Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryba po grecku, Parówki w cieście serowym, smażony zó, Danie orientalne, gyros grecki, Dzwonko łososia w porach, Przepis z ser camembert panierowany, Pomidorowy sos do pizzy, Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami w sosie serowym, Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną, Szpinak, Kremowa zupa z białych szparagów, Tartinki z wędliną, kurczak z pieczarkami po chińsku, Dwukolorowy kisiel, Przepis z z pomarańczami, Przepis z sos paprykowo ziołowy, przepis na sos z jogurtu naturalnego, Żeberka duszone w warzywach, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Sałatka Nicejska, Golonka, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Żeberka, Przepis z sosy z pieczarek, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zupa cebulowa, Zupa cebulowa, Przepis z kotlety schabowe z piekarnika, Żurek, Łódeczki krabowe, Przepis z sałatka z sezamem i piersią z kurczaka, Faszerowane pieczarki, Przepis z naleśniki bolognese, makarony i mieso, Zupa ogórkowa - VIDEO, Medaliony wołowe z gruszką, sos biały do ryżu, Śledzie, Rurki w sosie pieczarkowym z kurczakiem, boczkiem i wędzonym serem , Gulasz po polsku - VIDEO, Rosół, Placki owsiane , Udka, Neapolitanka, Przepis z Marynata do ryb z cytryną i koperkiem, płaty śledziowe, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Parówki w cieście serowym, Sos włoski do spaghetti, Przepis z ostry, Babeczki z cukinii, Zupa pomidorowa, steki wolowe, Barszcz biały, Leczo z cukinii, karkówka po, Zupa pieczarkowa, gulasz jagniecy, Sosy, Łosoś, Smażony karp nadziewany kiszoną kapustą, Pikantne sakiewki, kurczak chili