Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z gotowane mieso, Barszcz czerwony z łazankami , Kanapka warzywna , Galaretka kawowa z pianką, Lodowe trio "Klaun", Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z suszenie pomidor, Zupa cebulowa, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Papryka, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Sałatki, Margherita, Brandade z dorsza, dipy do miesa, Pierogi, Dip bakłażanowy, Bliny z piwem, Zupa brokułowa, Ryż, Przepis z zupa na kości, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Lody owocowe z rurkami waflowymi "Żyrafa", Lasagne, Przepis z kaski kurczaka, Tapas z papryką i tuńczykiem, Sos włoski do spaghetti, Szybkie Ciastko Kakaowe, Sałatka Gyros, Przepis z pieczone mieso z krolika, mieso na kebaba przepis, Wieprzowina na sposób azjatycki, Placki po amerykańsku , Curry z soczewicy i jajek, Gyros, Pieczeń, Carbonara, pomidory w puszce, Sosy, mięso w warzywach, Leniwce, piers z indyka, Zupa pieczarkowa, Ciasta ti, Ogórek, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Rosół, Quesadillas - VIDEO, Musaka, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , Zapiekanka rodzinna, Przepis z poledwiczki wieprzowe medaliony, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Barszcz biały, Przepis z sałatka z warzyw, Przepis z przyprawa do kurczaka duszonego, Przepis z sałatka ze schabem, Karnawałowa zapiekanka ze świderkami, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Przepis z krem z g, Sałatka z boczniakami a’la cezar, szaszłyki z kurczaka w piekarniku -, Panierowana ryba z sosem tatarskim , jajko kurczak