Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Mielone, Delikatny schab, Zupa kalafiorowa, Przepis z filet z kurczaka z grilla, kuchnia przepisy knorr, Zupa cebulowa, sos cebulowy do ziemniaków, zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem, Soczewica z mlekiem kokosowym, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, ROLADA SZPINAKOWA, Przepis z obiad kurczak w sosie i ziemniakami, Pieprz czarny Knorr, Sos beszamelowy , Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Pieczony szczupak z duszonymi grzybami, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Gnocchi pomidorowo- bazyliowe, Curry z warzywami , Salsa - VIDEO, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Sałatka z tuńczykiem, Przepis z marynata do piersi kurczaka, Dania z ryżem, Przepis z cukinia zapiekana z miesem mielonym, ziola, Gratin ziemniaki zapiekane, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z kotlet włoski, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, zupy warzywna, Ciasto na pizze, Przepis z sałatka z marchewki, sałatka z jogurtem naturalnym, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Zupa pomidorowa, Przepis z żołądki, Lasagne drobiowa, Zupa z Pokrzyw, Ciasto na pierogi, Sum zapiekany „moskiewski”, Arbuzowo-pomidorowe gazpacho, Przepis z spaghetti z piersi z kurczaka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, na rosole, Przepis z kapusta pe, Tarta szpinakowa, Drożdżowe racuszki z ziemniaków , Zupa ogórkowa, Polędwiczka z grzybami, sałata rzymska, Kremowa zupa z dyni, knorr przypraw, Kalafior, Pasztet, Dipy, Zupa jarzynowa, Naleśniki, Makaron, Przekąska z cykorii, duża marchewka, Francuskie mini babeczki z kurczakiem, Keks nowodworski