Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolada serowa

Rolada serowa

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Rolada serowa - składniki:

  • ser gouda - 50 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki posiekana - 4 łyżki
  • wędlina - 10 plastrów
  • masło - 125 gramów
  • kremowy serek topiony - 2 sztuki
  • jajko - 3 sztuki
  • pieczarki - 30 dekagramów
  • sól - 1 szczypta

Rolada serowa - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.
  2. Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz pieczarki. Szynkę pokrój na kawałki.
  3. Topione serki rozetrzyj z masłem, dodaj pieczarki z cebulą, jajka i szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw masę.
  4. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku zagotuj wodę, a kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej ser i od razu zdejmij z gazu. Gdy ser stanie się plastyczny, lekko go osusz i rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm.
  5. Placek posmaruj farszem pieczarkowym, zwiń w roladę i odłóż na 2 dni do lodówki. Podawaj mocno schłodzone jako przekąskę lub dodatek do kanapek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA SEROWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.

2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz pieczarki. Szynkę pokrój na kawałki.

3

Topione serki rozetrzyj z masłem, dodaj pieczarki z cebulą, jajka i szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj starannie i dopraw masę.

4

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W garnku zagotuj wodę, a kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej ser i od razu zdejmij z gazu. Gdy ser stanie się plastyczny, lekko go osusz i rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm.

5

Placek posmaruj farszem pieczarkowym, zwiń w roladę i odłóż na 2 dni do lodówki. Podawaj mocno schłodzone jako przekąskę lub dodatek do kanapek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kocia lasagne , bezmięsne z ziemniakami, Przepis z kurczak w pięciu smakach przepis, Gołąbki, Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, Jajka, Indyk w curry, Mielone, Ryż z trawą cytrynową, Przepis z na placki, Sałatka Cezar - VIDEO, Zupa gulaszowa, Ziemniaki zapiekane w ziołach, ryż w sosie słodko kwasnym, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , leczo z cukinii z kielbasa, Makaron z sosem śmietanowym, gorgonzolą i szpinakiem, na potraw, Dip do grillowanych warzyw , Sałatka z cytrusami, Karp w sosie winnym, Placki ziemniaczane, Zapiekanka z brokułów, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Ziemniaki, Przepis z gotowany kurczak, Przepis z zupa z kapusty białej -, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Zupa Suomi, Przepis z naleśniki bez mleka -, Przekąski, Ratatui a’la Gousto, Naleśniki, Przepis z papryki czerwone, Przepis z desery ciasto, kurczak Z PIEKARNIKA, Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego , Przepis z sałatka z penne, Kutia, Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese, Placki, Kotleciki z kremowym farszem carbonara, surówka, Tort miętowy, Przepis z leczo z mięsem wołowym, Leczo, Obiad ryż z warzywami, Kalafior, z brokuła, Sos czosnkowy , Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Zupa brokułowa, Sałatka z brokułami - VIDEO , Musaka, Przepis z Tajskie jedzenie, Papryka, łosoś filet, Sałatka Gyros, pstrag na winie, Budyń puszysty, Przepis z sos sojowy przepis, Zupa z brokułów i warzyw , Naleśniki z pieczarkami, Farsz włoski z mięsa