Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Żeberka, Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami, Bigos - VIDEO, latwy placek, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Quesadilla z papryką i chilli , Zupa ze świeżych pomidorów, knorr przepisy fi, Zupa cebulowa, Sos czosnkowy , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Fasolka szparagowa w ostrym sosie, Przepis z sałatka z makaronem szynką i kukurydzą, Chińskie sajgonki, Koktajl owocowy, Carbonara, sałatki z sosem włoskim, Przepis z obiad ciasto francuskie, Zielone gazpacho, Przepis z sałatki feta, Kurczak w szynce parmeńskiej - VIDEO, Ogórek, Przystawki, Zupa kalafiorowa, Gyros, Koktajl owocowy, Chrupiące kanapki z łososiem , szpinak mrożony z czosnkiem duszony, Przepis z spaghetti bolognese z mięsem, polędwiczki wieprzowe w sosie słodko kwaśnym, Sałatka z pieczonych buraków i sera blue, Przepis z omlety z jajek, Mumbajskie ziemniaczki, Przepis z ciasto nalesnikowe słodkie, sos do sałatki z mozzarellą, makaron po włosku, Orzechowy chłodnik z rzodkiewkami, Przepis z kotlet pl -, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Dynia, Wiosenne spagetti, Sałatka jarzynowa z szynką , Zupa z soczewicy, Bolońska zapiekanka z ziemniaczanym puree, Sosy, Podudzia w słodko pikantnej marynacie, Przepis z pieprz knorr, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, sos do ciasta francuskiego, Sernik straciatella z pomarańczami, Gyros z kurczakiem, Tłusty czwartek, Zupa cebulowa z wytrawnym winem, sosy z śmietany, filety z piersi z kurczaka, Przepis z sos śmietanowy do mięsa, Pieczony schab z jabłkami, Sałatka Gyros, Chilli Con Carne - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO, Kremowa zupa z dyni, Zapiekanka rodzinna, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -