Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z dorsz z piekarnika przepis, Przepis z sos do ziemniaków, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Gulasz po węgiersku - VIDEO, makaron z serem, Przekąski, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Lekki bigos z warzywami i mięsem, piers z kurczaka z grzybami, Przepis z roztrzepane jajko, przepisy kuchnia rosyjska, Zapiekane rurki po szwajcarsku , Zupa kalafiorowa, Polędwiczka z grzybami, Placki, sałatka z suszonych pomidorów sałata lodowa, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, zupa na udku, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Lodowe trio "Klaun", Zupa cebulowa, Klops ziemniaczany z kaszą, Makaron ze szpinakiem, obiad wykwintny, Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, Szybki obiad, Zupa kukurydziana, Zajebiste pizza, Przepis z smażenie dorsza, sałatka z kapusty ogórków papryki cebuli marchwi, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z serowy q, Przepis z co to jest kuchnia polska, Przepis z kurczak z Ry, Babka majonezowa, schab pieczony w winie, obiad- kurczak, Risotto, Przepis z kurczaki w panierce, Pak Choi z czosnkiem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Barszcz biały, Przepis z sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Krupnik, Parówki w cieście serowym, Kotlety mielone z oliwkami, Dynia, Sałatka z krewetek - VIDEO, sezamki, pieczarki z kurczakiem, Paszteciki z mięsem i kapustą, Sałatka z porów, Spaghetti Bolognese, surówki do grilla, Skrzydełka z grilla, Barszcz, Spaghetti Bolognese, Fish and Chips , Babka majonezowa, Sałatka Gyros, Czeskie knedliczki , Krasnoludki z jajka i parówki, Ryba po grecku