Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki ziemniaczane, fileciki anchois, Ryż, Sałatka z grzankami i wędzonym tofu, Calzone Toscana z kurczakiem, niskokaloryczne sałatki, smażona pierś z kurczaka, plastry łososia, Boczek rolowany, Schab w pięciu smakach, grill mieso, Przepis z surówka kapusta pekińska, Kosmiczne ślimaki, Przepis z żeberka pieczone -, Dipy, Pierogi z kapustą i grzybami, Bigos, Hiszpańska zupa fasolowa, Leczo, Przepis z krewetki smazone, Surówka z kiełkami lucerny, Przepis z na obiad makarony, Kapusta z grochem, mieso z piekarnika, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z obiad w pół godziny, Sałatka z grillowanymi nuggetsami, Smalec dla jaroszy, Kotlety schabowe po staropolsku, Sałatka gyros z kurczaka, Sosy, Kaczka, Kremowa zupa z dyni, Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim, Dip curry, Sałatka z zupek chińskich, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, obiad bezmiesne, Rolada z karkówki, Lekka zupa pomidorowa, Naleśniki faszerowane, Przepis z zupa na zeberkach, Zupa z soczewicy, faszerowana papryka serem, Gruszki w sosie karmelowym, Lasagne, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Sałatka gyros warstwowa, Dynia, sos z karkówki, zupa serowa z serków topionych -, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Przepis z sałatka makaron kokardki, Kebab w kajzerce, Potrawka z kurczaka, kurczak curry z warzywami, Bażant po staropolsku, zupa z kapusty, Pomarańczowe śledzie z cebulą, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Sos czosnkowy , KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA, Domowe wrapy, zurek z biala kielbasa -