Dodaj do ksiązki kucharskiej Racuchy z cukinii

Racuchy z cukinii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: Pascal

Racuchy z cukinii - składniki:

  • 2 średnie cukinie
  • mały pęczek posiekanej natki
  • 1 opakowanie (250 ml) Ramy Cremefine Gęstej
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oleju orzechowego lub prażonego oleju sezamowego
  • szczypta soli
  • 1/2 torebki (ok. 8 g) proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 4 roztrzepane jajka
  • olej albo smalec do głębokiego smażenia

Racuchy z cukinii - Sposób przygotowania:

  1. Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.
  2. Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.
Dodaj do książki kucharskiej

RACUCHY Z CUKINII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.

2

Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? AROMATYCZNA TAJSKA ZUPA.

    To zależy przede wszystkim od naszych gustów. Możemy mieszać ze sobą wszystko pod warunkiem,...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PASTY Z SOCZEWICY I FASOLI.

    Do kanapek polecam także pasty na bazie soczewicy lub fasoli. Są doskonałym źródłem białka, ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierś kaczki w sosie owocowym , Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sałatka orientalna z fasolką szparagową, Ryż, Przepis z zapiekankę ziemniaczaną, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z poledwiczki wieprzowe, Przepis z łatwe i szybkie obiady, Roladki Chrzanowe, Zupa jarzynowa, Przepis z łatwy przepis na spaghetti z mięsem mielonym, Quesadille z opiekaną fasolą, Lasagne, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, sałatki z ryżem, Zupa kalafiorowa, Kompot z malin, Przepis z potrawka z kurczaka z ryżem -, Pstrąg, Gulasz, Egzotyczna wołowina z chilli, sałatki z kapustą pekińską, Przepis z sałatka z piersi kurczaka, Przepis z mięso mielone wołowe, Stek z łososia na szpinaku , Kebab, Przepis z mielony, Jagnięce kotleciki z grilla z soczewicą, Lasagne drobiowa, zapiekanki z ziemniaków, Golonka, Udka, knorr przepisy, Sałatka z serem camembert , przystawki z ciasta francuskiego, Przepis z makaron mięso mielone, Zupa ogórkowa, zupa brokułowa -, Steki z polędwicy - cacciatore, sałatki z sałaty lodowej -, Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem, Sałatka z kapusty pekińskiej , kurczak z warzywami, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kurczak z nutką egzotyki, Kompot z malin, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Sałatka Nicejska, Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym , Sałatki, Staropolska chlebianka, Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Krewetki na ostro, sałatki z kapusty pekinskiej, Śmietanowo – grzybowe klopsiki, Sałatka grecka, Zapiekane parówki , sałatka z cukinia -, Zupa grochowa, Łatwa faszerowana cukinia po włosku , Złocista bagietka z ziołową mozzarellą, Bitki z koniny w sosie ze śmietaną , Zapiekanka po rzymsku, Lasagne drobiowa