Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolada mięsna z ciasta francuskiego

Rolada mięsna z ciasta francuskiego

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Rolada mięsna z ciasta francuskiego - składniki:

  • śmietana - 100 mililitrów
  • starty żółty ser - 120 gramów
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • ciasto francuskie - 1 kilogram
  • masło - 1 łyżka

Rolada mięsna z ciasta francuskiego - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
  2. Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz bulionetkę Knorr i wszystko przesmaż.
  3. Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
  4. Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA MIĘSNA Z CIASTA FRANCUSKIEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    1.Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
  • 2
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    2.Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz bulionetkę Knorr i wszystko przesmaż.
  • 3
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    3.Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
  • 4
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    4.Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tłusty czwartek, Ryba, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Kosmiczne ślimaki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Grillowany łosoś z kompotem z jagód, przepis na obiad bez ziemniakow, Gicz cielęca w sosie śmietanowym, Gniazdka szpinakowe , krupnik staropolski, Przepis z salatka z makaronem i selerem, piersi z kurczaka z kuchnia knorr, Zapiekanka meksykańska, Przepis z Obiad ud, Kalafior, Indyk, Sałatka Gyros, sałaty, Spaghetti a la carbonara, Kurczak, Ziemniaki, Duszone warzywa, czas na cebul, Przepis z tiramisu deser, Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką, Sałatka Gyros, zapiekanka z ziemniakami i warzywami i z piersi kurczaka, Pstrąg, Aromatyczny tort naleśnikowy, sałatka warzyw, fasola drobna, FLACZKI !!!, Zupka ze słodką kapustą, obiad jajko, Serowe placki z kurczakiem, Przepis z mały przecier pomidorowy, Groch włoski z warzywami i mięsem, Szybka sałatka grecka, Bigos, Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem, Faszerowane papryki , kapusta slodka, placki ziemniaczane z mlekiem, Spaghetti Bolognese, SŁODKA BOMBKA :), Dosas – indyjskie naleśniki, Kapusta z grochem, Ryż, Mufinki malinowo-krówkowe, Smalec z cebulą i jabłkiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z przyprawy kuchnia tajska, Przepis z obiad szynka, Sos czosnkowy na wódce, Karkówka, Makarony lasagne z warzywami, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Makaron z sosem śmietanowym, Zapiekanka Gyros , Schab w sosie brokułowo pieczarkowym, Wigilijna czarna kapusta ., Duszone warzywa, Przepis z mięsa mielonego, Przepis z sos na żeberkach