Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolada mięsna z ciasta francuskiego

Rolada mięsna z ciasta francuskiego

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Rolada mięsna z ciasta francuskiego - składniki:

  • śmietana - 100 mililitrów
  • starty żółty ser - 120 gramów
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • ciasto francuskie - 1 kilogram
  • masło - 1 łyżka

Rolada mięsna z ciasta francuskiego - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
  2. Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz bulionetkę Knorr i wszystko przesmaż.
  3. Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
  4. Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA MIĘSNA Z CIASTA FRANCUSKIEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    1.Grzyby oraz cebulę posiekaj i usmaż na maśle.
  • 2
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    2.Na patelnię dołóż mięso, posiekaną pietruszkę oraz bulionetkę Knorr i wszystko przesmaż.
  • 3
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    3.Następnie dodaj starty ser, wbij 2 jajka i wlej śmietanę. Dokładnie wymieszaj masę. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i nałóż farsz mięsny. Zwiń ciasto w roladę i zagnieć końcówki.
  • 4
    Rolada mięsna z ciasta francuskiego
    4.Posmaruj ciasto z wierzchu pozostałym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka Gyros, Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca, Pasztet, Sałatka grecka, Zupa z cytryny, Makaron, zupa bulgarska, puszki czerwonej fasoli, Kanapki z pastą z makreli, Makaron ze szpinakiem, Sałatka jarzynowa, Dorsz po meksykańsku - VIDEO, Przepis z jak gotowa ry, Spaghetti a la carbonara, Tortilla z selerem naciowym i nutą pietruszki, Schab, Zapiekanki, Gęsie wątróbki z boczkiem, Przepis z obiad z krewetek, wykwintne zupy, Papryka, sałatka z kraba, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Przepis z zapiekanki z pieczarkami i serem, Żurek, Mango ze śmietaną, ryz przepisy, Barszcz, Szybki makaron z kurczakiem, fetą i oliwkami, salatka wegetarianska, Przepis z z masą, Galaretkowe witrażyki, Śledzie, przepis na kluski ś, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kotlet de volaille - VIDEO, Pieczeń wołowa husarska ze śledziem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Zupa szczawiowa, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z zupa shreka, przepisy na rybę, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Przepis z sałatka z brokułami i tuńczykiem, Zapiekanka makaronowa, Przepis z puszyste na, Schab w pięciu smakach, Kwaśnica z grzybami, Przepis z szpinak tradycyjny, Sałatka Nicejska, mięso mielone z jajkiem, Karp, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Krauterbutter czyli aromatyczne masło ziołowe, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Bigos, Gorące rynki ., Tłusty czwartek, kotleciki z jajek i ryżu, sos brokulowy, chleb pi, Żeberka w sosie śmietanowym z chilli i kakao, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Świąteczne paszteciki z suszonymi pomidorami