Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pomidorowa, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Zupa cebulowa, Galaretki z kurczaka ,, kolacyjne ,, , Sałatka do obiadu, Przepis z sos z wywaru z mięsa, Sałatka egzotyczna, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Babka majonezowa, Przepis z włoskie sałatki, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Zupa grochowa, Sos serowy, Gołąbki, Przepis z przepis rybę, Nadziewane makaronowe muszelki, Sos beszamelowy , Dania z ryżem, Dynia, Zupa cebulowa, sos z mleczkiem kokosowym, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Przepis z wołowina gotowana, sałatka z tuńczyka z kapusta pekińska, Ryba po grecku, Przepis z sałatka z selera naciowego i pomarańczy, Przepis z ziemniaki w plasterkach, Miłosny twarożek, Przepis z przepis na pieczenie mięsa, Naleśniki chińskie - VIDEO, Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami, Enchiladas , Przepis z ze szparag, Tłusty czwartek, co do ziemniak, grzanki z po, Zupa z dyni, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Frytowane karczochy, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa gulaszowa, Dip bananowo-curry, spaghetti z kukurydzą, Rurki z pieczarkami, Kebab w kajzerce, Ziemniaki, Kremowa zupa z dyni, Przepis z Dania główne - Wieprzowina, Pstrągi w winnej marynacie, Omlet z orzechami, Zapiekanka mięsna na cieście francuskim, Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym, Przepis z polskie obiady, Przepis z lasagne z warzywami, kotlety wa, Zupa jarzynowa, Zupa gulaszowa, Rosół, Pierś z kurczaka na szybko, Placki ziemniaczane, Zupa krem, Przepis z przepis na pieczonego kurczaka z ziemniakami, Przepis z zapiekana ryba przepisy, Chińskie sajgonki