Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolada

Rolada

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Rolada - składniki:

  • jajka - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • mąki ziemniaczanej

Rolada - Sposób przygotowania:

  1. Ubić białka z jajek z cukrem, dodać 4 żółtka i mąkę. Na suchą blachę wyłożoną cieńkim papierem, wylać połowę ciasta, upiec w optymalnej temperaturze piekarnika 180 stopni Celsjusza (wszystko jest gotowe, gdy odchodzi od papieru). Ciasto wyłożyć na ścierkę, po chwili zwinąć w rulon do ostygnięcia. Z drugą częścią ciasta zrobić to samo. Następnie ugotować 2 galaretki, a następnie je przestudzić. Ostatnia czynność polega na odwinęciu ostudzonych biszkoptów. Na koniec ciasto wyłożyć galaretką i zwinąć ponownie. Galaretka musi być lekko tężejąca, a smak uzależniony od naszego indywidualnego gustu np. truskawkowa, brzoskwiniowa lub wiśniowa.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ubić białka z jajek z cukrem, dodać 4 żółtka i mąkę. Na suchą blachę wyłożoną cieńkim papierem, wylać połowę ciasta, upiec w optymalnej temperaturze piekarnika 180 stopni Celsjusza (wszystko jest gotowe, gdy odchodzi od papieru). Ciasto wyłożyć na ścierkę, po chwili zwinąć w rulon do ostygnięcia. Z drugą częścią ciasta zrobić to samo. Następnie ugotować 2 galaretki, a następnie je przestudzić. Ostatnia czynność polega na odwinęciu ostudzonych biszkoptów. Na koniec ciasto wyłożyć galaretką i zwinąć ponownie. Galaretka musi być lekko tężejąca, a smak uzależniony od naszego indywidualnego gustu np. truskawkowa, brzoskwiniowa lub wiśniowa.

2

3

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

knorr przepisy fi, Pieczeń, PALMIERY, mleko cukier m, Przepis z marynata do lososia, Sałatka warstwowa, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , sosy do ryżu, sos do gulaszu, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Jajka w sosie tatarskim , Ryż smażony z warzywami, Kotlety, Przepis z pierś z kurczaka zapiekana w sosie śmietanowym, zapiekanka Z mięsem i makaronem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Nadziewany boczek, Potrawy wielkanocne, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Ryba po grecku, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Polędwiczki wieprzowe, Pierś z kurczaka pieczona, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, sałatka z winogron, Przepis z makaron z kurczakiem ze szpinakiem i śmietaną, Sałatka z cytrusami, Udka, Stateczki z kurczaka w miodzie, Przepis z ser feta i suszone pomidory, Leczo - VIDEO , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Pasta z ryby wędzonej, pierś z kurczaka przepisy na obiad, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Pasta z papryką i kiełkami rzodkiewek, Chilli Con Carne - VIDEO, Zapiekane banany, Zupa czosnkowa z boczkiem , Pasztet, Chłopska strawa, Kluski , Pomidorowa czysta z warzywami, szpinak z jajkiem, Przepis z kurczak w woreczku, Spaghetti z pesto i krewetkami, smażona kaczka, Przepis z zapiekanka z ziemniaka i, Zupa z selera naciowego, Śródziemnomorskie tartaletki warzywne, brukselka zapiekana, Wołowina po burgundzku, Karp w galarecie, Ognista karkówka z grilla , Przepis z dania z miesa gotowanego, Żeberka, dania z piersią kurczaka, Szaszłyki łososiowe z jarzynami i kuskusem, Przepis z ryż po chińsku z kurczakiem, Przepis z mizeria z ogorka ze smietana -, Przepisy świąteczne, mieso inaczej, Placki, Zupa z dyni