Dodaj do ksiązki kucharskiej Roladki schabowe z szynką i warzywami

Roladki schabowe z szynką i warzywami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Roladki schabowe z szynką i warzywami - składniki:

  • schab wieprzowy, bez kości, plastry - 4 sztuki
  • szynka gotowana - 4 plastry
  • marchewka pokrojona w słupki - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 1 sztuka
  • por jasna część, pokrojony wzdłuż na paski - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki

Roladki schabowe z szynką i warzywami - Sposób przygotowania:

  1. Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.
  2. Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.
  3. Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej

ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Plastry schabu rozbij na cienkie kotlety, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki a na nim po kilka słupków marchewki i pietruszki, po kilka pasków pora. Zwiń roladki i zepnij je szpadkami do zrazów. Obtocz w mące i obsmaż na rumiano na klarowanym maśle, przełóż na talerz.

2

Na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulkę, smaż chwilę a następnie wlej bulionetkę rozpuszczoną w 1 szkl. wody, zagotuj. Włóż roladki, duś ok. 30 minut aż będą miękkie.

3

Dosyp pieprz zielony i sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie żeby nie było grudek, duś jeszcze 10 minut. Podawaj z kluseczkami i surówką.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS DO PIECZENI JASNY KNORR

    Sos do pieczeni jasny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

desery z cz, Pierogi z jagodami, Kosmiczne ślimaki, Sałatki z kurczakiem, Pomidorowa z Indii, Zupa grochowa, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, potrawy z woka, tarta ze, Sałatka kebab - VIDEO, sos do marchewki z groszkiem, Leczo, Przepis z poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, ugotowani - desery - -, Krokiety z suszonego dorsza, Sałatka z buraczków w słoiku, Śledzie, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Krokiety hetmańskie, Pizza z chorizo, Cytrynowy deser z lodami Carte d'Or, Sałatka z dynią w curry, Sos włoski do spaghetti, Przepis z sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, zapiekanka z brokułami i makaronem, przepis na pite do kebaba, Placki meksykańskie, Sałatka z dynią w curry, Tortilla, Ziołowe risotto z grzybami, Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek, Zupa grzybowa z makaronem, Przepis z ry ba i ciasto francuskie, Zapiekanka z pieczarkami, Przepis z sałatka z wedzonym kurczakiem, sałatka tortellini, Papryka, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, Sałatka wielkoruska, Młoda kapusta duszone , Przepis z ryz z piersią z kurczaka, Bigos, Przepis z ryba smażona w cieście, Przepis z przepisy wloskie, bulka tarta, Sos rokpolowy do potraf z grilla, Mielone, Gulasz, Szpinak, Zupa z soczewicy, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Gulasz, Zapiekanka z ziemniakow, Kanapka Sloppy Joe, Keks, Przepis z ubite jajko, kotlet mielony z, jajka faszerowane rybą wędzoną, Przepis z Porcja wieprzowa, Ryż, Ryba po grecku, Żeberka - VIDEO, Postna zupa czosnkowa, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą