Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolada mięsna z ciasta francuskiego

Rolada mięsna z ciasta francuskiego

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Rolada mięsna z ciasta francuskiego - składniki:

  • śmietana - 100 mililitrów
  • starty żółty ser - 120 gramów
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • ciasto francuskie - 1 kilogram
  • masło - 1 łyżka

Rolada mięsna z ciasta francuskiego - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
  2. Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz bulionetkę Knorr i wszystko przesmaż.
  3. Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
  4. Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA MIĘSNA Z CIASTA FRANCUSKIEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    1.Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
  • 2
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    2.Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz bulionetkę Knorr i wszystko przesmaż.
  • 3
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    3.Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
  • 4
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    4.Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kura zapiekana w majonezie, Knysze z kapustą, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, sałatka japońska, Kanapka "Kurczak w pułapce", sos ostry do salatek, makarony na ostro, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Gyros z kurczakiem, Dorsz zapiekany z kukurydzą, Przepis z dzieci, Indyk, Potrawy wigilijne, Potrawy wielkanocne, Kebab jagnięcy, zupa cebulowa zapiekanka, Przepis z pałki z kurczaka na ostro, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z sosy koperkow, Spaghetti a la carbonara, Karp zapiekany w jarzynach, Kulki ziemniaczane, Kosmiczne ślimaki, Wieża z blinów, Gorące rynki ., Roladki z szynki w galarecie, Dania z ryżem, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Szybki obiad, papryka pomidory ryż, Stek z grilla, boczek z gr, Kurczak z białym serem, Przepis z meksykańskie, Karp w galarecie, Karp, Sandacz w liściach bananowca , sos z oliw, Przepis z przepis kuchni w, Przepis z sosy z miesa wolowego, kiszonym, Fasola ze śliwkami suszonymi, Udka, Przepis z pomysł na pieczeń, Potłuczone jaja, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Placki ziemniaczane, WARZYWA NA PATELNIĘ, Kasza, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Gorące rynki ., Zupa kalafiorowa, szpinak z serem w ciescie francuskim, Przepis z ryz smazony z warzywami po chinsku, Jajka, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka Gyros, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Galaretkowe witrażyki, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Sałatka z porów, zup a krem, Risotto grzybowe z wołowiną, makaron gotowanie