Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolada serowa

Rolada serowa

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Rolada serowa - składniki:

  • ser gouda - 50 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki posiekana - 4 łyżki
  • wędlina - 10 plastrów
  • masło - 125 gramów
  • kremowy serek topiony - 2 sztuki
  • jajko - 3 sztuki
  • pieczarki - 30 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Rolada serowa - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.
  2. Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz pieczarki. Szynkę pokrój na kawałki.
  3. Topione serki rozetrzyj z masłem, dodaj pieczarki z cebulą, jajka i szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw masę.
  4. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku zagotuj wodę, a kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej ser i od razu zdejmij z gazu. Gdy ser stanie się plastyczny, lekko go osusz i rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm.
  5. Placek posmaruj farszem pieczarkowym, zwiń w roladę i odłóż na 2 dni do lodówki. Podawaj mocno schłodzone jako przekąskę lub dodatek do kanapek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA SEROWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.

2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz pieczarki. Szynkę pokrój na kawałki.

3

Topione serki rozetrzyj z masłem, dodaj pieczarki z cebulą, jajka i szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw masę.

4

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku zagotuj wodę, a kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej ser i od razu zdejmij z gazu. Gdy ser stanie się plastyczny, lekko go osusz i rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm.

5

Placek posmaruj farszem pieczarkowym, zwiń w roladę i odłóż na 2 dni do lodówki. Podawaj mocno schłodzone jako przekąskę lub dodatek do kanapek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z pepperoni i batatami, Mango z gilla, Spaghetti a la carbonara, Polewka migdałowa, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z farsz do naleśników, nadzienia do nalesnikow, Tortilla, Przepis z ryż z patelni, Pstrąg, Przepis z sałatka z jajkami, Sos włoski do spaghetti, Kocia lasagne , zupa krem z porów, Bigos - VIDEO, Dania z makaronem, Pierogi, Wegetariański żurek podawany z jajkiem, Pomidorowe kopytka z brokułami , Przepis z żółta fasolka szparagowa, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Przepisy świąteczne, Żeberka po kasselsku, Przepis z sałatki ryżowe, sos do potrawki z kurczaka, sałatka z jajkiem i sałatą, Sałatka ogórkowa w sosie winegret, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Marchewka z pomarańczową nutą, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Ośmiorniczki w winie, Polędwiczka z ziemniaczkami w sosie pieczarkowym, Sałatka z mięsem krabowym i awokado, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Mielone, Zawijaski z łososiem, Kluski , Barszcz, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Tortellini z kapustą kiszoną , Gulasz po polsku - VIDEO, co z pieczarek, Sałatka z brokułami i jajkiem, Łosoś, Bigos, Pomidorowe kopytka z brokułami , Paszteciki z białym serem, Sałatka gyros warstwowa, Zapiekanka po rzymsku, sałatka z ka, Kompot z malin, Dynia, Tarta szparagowa, gotowane piersi z kurczaka, papryka mieso mielone, Sosy, Przepis z desery na s, Spaghetti z klopsikami w śmietanowym sosie , zupa serowa z serków topionych -, świeży tuńczyk, Zielony barszcz podany z fetą, Przepis z koncentrat pomidorowy