Dodaj do ksiązki kucharskiej Ragout z indyka

Ragout z indyka

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ragout z indyka - składniki:

  • śmietanka - 250 mililitrów
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • świeża bazylia
  • olej - 2 łyżki

Ragout z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.
  2. Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce z grubymi oczkami, paprykę pokrój w paski.
  3. Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.
  4. Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.
  5. Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej

RAGOUT Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój mięso w plastry, lekko je rozbij, następnie podsmaż na gorącym oleju.

2

Pokrój pieczarki w plastry, ogórki zetrzyj na tarce z grubymi oczkami, paprykę pokrój w paski.

3

Dodaj warzywa do mięsa i duś ok. 3 minuty.

4

Następnie dodaj Fix Knorr, wymieszany ze śmietanką. Duś jeszcze 8 minut.

5

Podawaj potrawę udekorowaną gałązką bazylii i posiekaną natką.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX KOCIOŁEK CYGAŃSKI KNORR

    Fix Kociołek cygański Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: