1 opakowanie (250 ml) Ramy Cremefine Gęstej
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oleju orzechowego lub prażonego oleju sezamowego
  • szczypta soli
  • 1/2 torebki (ok. 8 g) proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 4 roztrzepane jajka
  • olej albo smalec do głębokiego smażenia

Racuchy z cukinii - Sposób przygotowania:

  1. Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.
  2. Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY Z CUKINII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.

2

Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe, Papryka, Delikatne filety rybne w winogronach, sos do szaszlykow, Krupnik, drob, Pierogi, kostka filet, kuchnie ma, knorr z czosnkiem, Nadziewana migdałowa pierś z kurczaka , gotowanie przypraw, Francuska sałatka z kurczakiem i gotowanym jajkiem - VIDEO, Placki ziemniaczane, Sałatka Cezar - VIDEO, Schab z kapustą, knorr strogonow, leniwe pierogi, Golonka, Zapiekanka rodzinna, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Sałatka z tuńczykiem, Sorbet jagodowy, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Bigos domowy, Lekka zupa pomidorowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zapiekanka makaronowa, Zapiekane cykorie, Cytrusowa zupa meksykańska, Spaghetti , Przepis z szparagi z makaronem, Zupa krem z kalafiora, kulki ryzowe, Sałatka z grissini, Clafoutis ze śliwek, Szparagi na przystawkę, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Przepis z makaron sojowy smażony, Ostre chili z czipsami tacos, Lasagne drobiowa, Szpinak, ser szynka, Babcine kapuśniaczki, Pyzy z mięsem i pieczarkami, Sałatka z ryby wędzonej , Dania z makaronem, Kalafior, pierś z kurczaka zapiekana z warzywami, Przepis z schab pl, Przepis z duża cebula, Bawarski kąsek, Szybka sałatka z krewetkami, ryba z piekarnika, Przepis z ciasta francuskie, Warzywa, Aromatyczny kalafior w cieście, Przepis z sałatka z kurczakiem z makaronem chińskim, Polędwiczki, Przepisy świąteczne, Sos beszamelowy , dania z polędwiczek wieprzowych, Risotto z wołowiną i pieczarkami