Dodaj do ksiązki kucharskiej Rolada z boczku

Rolada z boczku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Podawaj roladę na gorąco z czerwoną kapustą, lub na zimno jako wędlinę.

Rolada z boczku - składniki:

  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • majeranek - 2 łyżki
  • pieprz
  • olej - 2 łyżki

Rolada z boczku - Sposób przygotowania:

  1. Przetnij boczek w połowie grubości na pół, nie docinając do końca. Obsyp go dokładnie Fixem Knorr.
  2. Cebule pokrój w piórka i podsmaż na patelni. Czosnek posiekaj.
  3. Wymieszaj cebulę z mięsem mielonym, dodaj czosnek, majeranek oraz pieprz.
  4. Tak przygotowany farsz nałóż na boczek, zwiń w roladę i obwiąż dobrze mocną nicią, aby podczas pieczenia się nie rozwinęła.
  5. Umieść roladę w woreczku dołączonym do Fixu Knorr i piecz w temperaturze 180° C przez około 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA Z BOCZKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przetnij boczek w połowie grubości na pół, nie docinając do końca. Obsyp go dokładnie Fixem Knorr.

2

Cebule pokrój w piórka i podsmaż na patelni. Czosnek posiekaj.

3

Wymieszaj cebulę z mięsem mielonym, dodaj czosnek, majeranek oraz pieprz.

4

Tak przygotowany farsz nałóż na boczek, zwiń w roladę i obwiąż dobrze mocną nicią, aby podczas pieczenia się nie rozwinęła.

5

Umieść roladę w woreczku dołączonym do Fixu Knorr i piecz w temperaturze 180° C przez około 2 godziny.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SOCZYSTA KARKÓWKA Z PIECA KNORR

    Fix Soczysta Karkówka z pieca Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa gulaszowa, Pieczone ziemniaki, Ciasto Świerszcz, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Kasza, Kapusta z grochem, Schab, Parówki w cieście serowym, kapusta włoska, Schab w pięciu smakach, zupa z białej kiełbasy, Pasztet, Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką, mięso w panierce, Przepis z przepis na wz, obiad w pół godziny, Przepis z gołąbki z mięsa mielonego, Przepis z schab pieczony z serem, Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym, Pierogi z jagodami, Przepis z kwaśna śmietana - do sosu, Zupa z dyni, Przystawki, Dania z ryżem, Quesadillas - VIDEO, sałatki z białą fasolą, Stek ananasowy, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sos włoski do spaghetti, gulasz z miesem, Zapiekanka z Turyngii, Pikantne sakiewki, Przepis z sos do spaghetti przepis, makarony z sosem c, Przepis z sałatka z makaronu tortelini, Leczo, Tarta pomarańczowa z ricottą , Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Zupa pokrzywowa, Przepis z pierogi ze szpinakiem i serem -, kurczak w brytfannie, Garus, Zupa krem, Karp w galarecie, Kurczak w czerwonym curry, Szpinakowe naleśniki z sosem pomidorowym i mozzarellą, Antrykot wołowy po amerykańsku - VIDEO, Swojskie ziemniaki z szynką, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Zapiekane parówki , wiosenne sałatki przepisy, Przepis z pstrąg smażony na oleju, Ciasto na pierogi, sałatka z kurczakiem wędzonym i orzechami włoskimi, Przepis z skrzydełka w kapuście, Sos beszamelowy , przepis na kurczaka na ostro slodko, Chińskie sajgonki, Sos „Pollocka”, Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami , Tortilla, Dynia, Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową, Łosoś