Dodaj do ksiązki kucharskiej Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Risotto z warzywami - składniki:

  • brokuł - 0.5 sztuki
  • szparagi - 0.5 pęczka
  • suszona żurawina - 40 gramów
  • śmietana - 100 mililitrów

Risotto z warzywami - Sposób przygotowania:

  1. W szerokim rondlu podsmaż posiekaną cebulę. Po chwili dodaj ryż. Całość smaż, aż wszystko się lekko zeszkli.
  2. Wlej tyle wody, aby zakryła ryż. Dodaj kostkę Knorr i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie płyn. Ewentualnie ponownie wlej odrobinę wody. Całość gotuj około 18 minut.
  3. W tym czasie brokuł podziel na mniejsze różyczki, a szparagi pokrój w plastry.
  4. Pod koniec gotowania wlej śmietankę, dodaj wszystkie warzywa i żurawinę. Gotuj jeszcze około 3 minut. Podawaj od razu po przygotowaniu. Tip: Aby risotto było jeszcze smaczniejsze możesz pod koniec gotowania dodać starty ser, najlepiej parmezan.
Dodaj do książki kucharskiej

RISOTTO Z WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Risotto z warzywami
    1.W szerokim rondlu podsmaż posiekaną cebulę. Po chwili dodaj ryż. Całość smaż, aż wszystko się lekko zeszkli.
  • 2
    Risotto z warzywami
    2.Wlej tyle wody, aby zakryła ryż. Dodaj kostkę Knorr i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie płyn. Ewentualnie ponownie wlej odrobinę wody. Całość gotuj około 18 minut.
  • 3
    Risotto z warzywami
    3.W tym czasie brokuł podziel na mniejsze różyczki, a szparagi pokrój w plastry.
  • 4
    Risotto z warzywami
    4.Pod koniec gotowania wlej śmietankę, dodaj wszystkie warzywa i żurawinę. Gotuj jeszcze około 3 minut. Podawaj od razu po przygotowaniu. Tip: Aby risotto było jeszcze smaczniejsze możesz pod koniec gotowania dodać starty ser, najlepiej parmezan.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: