Dodaj do ksiązki kucharskiej Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Risotto z warzywami - składniki:

  • brokuł - 0.5 sztuki
  • szparagi - 0.5 pęczka
  • suszona żurawina - 40 gramów
  • śmietana - 100 mililitrów

Risotto z warzywami - Sposób przygotowania:

  1. W szerokim rondlu podsmaż posiekaną cebulę. Po chwili dodaj ryż. Całość smaż aż wszystko się lekko zeszkli.
  2. Teraz wlej wodę, tyle aby zakryła ryż. Dodaj kostkę Knorr i gotuj mieszając od czasu do czasu aż ryż wchłonie płyn. Ewentualnie ponownie wlej odrobinę wody. Całość gotuj ok. 18 minut.
  3. W tym czasie brokuł podziel na mniejsze różyczki, a szparagi pokrój w plastry.
  4. Pod koniec gotowania wlej śmietankę, dodaj wszystkie warzywa i żurawinę. Gotuj jeszcze ok. 3 minut. Risotto powinna być lekko gęste. Podawaj od razu po przygotowaniu. Tip: Aby risotto było jeszcze smaczniejsze możesz pod koniec gotowania dodać starty ser, najlepiej parmezan.
Dodaj do książki kucharskiej

RISOTTO Z WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Risotto z warzywami
    1.W szerokim rondlu podsmaż posiekaną cebulę. Po chwili dodaj ryż. Całość smaż aż wszystko się lekko zeszkli.
  • 2
    Risotto z warzywami
    2.Teraz wlej wodę, tyle aby zakryła ryż. Dodaj kostkę Knorr i gotuj mieszając od czasu do czasu aż ryż wchłonie płyn. Ewentualnie ponownie wlej odrobinę wody. Całość gotuj ok. 18 minut.
  • 3
    Risotto z warzywami
    3.W tym czasie brokuł podziel na mniejsze różyczki, a szparagi pokrój w plastry.
  • 4
    Risotto z warzywami
    4.Pod koniec gotowania wlej śmietankę, dodaj wszystkie warzywa i żurawinę. Gotuj jeszcze ok. 3 minut. Risotto powinna być lekko gęste. Podawaj od razu po przygotowaniu. Tip: Aby risotto było jeszcze smaczniejsze możesz pod koniec gotowania dodać starty ser, najlepiej parmezan.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki ziemniaczane, Zapiekanka ziemniaczana a la kebab, Zupa brokułowa, Naleśniki, Przepis z zupa z kapusty białej -, Przepis z kurczak dy, Przepis z konserwowy kalafior z papryka, Barszcz czerwony kresowy , Pierogi z kapustą i grzybami, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Sałatka makaronowa z krewetkami koktajlowymi, Spaghetti z tuńczykiem, Kapusta z grochem, Avgolemono – zupa cytrynowa, Przepis z leczo na obiad, Tłusty czwartek, Przepis z ryżowa zapiekanka, Lody czekoladowe "Żółw" , Przepis z śledzie z buraczkami, Grzanki z sardynkami, Ryba, Przepis z zupa z marchewek, Przepis z pierś z kurczaka z serkiem wiejskim, z piersi indyka, kuchnia hiszpanska, Przepis z główki kapusty włoskiej lub małe główki kapusty białej, Zapiekanki, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Przepis z wołowina w sosie, Przepis z zupa z makaronami, Kalafior, Mielone, kurczak w salatce, Brokuły, Schab w pięciu smakach, Warzywne ragout w sosie curry, salatki z ananasem, Śledzie, Grillowany kurczak w sezamie , Łosoś z grilla , Polędwiczki wieprzowe, Farfalle alla crema di spinaci, Szaszłyki serowe, Zapiekanka z mięsem, Zrazy z pieczarkami i cukinią, Spaghetti bolognese - VIDEO, Gulasz po polsku - VIDEO, Przekąski, Kremowa zupa z dyni, Przepis z szaszł, Przepis z sosy z udkami z kurczaka, Zupa chlebowa, Chilli Con Carne - VIDEO, Deser z owoców egzotycznych, Pomarańcze z rusztu, Przepis z marynata do skrzydełek, Sałatka serowa, pikantny sos do miesa, Piersi z kurczaka w sosie miodowo czosnkowym, Pstrąg, Rolada ziemniaczana, Przepis z miski knorr, Banica z dynią, Zupa grzybowa